Kendisser på den røde løber til premiere i naturens tegn
Den røde løber er rullet ud og pandaerne byder velkommen til en bred skare af skuespillere, debattører og naturforkæmpere, der fredag aften er til premiere på WWF og Netflix nye store naturserie Our Planet. Serien viser hvordan konsekvenserne af klimaforandringer og overforbrug har alvorlige indvirkning på naturen og de vilde dyr.
Planetariet i København er indhyllet i kæmpe billeder med scener fra den storslåede natur, hvor sneleoparder ligger på toppen af verden, aber gemmer sig i junglen og pingviner stimler sammen i sneen. Det er premiereaften i Danmark for den storslåede naturserie fra WWF og Netflix, som har WWF-ambassadør og naturelsker Sir. David Attenborough med på holdet.
På den røde løber er skuespiller Ann Eleonora Jørgensen, der i Danmark er ambassadør for WWF og Netflix nye naturdokumentar. For nyligt besøgte hun Svalbard sammen med WWF Verdensnaturfondens generalsekretær Bo Øksnebjerg, hvor de med egne øjne har se nogle af de konsekvenser som klimaforandringerne har for vores natur og dyreliv.
”Der er ingen tvivl om, at naturen og de vilde dyr har brug for den opmærksomhed som de får i aften. Vi står midt i en naturkrise, hvor vi mister dyrearter og naturområder som aldrig før. Det skal vi handle på – og med en aften som denne, og forhåbentligt masser af timer med vores naturserie hjemme i stuerne på Netflix, håber vi selvfølgelig, at flere får øjnene op for, hvor vigtigt det er, at vi redder den natur vi har tilbage lige nu”, siger Bo Øksnebjerg, der har set frem til premieren af den nye naturserie i flere år, hvor den har været under optagelse.
Foruden folkene bag serien, som for eksempel director og producer Adam Chapman, var flere af de inviterede gæster også fra film- og tv-branchen. En stor del af den populære Beha-familie, der er kendt for sine eventyrer-dokumentarer fra deres sejladser rundt om på kloden. Blandt mange andre var også dyreelsker og børneprogram-vært fra DR Sebastian Klein, kokken Claus Meyer, influenser Emily Salomon, debattør Natasha al-Hariri og DR’s børnevært Mille Gori, der også er kendt som DR Ramasjangs Motor Mille, som havde set meget frem til aftenen:
”Jeg har glædet mig rigtig meget til at se de vilde scener oppe på den store kuppel her i Planetariet. Jeg har set traileren, og det ser jo bare helt vildt ud. Og så er jeg spændt på at se, hvordan de har valgt at vinkle historien. Der er jo ingen tvivl om, at vi har fat i et vigtigt emne her”, fortæller Mille Gori.
Maden er selvfølgelig bæredygtig og serveret af vildmanden Nikolaj Kirk i et Planetarium, der på aftenen lignede en tro kopi af naturens mange landskaber.
Men selvom aftenen står i glitter og glamourens tegn, så bærer serien på et seriøst budskab: Naturen og planetens mange dyrearter har brug for hjælp. Hele 60 procent af over 4000 undersøgte dyrearter er forsvundet de seneste 40 år og det skyldes i høj grad vores overforbrug af naturens ressourcer.
Naturseriens otte afsnit kan ses fra i dag på Netflix, der har over 125 millioner brugere på verdensplan.
Nøgleord
Kontakter
Pressechef i WWF Verdensnaturfonden Cecilie Weinholt på c.weinholt@wwf.dk eller 3176 1200
Billeder
Information om WWF Verdensnaturfonden
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Politikere modtager redningsplan til havet fra naturorganisationer11.9.2019 19:18:45 CEST | Pressemeddelelse
Havet er ved at blive kvalt herhjemme. Derfor har fire organisationer i dag afleveret redningskranse og en konkret redningsplan til en række af landets folkevalgte, der erklærer sig enige i, at den danske havnatur har brug for en hjælpende hånd.
Danske strande bliver undersøgt for mikroplast31.8.2019 07:49:12 CEST | Pressemeddelelse
De danske strande bliver undersøgt for mikroplast. WWF Verdensnaturfonden står for den landsdækkende undersøgelse, som de laver sammen med Netto og udvalgte familier. Det sker som en opfølgning på de strandrensninger, organisationen lavede tidligere i år, hvor der blev fundet store mængder plastikaffald på tværs af Danmark.
Miljøorganisationer vil redde Danmarks have21.8.2019 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Havet er ved at blive kvalt af iltsvind, forurening og bundtrawling. Så alvorlig er udmeldingen fra fire organisationer, som er gået sammen i et nyt initiativ, der skal få politikere og danskere til at redde havet.
Indiens tigre er blevet markant flere29.7.2019 17:16:51 CEST | Pressemeddelelse
Tigerbestanden i Indien er vokset til knap 3.000 ifølge en splinterny opgørelse fra landets egne myndigheder. Det er den hidtil største opgørelse af sin slags og viser, at tigerbestanden er steget med hele 33 procent, hvilket vækker glæde hos WWF Verdensnaturfonden.
Ny WWF-rapport: Danske strande flyder med plastik2.6.2019 18:30:57 CEST | Pressemeddelelse
Over 6.000 stykker affald er blevet fundet og kategoriseret på alene 4,5 kilometer dansk kyststrækning i WWF’s undersøgelse af plastik på de danske strande i maj måned. Blandt affalds-topscorerne er ting vi kender fra vores hverdag som vatpinde, slikposer og take away. Plastikken på de danske kyster minder i store træk om det man finder i resten af Europa.
Nu har hele EU opbrugt sine naturressourcer for i år10.5.2019 04:40:00 CEST | Pressemeddelelse
En gennemsnitlig europæer har så stort et overforbrug, at jordens naturressourcer allerede er brugt op i dag for hele 2019, hvis alle levede som en EU-borger gør det. I Danmark står det endnu værre til.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum