Telia Danmark

Knap en halv million Telia-kunder får 5G inkluderet i abonnementerne

Del

Udrulningen af 5G i Telias netværk begynder i slutningen af september 2020. Nu løfter teleselskabet sløret for hvilke kunder, der kan koble sig på det nye netværk.

Knap en halv million privat- og erhvervskunder hos Telia får inkluderet 5G i deres mobilabonnementer
Knap en halv million privat- og erhvervskunder hos Telia får inkluderet 5G i deres mobilabonnementer

I uge 40 tænder Telia for 5G-signalet i dele af mobilnetværket. Lanceringen begynder i København og Aalborg og fortsætter derefter til Aarhus og Odense, for at dække de største byer først, hvor kunderne får størst udbytte ud af teknologien. Herefter rulles 5G-netværket ud i resten af Danmark over de kommende år.

Samlet set kan knap en halv million privat- og erhvervskunder hos Telia se frem til at få 5G inkluderet i mobilabonnementerne. Det drejer sig blandt andet om de abonnementer, der har fri data i dag – eksempelvis privatabonnementerne One og Onemore og erhvervsabonnementerne One Pro og Onemore Pro. Samtlige omfattede abonnementer er nu markeret som ”5G-ready” på Telias websites.

Kunder med ”5G-ready” abonnementer kan benytte Telias 5G-netværk, forudsat at de har en 5G-telefon – som producenten har godkendt til brug på Telias netværk – og befinder sig i de første 5G-masters dækningsområder:

”Vi inkluderer 5G i en række af vores mest populære mobilabonnementer, så vores kunder kan få det fulde udbytte af netværket og de højere hastigheder, som 5G kommer til at byde på. Samtidig vil vi, som det første teleselskab, tilbyde vores kunder 5G-roaming, når de rejser i Norden, hvor Telia også er i fuld gang med at opgradere netværket til den nyeste teknologi”, siger Lone Kyhl Hendriksen, Head of Consumer & Channels hos Telia.

Øget behov for kapacitet og hastighed i mobilnetværket
Danskernes dataforbrug stiger i gennemsnit med 40% om året. Med introduktionen af 5G-teknologien fremtidssikrer Telia mobilnetværket, og imødekommer det stigende behov for kapacitet, stabilitet og hastighed. Særligt erhvervslivets dataforbrug forventes at vokse kraftigt i takt med udviklingen af nye digitale løsninger over de kommende år:

”5G bliver en game-changer for dansk erhvervsliv. Den minimale responstid på overførsel af data giver nye muligheder for at digitalisere og automatisere produktionen. Kapaciteten vil sætte yderligere skub i udbredelsen af avancerede IoT-løsninger. Og muligheden for at opbygge selvstændige, sikrede løsninger giver os mulighed for at udvikle individuelle netværk, der passer præcis til den enkelte virksomheds specifikke behov”, forklarer Mortimer Liebman, Head of Enterprise hos Telia.

Andelen af 5G-kombatible mobiltelefoner på det danske marked forventes at vokse hurtigt i takt med, at teknologien modnes, og producenterne kobler deres mobiler til 5G-netværket i den kommende tid.

Se mere om 5G og vores abonnementer:

• Telia Consumer (Privat): https://www.telia.dk/netvark/5g/#/

• Telia Enterprise (Erhverv): https://www.telia.dk/erhverv/enterprise/netvark/5g/#/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Knap en halv million privat- og erhvervskunder hos Telia får inkluderet 5G i deres mobilabonnementer
Knap en halv million privat- og erhvervskunder hos Telia får inkluderet 5G i deres mobilabonnementer
Download
Lone Kyhl Hendriksen, Head of Consumer & Channels hos Telia.
Lone Kyhl Hendriksen, Head of Consumer & Channels hos Telia.
Download
Mortimer Liebman, Head of Enterprise hos Telia.
Mortimer Liebman, Head of Enterprise hos Telia.
Download
København, 5G Ready
København, 5G Ready
Download
Telia, 5G Ready
Telia, 5G Ready
Download

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum