Kommuner og naturfagslærere i hele landet få havet på hjernen
En caseundersøgelse af udvalgte kommuner og en surveyundersøgelse blandt naturfagslærere viser, at det er lykkedes Hovedet i Havet at sætte havet på skoleskemaet i kommuner og skoler.
NEUC har fået tilbagemeldinger fra 122 lærer fra hele landet gennem den omfattende evaluering af projekt Hovedet i Havet.
Mere end 80% af lærerne peger på, at de både har fået ny viden om havet, kommer til at undervise mere om havet og at deres elever har fået et højt fagligt udbytte efter et forløb med projekt Hovedet i Havet.
60% af lærerne vurderer også, at de efter besøg fra Hovedet i Havet, selv kan gennemføre tilsvarende undervisning. Målet med projektet var i høj grad, at forankre viden og aktiviteter naturfagslærerene i landets grundskoler.
På det kommunale og organisatoriske niveau, fremhæver evalueringen, at projekt Hovedet i Havet flere steder har været med til at løfte en kommunalpolitisk dagsorden ligesom projektet har bidraget til et øget samarbejde på tværs af kommunegrænser og mellem organisationer ift. at få havet på dagsordenen.
Projektets stærke faglighed og ophæng på universitetet fremhæves også som en vigtig faktor for, hvorfor projektet er lykkedes.
Projekt Hovedet i Havet har været støttet af Nordea-fonden.
Se hovedpointerne fra evalueringen i videoen her https://youtu.be/bpevrHI80Sg
Læs hele evalueringsrapporten på NEUC’s hjemmeside her https://neuc.dk/tang-og-plastik-paa-skoleskemaet-hovedet-i-havet-har-bragt-havet-ind-i-naturfagsundervisningen/
Nøgleord
Kontakter
Signe Brokjær, Ledende projektkoordinator, Institut for Biologi, Aarhus Universitet; Tlf.: 5317 3454; mail: Signe.brokjaer@bio.au.dk
Peter Bondo Christensen, projektleder, Institut for Ecoscience, Aarhus Universitet; Tlf.: 2261 7949; mail: pbc@ecos.au.dk
Billeder
Links
Information om Aarhus Universitet Natural Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Natural Sciences
Stjerneforsker glad for regeringens rumstrategi18.11.2024 14:51:04 CET | Pressemeddelelse
Dansk rumforskning og innovation har udsigt til et gevaldigt løft med den nye nationale rumstrategi, vurderer astronomi-professor Hans Kjeldsen fra Aarhus Universitet.
Forskere advarer: Det kan forværre den globale opvarmning at plante træer højt mod nord7.11.2024 17:00:00 CET | Pressemeddelelse
Træer kan opsuge store mængder CO2 fra atmosfæren, så hvis man planter flere af dem, kan man modvirke den globale opvarmning. Det virker bare ikke i de nordligste breddegrader – her vil træplantning snarere fremskynde den globale opvarmning, advarer en international forskergruppe.
AU-forsker får 4 mio. euro til jagten på livets oprindelse i verdensrummet6.11.2024 08:14:04 CET | Pressemeddelelse
Professor Liv Hornekær fra Aarhus Universitet modtager 4 mio. euro fra Det Europæiske Forskningsråd til at styrke forskningen i livets oprindelse i rummet. Bevillingen er en del af et Synergy Grant på i alt 12 mio. til tre europæiske universiteter.
Aarhus-astronom blev æresdoktor på Vilnius Universitet15.10.2024 10:44:21 CEST | Pressemeddelelse
Vilnius Universitet i Litauen har udnævnt professor Hans Kjeldsen fra Aarhus Universitet til æresdoktor. Det skete ved en højtidelig ceremoni på Vilnius Universiet torsdag den 10. oktober.
Forskning i et nyt stof kan være en vej til hjælp, der forhindrer tilbagefald i kokainmisbrug2.10.2024 15:38:12 CEST | Nyhed
Ny forskning har udviklet et stof, der kan være med til at behandle kokainafhængighed på en måde, der er mindre risikabel og mere kontrolleret end eksisterende behandlinger for opioidmisbrug.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum