Lolland Kommune

Klar til at få de store elever tilbage i skole og lånerne tilbage på biblioteket

Del

Danmark er så småt ved at vende tilbage til noget, der minder om en hverdag igen. Det gælder også i Lolland Kommune, hvor 6.-10. klasse på mandag kan komme tilbage i skole, og hvor bibliotekerne gradvist genåbner.

De sidste dage er brugt på at få de sidste brikker på plads i det store puslespil, som en kontrolleret genåbning af samfundet er, og alle ser nu frem til mandag.  

”Jeg har - som alle, er jeg sikker på - glædet mig til, at hverdagen vender bare lidt mere tilbage. Vi ser i den grad frem til at få de store elever tilbage i skole og lånerne tilbage på biblioteker. Skoler og biblioteker skal ikke stå tomme, og derfor er det dejligt, at vi nu har slået COVID-19 så meget ned, at vi kan vende tilbage til noget, der minder om tiden før sygdommen”, siger Holger Schou Rasmussen.

Og Lolland Kommune er klar. Bøger kan fra mandag igen hentes og afleveres, og 6.-10. klasse kan vende tilbage til deres skole og kammerater – under hensyn til at sygdommen stadig er i samfundet.

Det betyder f.eks., at du kan låne bøger på bibliotekerne, men du skal bestille dem hjemmefra. Den kontrollerede åbning af LollandBibliotekerne betyder også justerede åbningstider på bibliotekets afdelinger, ligesom der ikke er mulighed for selvbetjening. De bøger, du ikke har kunnet aflevere indtil nu på grund af corona-krisen, vil du kunne aflevere indtil den 31. maj uden, at skulle betale for for sen aflevering. De præcise retningslinjer for bibliotekernes genåbning kan ses på LollandBibliotekernes hjemmeside.  

Tilsvarende er skolegangen på de enkelte skoler og landsbyordninger også tilpasset den nye hverdag med COVID-19. Det gælder f.eks. i forhold til skoledagens længde, og hvor man skal møde ind på den enkelte skole. Hvad det konkret betyder for de enkelte skoler kan ses på lolland.dk, og alle forældre har fået direkte besked i Aula.

Den kontrollerede genåbning sker i Lolland Kommune på baggrund af et stabilt antal smittede i kommunen – 85 som i sidste uge. Der er ikke kommet nye registrerede COVID-19 smittede borgere til i Lolland Kommune igennem den sidste uge. Det betyder også, at det fortsat er lykkedes at holde smitten ude fra kommunens plejecentre, og at man dermed har haft held med at skærme nogle af de mest udsatte borgere i kommunen fra sygdommen. 

Der er heller ikke længere borgere fra Lolland Kommune, som er indlagt med COVID-19.

For personalet på ældre- og sundhedsområdet gælder, at der indtil nu er blevet testet 261 medarbejdere. 14 medarbejdere er undervejs blevet testet positiv, men ingen medarbejdere har været alvorligt syge.

Det går den rigtige vej, og vi er kommet så langt, fordi vi de sidste måneder har passet på os selv og hinanden, siger Holger Schou Rasmussen:

"Genåbningen er kommet hurtigere, end vi turde håbe på for en måned siden, og det er i sig selv fantastisk. Men vi skal også huske på, at det kun er muligt, fordi vi har været så gode til at slå sygdommen ned ved at holde afstand og en høj hygiejne. De gode råd skal vi blive ved med at følge, også her i næste fase, så den kontrollerede genåbning bliver endnu et skridt på vejen tilbage til hverdagen, og så vi fortsætter med at skærme de ældre og udsatte mod sygdommen", slutter Holger Schou Rasmussen.

Følg med nationalt og lokalt

Følg de nationale anvisninger og påbud om Coronavirus på de nationale myndigheders fælles informationsside: www.coronasmitte.dk og hold dig orienteret om lokale forhold på www.lolland.dk/corona.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum