Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole styrker erhvervspædagogikken

Del

Københavns Professionshøjskole vil udvikle erhvervsuddannelsernes pædagogiske miljøer og henter EVA’s områdechef for ungdomsuddannelser, Camilla Hutters, som ny leder af Nationalt Center for Erhvervspædagogik

Camilla Hutters, kommende leder af Nationalt Center for Erhvervspædagogik ved Københavns Professionshøjskole
Camilla Hutters, kommende leder af Nationalt Center for Erhvervspædagogik ved Københavns Professionshøjskole

Det er et stærkt kort, som Københavns Professionshøjskole får på hånden med ansættelsen af Camilla Hutters, som leder af Nationalt Center for Erhvervspædagogik (NCE) – landets største videncenter inden for udvikling af erhvervsuddannelser. Gennem sin stilling som områdechef for Ungdomsuddannelser i EVA har hun stor erfaring inden for feltet samt en bred forskningsmæssig viden og indsigt om hele ungdomsuddannelsessektoren.

Når Camilla Hutters sætter sig i stolen som leder for NCE d. 1. januar 2020, overtager hun et område med stor bevågenhed. Både politikere, arbejdsgivere og arbejdstagerorganisationer er enige om, at vi i høj grad kommer til at mangle faglært arbejdskraft i de kommende år. For at få løst udfordringen er det nødvendigt med stærke erhvervspædagogiske kompetencer på landets erhvervsskoler.

”De mange brancher, som erhvervsskolerne uddanner til, udvikler sig med rivende hast. Det samme gør de unge – og voksne, der søger ind på erhvervsuddannelserne. Derfor er erhvervsskolerne i konstant udvikling i forhold til både indhold og metoder i undervisningen. Det er helt nødvendigt for både at tiltrække og fastholde flere unge og voksne, men også for at sikre et højt kompetenceniveau hos de færdiguddannede,” siger Camilla Hutters og fortsætter:

”Udviklingen kræver et særligt fokus på pædagogik og didaktik, der bygger på det stærke danske og internationale vidensgrundlag om erhvervspædagigik. Og som samtidig formår at tage højde for de særlige udfordringer, der knytter sig til erhvervsskolernes faglige opgaver og elevgrundlag. Det gælder både velkendte udfordringer som skole-praktiksamspil, undervisningsdifferentiering og pædagogisk ledelse, men også nye udfordringer som fx digitalisering og entreprenørskab.”

Jakob Harder, dekan på Det Lærerfaglige Fakultet Københavns Professionshøjskole, hvor NCE har til huse, ser frem til at byde Camilla velkommen.

”Med Camilla ved roret styrker vi NCE og vil gerne invitere både erhvervsskoler, vidensinstitutioner og andre aktører med ind i et fælles arbejde med at finde nye modeller for kompetenceudvikling af erhvervsskolelærere. Der er et klart, men endnu uopdyrket behov for at samle indsatsen. De eksisterende vidensmiljøer på professionshøjskoler og universiteterne er i dag spredte og ikke tilstrækkeligt forbundet med erhvervsskolerne og virksomhederne. Derfor er der brug for et sammenhængende og samarbejdende miljø på nationalt plan”.

Camilla Hutters har faktisk tidligere været ansat på Professionshøjskolen Metropol, som i 2018 fusionerede med UCC og blev til Københavns Professionshøjskole. Hun var fra 2008 – 2011 organisationskonsulent og programleder på Metropol.

For yderligere oplysninger

Jakob Harder, dekan på det Lærerfaglige Fakultet, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 21731819

Camilla Hutters, kommende leder af Nationalt Center for Erhvervspædagogik ved Københavns Professionshøjskole, tlf.: 6170 6970

Fakta om NCE

Nationalt Center for Erhvervspædagogik, NCE, er et landsdækkende videncenter, og i dag det største samlede miljø, der arbejder tæt sammen med den erhvervsrettede uddannelsessektor om at sikre de bedste forudsætninger for udvikling af erhvervsuddannelser af høj kvalitet. NCE har været aktør i erhvervsskolesektoren i mere end 40 år. Det betyder, at NCE har en specialiseret viden om kapacitetsopbygning på erhvervsskoler, og stor erfaring med udvikling af viden, der giver værdi i skolernes praksis.

Kontakter

Billeder

Camilla Hutters, kommende leder af Nationalt Center for Erhvervspædagogik ved Københavns Professionshøjskole
Camilla Hutters, kommende leder af Nationalt Center for Erhvervspædagogik ved Københavns Professionshøjskole
Download

Links

Information om Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole
Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799 København V

http://www.kp.dk

Københavns Professionshøjskole er hovedstadsregionens nye uddannelsesinstitution. Vi leverer praksisnær uddannelse og forskning til hele velfærdssamfundet og har en ambition om at tilbyde de studerende uddannelse af højeste kvalitet.

Københavns Professionshøjskole blev officielt en realitet pr. 1. marts 2018 som følge af en fusion mellem Professionshøjskolen Metropol og Professionshøjskolen UCC.

Vi har mere end 20.000 studerende og kursister fordelt på bl.a. 21 videregående uddannelser og mere end 40 diplomuddannelser.

Knap 2.000 ansatte driver og udvikler uddannelserne og forskningsindsatsen på 11 adresser i hovedstadsområdet, i Nordsjælland, på Bornholm og i Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum