EjendomDanmark

Lejeboliger rives væk

Del

Der bliver stadig færre lejeboliger at vælge mellem for de boligsøgende. Udtryk for stor efterspørgsel – og behov for flere nye boliger, lyder det fra brancheorganisation.

De boligsøgendes lister over potentielle lejeboliger kan muligvis godt føles lidt korte. For der er stadigt færre lejeboliger, der er ledige. Det viser en ny opgørelse fra EjendomDanmark.

Siden sommeren er tomgangen – altså andelen af ledige lejeboliger – nemlig faldet med 0,6 procentpoint. Det er det tredjehøjeste fald på kvartalsniveau siden 2014, og det betyder, at tomgangen for lejeboliger nu er helt nede på 3,6 procent. En tendens, der har kunnet spores i noget tid.

”Der er meget få ledige lejeboliger, og vi kan se, at faldet bunder i flere ny-udlejninger. Rekordhistorier om boligmarkedet har været hverdagskost, og det smitter af på lejeboligmarkedet. Samtidig er det også et udtryk for, at vi som samfund har brug for, at der bliver bygget flere boliger i alle størrelser,” siger adm. direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark.

Det bakkes op af, at det største fald for lejeboliger ses i de helt nybyggede boliger – og dermed også dem, der i disse år skyder op i særligt byerne. Der er bare brug for endnu flere af slagsen, er budskabet fra EjendomDanmark.

Størrelsens betydning

Når det handler om størrelsen, er det særligt de mindste – og dermed typisk billigere – lejeboliger, der er færrest ledige af. Der ses dog også et markant fald i andelen af de store lejeboliger.

”For lejeboliger er det ofte fleksibiliteten og servicen, der trækker. Vi ser for eksempel, at en del ældre vælger at bo til leje efter mange år i egen bolig, fordi en stor del af vedligeholdelsen ikke er deres ansvar. Samtidig kan lejeboliger – hvis man er på en mellemstation i ens boligliv – være et godt valg, indtil der dukker en mere permanent løsning op,” siger Jannick Nytoft.

På årsniveau er tomgangen for boliger faldet med 1,4 procentpoint.

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85 % af det professionelle ejendomsmarked, som understøtter flere end 130.000 arbejdspladser i Danmark og bidrager til BNP med 140 mia. kr. om året. Vores medlemmer er blandt andet pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum