Guldborgsund Kommune

Kunstnerne Thomas Seest og Søren Lose inviterer til VILD PARK BALANCE - en fælles fejring af forårsjævndøgn.

Del

Den 20. marts er det forårsjævn. Det betyder, at dag og nat er næsten lige lange, og forår og sommer er godt på vej. Hele dagen byder VILD PARK BALANCE på spændende aktiviteter, og alle er inviteret. Det hele foregår i VILD PARK ved kælkebakken ved Guldborgsund Rådhus.

Guldborgsund Kommunes to huskunstnere – Søren Lose og Thomas Seest – inviterer alle til en fælles fejring af forårsjævndøgn med begivenheden VILD PARK BALANCE. Kunstnerne har det seneste år omdannet Rådhusparken i Nykøbing Falster til VILD PARK: et stykke borgernær natur med fokus på biodiversitet og bæredygtighed. Parken er blevet til gennem samarbejde med borgere, ansatte på rådhuset, skoler, børnehaver m.fl., og kunstnerne har tidligere inviteret til workshops, koncerter, permablitz mv. 

Den 20. marts er alle inviteret til VILD PARK BALANCE for at fejre denne vigtige astronomiske hændelse, hvor Solen står præcis lodret over Jordens ækvator, og vi hilser lyset velkommen tilbage.

Dagen byder på mange spændende aktiviteter, og du bestemmer selv hvor længe, du vil blive. Tilmelding er ikke nødvendig.

---

PROGRAM

Kl. 9.00-10.00 - YOGA (Bjerglykke Yoga, Stubbekøbing)
Vi starter dagen blidt op med udstræk og balanceøvelser. Alle kan være med, men det er udenfor, så tag noget praktisk tøj med.

Kl. 10.00-12.00 - HAVEARBEJDE
Huskunstnerne Søren Lose og Thomas Seest introducerer VILD PARK for naboer og andre interesserede. På legende vis vil kunstnerne vise, hvordan vi kan gavne naturen i lokalmiljøet, og hvordan vi kan skabe en større balance mellem input og output i vores liv.
Kom og byg en fuglekasse, et solur eller en mobile.

Kl. 12.00-13.00 – Frokostpause. Tag lidt mad med og nyd det i parken sammen med de andre gæster.

Kl. 13:00 – 15:00 - RITUEL WORKSHOP – Det hellige bryllup.
Susanne Schmidt (Kraftkvinden.dk) inviterer til sang, rytme, bevægelse og leg. Sammen undersøger vi balancen mellem mørket og lyset, stilheden og lyden, stilstand og bevægelse, han og hun, oppe og nede, indeni og udenpå, det at give og det at modtage. De fysiske øvelser sættes sammen til en rituel fejring af jævndøgnet, hvor Guden og Gudinden mødes som ligeværdige.

Kl. 16:00 – 17:00 FRA MØRKE TIL LYS - JÆVNDØGNSKLANGE
Helle Due Hansen (Gongladen Lolland) på gong og SoundOkapi (Nysted) på synthesizer spiller i timen omkring det tidspunkt, hvor solen står præcis over ækvator, og det bliver absolut jævndøgn. Fra dette tidspunkt, som er kl. 16.33, er der mere lys end mørke i døgnet på den nordlige halvkugle, indtil det vender igen i september. De to lydkunstnere sørger for en kontemplativ jævndøgns-transition, hvor de først "spiller mørkt" indtil kl. 16.33 og derefter skifter til at "spille lyst". Timen bliver fuld af meditative klange, og alle opfordres til at tage godt med tøj og tæpper med, så man kan sidde stille og lytte.

Kl. 16.33 - Jævndøgnskulmination

----

Det koster ikke noget at deltage, og i løbet af dagen byder kunstnerne på birkesaft og lokale æbler.

Arrangementet er for både børn og voksne.

Arrangementet foregår i VILD PARK ved kælkebakken bag Rådhuset i Nykøbing Falster, Parkvej 37, 4800 Nykøbing F.

Søren Lose og Thomas Seests ansættelse i Guldborgsund Kommune er støttet af Statens Kunstfond via puljen Artist in Residence under Huskunstnerordningen.  

Nøgleord

Kontakter

Kulturkonsulent Diana Gerlach. Mail: dg@guldborgsund.dk. Mobil: 25181896.

Billeder

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum