Hjørring Kommune

Jyllandskorridoren er en brændende platform for erhvervslivet og godstransporten i Danmark fordi…

Del
  • 71 procent af de kørte lastbilkilometer i Danmark tilbagelægges i Vestdanmark (Vejdirektoratet, 2018)
  • På landsplan er 68 procent af de industribeskæftigede ansatte i virksomheder beliggende i Vestdanmark. (Statistikbanken, 2018)
  • Hvert år spilder danskerne op mod 20.000.000.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste på at holde i kø. En stor del af denne ventetid er på motorvej E45 gennem Jylland. Det svarer til tre gange anlægsprisen for en tredje Limfjordsforbindelse. (DI, 2018).

Med andre ord er Jyllandskorridoren allerede en trafikåre, der er belastet af trængsel og kø med særlige flaskehalse mellem Randers og Kolding og ved Limfjorden.

Torsdag d. 6. september vil transportminister Ole Birk Olesen sammen med flere politikere, transportbranchen og det øvrige erhvervsliv sætte fokus på Jyllandskorridoren på Transport- og logistikkonferencen CONNECT 2018 i Hirtshals.

Formålet er at debattere den indsats, de prioriteringer og de løsningsmodeller, der er nødvendige for at fremtidssikre transportkorridoren hele vejen gennem Jylland. Pålidelig infrastruktur med god kapacitet er helt afgørende for, at Jyllandskorridoren kan opretholde sin attraktivitet som en af de bærende transportkorridorer i Nordeuropa.

Jyllandskorridoren er den essentielle transportkorridor fra grænsen i syd til Hirtshals i nord. Den udgør forbindelsen mellem Norge, Sverige og hele det europæiske kontinent. Netop derfor er Jyllandskorridoren afgørende for godstransport, produktion og vækst i de områder, som den forsyner og forbinder. 

Det er Hirtshals Havn, Region Nordjylland og Hjørring Kommune, som er arrangører af konferencen CONNECT 2018 d. 6. og 7. september i Hirtshals.

Nøgleord

Kontakter

Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt på 41 22 30 69

Regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman på 30 23 64 54

Specialkonsulent, Regional udvikling i Region Nordjylland, Tommy T. Madsen på 22 56 84 64

Vedhæftede filer

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum