Lolland Kommune

Lolland brager frem i ny erhvervsundersøgelse

Del

Største nationale fremgang bringer Lollands erhvervsprofil frem i lyset.

Lolland Kommune er den kommune i Danmark, der har oplevet den største fremgang i den årlige undersøgelse "Lokale erhvervspræstationer", der udarbejdes af det uafhængige analysebureau Iris Group. Hele 40 pladser har kommunen flyttet sig fremad fra 2021 til 2022.

"Det er et meget glædeligt budskab, og det er endnu et tydeligt tegn på, at Lolland Kommune er inde i en helt anden udvikling end for få år siden", siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen.

"Femern-byggeriet skaber nye muligheder og tiltrækker nye virksomheder til området, og det er noget af forklaringen, men det vigtigste er, at der er kommet en helt anden stemning omkring Lolland. Det er meget mere oplagt at starte ny virksomhed eller at investere i eksisterende virksomheder, når lokalområdet er inde i en positiv udvikling. Samtidig er det resultatet af en langsigtet indsats, hvor vi som kommune har investeret i nye erhvervsområder og en stærk lokal erhvervsservice,” forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen.

Markant spring vedrørende iværksætteri

Lolland Kommune har i 2022 placeret sig som nr. 49 ud af 94 i den samlede vurdering, men en endnu flottere præstation gemmer sig faktisk inden for et af de tre hovedområder, kommunerne er blevet bedømt på.

Således har Lolland Kommune indtaget en placering som nr. 15 på hovedområdet "Iværksætteri og vækstvirksomheder", lige over Køge på en placering som nr. 16 og med Brøndby på plads nr. 1. For Lolland er der her tale om et meget markant spring fra en 74. plads i 2021.

Øget vilje til investering

"Det vil være forkert at sige, at det ikke kommer bag på mig, for så stor en fremgang, havde jeg trods alt ikke regnet med", siger Mikkel Wesselhoff, adm. direktør for Business Lolland-Falster, som driver iværksætterindsatsen på Lolland-Falster.

"Men vi kan jo se på vores egne tal, og på de aktiviteter og tilbagemeldinger, vi registrerer hos erhvervslivet og investorerne, at det går ufattelig godt. Der er mange faktorer, der spiller ind, men Femern-byggeriet er næppe så stor en faktor, som de fleste måske ville tro. Vi ser nogle dygtige og kompetente iværksættere samt en markant øget vilje til at investere i erhvervslivet", siger Mikkel Wesselhoff.

Iværksættertrang og overlevelsesevne

Undersøgelsen bedømmer kommunernes præstationer inden for området Iværksætteri og vækstvirksomheder ud fra ti indikatorer, der tilsammen giver et overblik over evnen til at skabe nye virksomheder og til at få mindre virksomheder til at vokse.

En central indikation er antal nye virksomheder pr. 1.000 indbyggere, ligesom de nye virksomheders overlevelsesrate og jobskabelse er med i bedømmelsen. I forhold til vækstvirksomheder vurderes blandt andet ud fra, hvor stor en andel af virksomhederne i kommunen, der opfylder betingelserne for at kunne kategoriseres som højvækstvirksomhed.

Ud over "Iværksætteri og vækstvirksomheder" har undersøgelsen bedømt kommunerne på præstationer inden for områderne "Arbejdspladser, indkomst og produktivitet" samt "Eksport".

Rapporten kan hentes på Iris Groups hjemmeside: Lokale erhvervspræstationer 2022 - IRIS Group

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum