Beskæftigelsesministeriet

Ledige fra minkbranchen får også ret til opkvalificering i 2022

Del

Nu bliver omstillingspuljen til afskedigede medarbejdere fra minkbranchen forlænget ind i 2022. Puljen giver ledige ret til enhver type af uddannelse.

Aftalepartierne er blevet enige om at forlænge retten til uddannelsen for ledige fra minkbranchen. Retten vil fortsat gælde for personer, der i 2022 er eller bliver ledige, og som har arbejdet i minkerhverv eller følgeerhverv fra og med den 1. januar 2020 til og med den 22. marts 2021.

Der ændres ikke i reglerne for ordningen. Aftalen giver fortsat ret til alle typer af uddannelse, uanset om det er offentlige eller private udbydere i Danmark, og der ikke noget prisloft for uddannelsen.

Puljen er et resultat af Aftale om erstatning mv. til minkavlerne og følgeerhverv berørt af COVID-19, som blev indgået mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance i slutningen af januar måned 2021.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er glad for, at vi er blevet enige om at forlænge omstillingspuljen, så vi nu også kan give en håndsrækning til de berørte, som måtte blive ledige i 2022. Det er helt afgørende, at personer fra minkerhvervene bliver hjulpet målrettet videre til andre erhverv. Det er dygtige og arbejdsomme folk, hvis kompetencer vi skal drage nytte af og bygge videre på. Her er det helt oplagt, at man har fokus på de mange grønne job, vi ved opstår med den grønne omstilling af Danmark.

Beskæftigelsesordfører for Venstre, Hans Andersen, siger:

- Venstre er tilfredse med, at der nu er kommet mere klarhed om omstillingspuljen til minkerhvervets forlængelse. Det handler om, at minkavlere og medarbejdere i minkerhvervet og følgeerhverv fortsat skal have ret til videreuddannelse, så de får et godt afsæt til at komme godt videre i deres liv, og så er Venstre klar til at finde flere midler, såfremt behovet for uddannelse fortsætter ind i 2023.

Beskæftigelsesordfører for Socialistisk Folkeparti, Karsten Hønge, siger:

- Selvfølgelig skal vi sørge for, at medarbejdere i minkerhvervet kommer bedst muligt videre og har gode efteruddannelsesmuligheder, når de skal bruge dem – også selvom det først er i 2022. Derfor er det sund fornuft at forlænge puljen.

Beskæftigelsesordfører for Radikale Venstre, Samira Nawa, siger:

- Minkavlere, lønmodtagere og selvstændige på minkfarme og i følgeerhverv har som med et fingerknips oplevet, at deres jobs forsvinder. Det er vigtigt, at der følges ordentligt op på om- og opkvalificering, så de kan vende tilbage på arbejdsmarkedet i andre funktioner og brancher. Derfor er det kun fornuftigt at omstillingspuljen forlænges, så de der desværre har udsigt til at miste deres job i 2022 ligeledes får gavn af den.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 202121.1.2022 08:12:33 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 2.915.000 personer i job. Det er 17.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere lønmodtagere siden oktober måned. I samme periode er der kommet 14.700 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 114.000 højere, svarende til 4,1 procent. Dermed sætter november endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er særdeles positivt, at vi igen ser en stigning i antallet af beskæftigede. Jo flere, der kan komme med i det arbejdende fællesskab, jo bedre. Udviklingen er ikke sket af sig selv, men blandt andet fordi regeringen og et bredt flertal har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - I øjeblikket hører vi flere fortælle om mangel på arbejdskraft. De

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for november 20217.1.2022 09:03:50 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 80.600 ledige. Det er 6.900 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 7,9 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,8 pct. Den positive udvikling forsætter således, og i november oplevede vi det laveste antal ledige siden november 2008. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Der er nu færre end 81.000 ledige i Danmark. Det er en rigtig glædelig nyhed for virksomhederne og samfundsøkonomien, men også for alle de danskere som er blevet en del af et arbejdsfælleskab. Det er ikke sket af sig selv, men bl.a. fordi regeringen har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - Der er stadig rum for at få endnu flere med på vognen. Flere af de ledige er f.eks. seniorer, som hellere end gerne vil bidrage. Med trepartsaftalen i efteråret understregede vi derfor, at bl.a. seniorerne skal have endnu større del i jobfesten. Det er fortsat min klare opfordring til virksomheder

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum