Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Kulturminister under teaterbesøg på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret: Holstebro kan noget særligt

Del

Provinsen skal både have flere kunstneriske uddannelser og et stærkt kulturliv, mener kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen og fremhæver Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret som et godt eksempel på, at man både kan og vil noget med kunsten og kulturen i Vestjylland.

Tv. Borgmester H.C. Østerby. Th. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Tommy Bay
Tv. Borgmester H.C. Østerby. Th. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Tommy Bay

"Jeg ønsker mig, at ikke bare uddannelser men også kunst og kultur er til stede i hele landet,” sagde kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen under et pressemøde på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, der ligger i Holstebro, mandag i denne uge.

Det skete dagen inden, at regeringen tirsdag annoncerede fordelingen af de uddannelser, som man har besluttet skal udflyttes til områder uden for landets største byer, og i den forbindelse kom det frem, at der er blevet afsat knap 20 millioner kroner til at gøre Holstebro til det nye hjemsted for en række uddannelser inden for dans og musik.

Vigtigt med besøg fra regeringen

Inden pressemødet mandag havde kulturministeren fået en rundvisning på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, der har ligget i Holstebro siden 1966, og her oplevede hun en række smagsprøver på de ensembler og forestillinger, som det verdensberømte teaterlaboratorium har at byde på.

Ane Halsboe-Jørgensen fremhævede da også Holstebro som et sted, der både kan og vil noget helt specielt med kultur og især teater.

Hun pegede på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret som et godt eksempel det særlige, som Holstebro kan, og det bliver understreget af, at hun er den anden kulturminister, der besøger stedet på under et år. Sidste år var det Joy Mogensen, der blev budt velkommen med teater, sang og dans.

”At få besøg af en kulturminister er altid en vigtig begivenhed, og derfor er vi også utroligt glade for, at Ane Halsboe-Jørgensen valgte at komme forbi her på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret, så vi kunne give hende et indblik i den kunst, vi bedriver her for Holstebro, for Danmark og for hele verden,” siger teaterleder Per Kap Bech Jensen.

Kørte fra Amsterdam søndag nat

Kulturministeren havde et tæt pakket program for dagen, og derfor blev det kun til et kort visit, men Per Kap Bech Jensen havde alligevel sørget for, at en stor del af teatrets skuespillere og musikere var til stede og kunne performe i forbindelse med besøget.

Det betød blandt andet, at et af de tre kunstneriske basisensembler Ikarus Stage Arts var blevet kørt fra en festival i Amsterdam i løbet af søndag nat, så de kunne stå klar på taget af teatret og imponere kulturministeren med et show mandag. Besøget gjorde heldigvis stort indtryk på hende:

”Det var overvældende, og jeg kommer igen!,” lovede Ane Halsboe-Jørgensen.

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Pressemøde med kulturminister Ane Halsboe-JørgensenVideokanal

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Tv. Borgmester H.C. Østerby. Th. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Tommy Bay
Tv. Borgmester H.C. Østerby. Th. Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Foto: Tommy Bay
Download

Links

Information om Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro

http://www.odinteatret.dk

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum