Beskæftigelsesministeriet

Krav om ferieafholdelse i aftale om lønkompensation vedtaget

Del
Et bredt flertal i Folketinget har tirsdag vedtaget, at virksomheder kan stille krav om, at lønmodtagere skal afholde ferie m.v. i forbindelse med hjemsendelse. Kravet var en del af den trepartsaftale, som regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik den 14. januar.

For at hjælpe lønmodtagere og virksomheder i en svær tid blev arbejdsmarkedets parter og regeringen den 14. januar 2021 enige om at forlænge lønkompensationsordningen i alle brancher så længe der er skærpede restriktioner som følge af corona. Den aftale er nu også blevet vedtaget i Folketinget.

I trepartsaftalen har man genindført muligheden for, at virksomheder, som er omfattet af lønkompensationsordningen, vil kunne kræve, at en hjemsendt medarbejder afholder 1 feriedag pr lønkompensationsperiode. I den første periode fra den 18. januar vil det gælde, at den hjemsendte medarbejder skal bidrage med 1 feriedag m.v. for de første 21 kalenderdage med lønkompensation. Derefter vil det gælde, at den hjemsendte medarbejder skal bidrage med 1 feriedag m.v. pr. lønkompensationsperiode, svarende til 28 kalenderdage, dog maksimalt 5 dage i alt. Ordningen ligner i høj grad den ordning, der kørte henover foråret og sommeren i lønkompensationsordningens første periode, hvor virksomheder tilsvarende kunne varsle op til 5 feriedage m.v. som modvægt til lønkompensation.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard:

- Jeg er glad for, at Folketingets partier også bakker op om at genindføre feriekravet i lønkompensationsordningen, som følger af trepartsaftalen fra 14. januar 2021. Det er en ordning, hvor lønmodtagere og arbejdsgivere bidrager og sikrer, at flest muligt bevarer deres job, mens der ikke er noget at lave på arbejdet på grund af corona. Jeg vil endnu en gang gerne takke arbejdsmarkedets parter for at tage ansvar i denne svære tid.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye