Guldborgsund Kommune

Kommune begynder områdefornyelse i Sakskøbing

Del

Guldborgsund Kommune investerer nu millioner i at udvikle Sakskøbing under navnet Sakskøbing Byrum. Borgerne skal være med til at bestemme, hvad der skal investeres i.

foto: Guldborgsund Kommune
foto: Guldborgsund Kommune

Et stort områdefornyelsesprojekt går nu i gang i Sakskøbing under navnet "Sakskøbing Byrum". Projektet vil løbe over de næste 3 år, og der er alene i 2021 afsat fire millioner kroner til at udvikle byen, så byens kvaliteter bliver styrket.

Hvordan pengene skal bruges er i høj grad op til byens indbyggere, som allerede nu bliver indbudt til at komme frem i lyset med alle deres gode idéer.

-        Der er ingen tvivl om, at det er Sakskøbingenserne, der kender deres by bedst, og derfor også dem, der ved, hvordan vi skaber de bedste rammer for et endnu bedre hverdagsliv i byen, siger Martin Lohse, som er formand for styregruppen for Sakskøbing Byrum og formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget. 

Hvis man har gode idéer, som man selv vil føre ud i livet, så kan man søge om at få del i puljen ”Små Hurtige Succeser”.

-        Vi ved, at der er masser af gode idéer i byen, og dem vil vi rigtigt gerne støtte økonomisk. Så har man drømt om at skabe noget i byen, så er chancen der nu. Så tøv ikke med at skrive eller ringe til vores projektleder Maria Engsig Østergaard og fortæl om din idé, siger Peter Bring-Larsen, som er formand for kommunens Teknik, Miljø og Ejendomsudvalg og en del af styregruppen.  

Der efterlyses også idéer til, hvad kommunen skal prioritere. Hvad er vigtigst her og nu, og hvor i byen, skal der ske noget?

-        Målet for områdefornyelsen er at udvikle Sakskøbing som en smuk og levende by med en stærk identitet. Det handler om at bygge videre på og udvikle de kvaliteter, byen allerede har og at forbinde dem, så de bliver bragt i spil for både borgere og turister. Men vi vil rigtigt gerne høre, hvor Sakskøbingenserne selv vil starte. Hvad er de største behov, og hvilke steder skal vi fokusere på? Har man en holdning til det, så er man meget velkommen til at kontakte mig. Der vil også komme en masse muligheder for at møde os og dele sine idéer lige så snart, at myndighederne vurderer, at det er sikkert at samles i større grupper end nu, siger Maria Engsig Østergaard.

Har du en idé, som du vil dele, så kan du finde kontaktoplysninger og læse mere om projektet på www.guldborgsund.dk/sakskobing. Alle indbyggere i Sakskøbing modtager også en flyer i deres postkasse med information om Sakskøbing Byrum i denne uge.

Kontakter

Styregruppeformand for Sakskøbing Byrum Martin Lohse, telefon: 25 18 18 13

Styregruppemedlem Peter Bring-Larsen, telefon 25 18 00 02

Projektleder for Sakskøbing Byrum Maria Engsig Østergaard, telefon: 25 18 07 80

Billeder

foto: Guldborgsund Kommune
foto: Guldborgsund Kommune
Download
Projektleder Maria Engsig Østergaard foto: Guldborgsund Kommune
Projektleder Maria Engsig Østergaard foto: Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing indgår samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske frilands- og drivhusgrøntsager ved Forsorgshjemmet Saxenhøj6.4.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn, skabe en øget selvforsyning i byen, forbinde Lollands muld med munde i København samt ikke mindst skabe ekstra glæde og stolthed hos personalet og borgerne i de beskyttede beskæftigelsestilbud på Besøgsgården Saxenhøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum