Hjørring Kommune

Hjørring bliver vært for DM i Skills 2026

Del

DM i Skills i 2026 skal foregå i Hjørring. Det har bestyrelsen i SkillsDenmark netop besluttet efter en grundig proces, hvor også Randers Kommune var i spil til det sidste.

Murerarbejde under DM i SKills 2023
Murerarbejde under DM i SKills 2023 Foto: Lasse Lagoni/SkillsDenmark

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Ca. 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Der er desuden en lang række demonstrationsfag, hvor gæster kan opleve spændende fag på nært hold.

- DM i Skills skal være for hele landet, og vi har en klar målsætning om at komme rundt i alle regioner og også meget gerne udenfor de større byer. Samtidig har Hjørring god erfaring med store events fra Dana Cup, og derfor er vi utroligt glade for at Hjørring har valgt at ansøge om at blive værtsby for DM i Skills. og vi glæder os til at arbejde sammen om at skabe et fantastisk event i 2026, siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel.

I Hjørring Kommune er der stor glæde over det kommende værtsskab. Kommunen ser det som en enestående mulighed for at promovere erhvervsuddannelserne og inspirere og motivere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse som vejen til en spændende karriere.

- Det er fantastisk, at vi får DM i Skills til Hjørring. Erhvervsuddannelserne spiller en afgørende rolle, når vi skal sikre regionen en veluddannet og kompetent arbejdsstyrke i fremtiden. Med DM i Skills får vi en unik mulighed for at sætte fokus på de mange karrieremuligheder uddannelserne åbner for. Vi glæder os til at byde deltagerne, deres familier og alle interesserede velkommen til nogle festlige og faglige dage i april 2026, lyder det fra borgmester Søren Smalbro.

DM i Skills forventes at blive besøgt af mindst 50.000 i løbet af de tre udstillingsdage. Arrangementet kommer til at foregå i området omkring Park Vendia i Hjørring over fire dage i april 2026. Ud over de eksisterende haller, etableres der en teltby på 20-25.000 m2 i området.

I ansøgningsprocessen klarlægger SkillsDenmark i samarbejde med den mulige værtsby logistik, infrastruktur, eventafholdelse og regional opbakning og her var både Hjørring og Randers stærke bud. Til sidst blev det SkillsDenmarks politiske ambition om at flytte mellem regioner og samtidig besøge de mindre tæt befolkede områder, der blev udslagsgivende.

- Vi glæder os til at flytte DM i Skills nord for Limfjorden for første gang, og Hjørring har allerede imponerende ambitioner for, hvordan de bruger DM i Skills til at sætte erhvervsuddannelser på dagsordenen i hele regionen – også i perioden frem til 2026. Det er fantastisk, at vi har haft to så gode og stærke kandidater til at blive værtsby og vi håber meget på at holde dialogen med Randers med henblik på et fremtidigt samarbejde, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen.

FAKTA:

DM i Skills arrangeres af den selvstændige organisation SkillsDenmark, der repræsenterer en lang række faglige udvalg, arbejdsmarkedets parter, erhvervsskoler og organisationer.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Kontakter

SkillsDenmark:
Kommunikationschef Rudi Damkjær – tlf. 20 92 34 64

Hjørring Kommune:
Direktør Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Maj Skårhøj:
maj@hjoerring.dk - tlf. 41 93 65 00

Formand for Arbejdsmarkeds-, Erhvervs- og Uddannelsesudvalget Per Møller:
per.moller@hjoerring.dk - tlf. 40 81 65 31

Om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye