Hjørring Kommune

Hjørring kommune inviterer mennesker med demens til at ”Ta’ med”

Del

Over hele landet arbejder lokale kulturinstitutioner, idrætsklubber og frivillige foreninger i disse dage tæt sammen med fagpersoner og mennesker med demens om i højere grad at gøre det muligt for mennesker med demens at bevare et aktivt kultur- og fritidsliv.

To hænder, der rækker ud mod hinanden
Demens

”Ta’ med, afsted!” er sloganet for Demensugen 2024. Det er en stående invitation til mennesker med demens om at komme og være en del af fællesskabet i de lokale klubber, foreninger og kulturtilbud, der hvor de bor.    

Selvom motion, oplevelser og det at dyrke sine interesser i et fællesskab er entydigt godt for vores fysiske og mentale sundhed, så viser undersøgelser, at 83 procent demensramte, trækker sig fra sociale aktiviteter og fritidsliv, efter de har fået diagnosen.

De forsvinder ganske enkelt fra de lokale fællesskaber og ender alt for ofte i ensomhed og isolation, fordi de er usikre på, om de stadig er velkomne i deres gamle klub eller fællesskab. Nogle er bange for, at et besøg på et museum eller til en koncert skal blive ubehageligt eller pinligt, hvis de pludselig mangler ord eller mister overblikket. Og så er det en del af selve demenssygdommen, at man mister noget af sit gamle initiativ og i højere grad har brug for motivation og en håndsrækning til at komme afsted,” siger Lone Harlev, sekretariatschef i Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark.

Derfor er kultur og fritid fokus i Demensugen 2024, hvor kulturinstitutioner, idrætsklubber, demensfaglige og det frivillige foreningsliv gør en ekstra indsats for at invitere og inkludere mennesker med demens, og hvor aktører i kultur- og fritidslivet også opfordrer deres brugere og gæster til at byde mennesker med demens særligt velkomne.

Det sker konkret via en lang række lokale aktiviteter, som løber af stablen i Demensugen i uge 19. Arrangementerne har til formål at skabe viden om demens og invitere mennesker med demens og deres pårørende indenfor.

  1. RAV – Rådgivning- og aktivitetstilbud Vendsyssel uddeler materiale til foreninger og kulturinstitutioner i Hjørring

  2. Aktivitetsområdet arrangerer sang eftermiddag i Forsamlingsbygningen med musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup.
    Tirsdag d. 7. maj 2024 kl. 13-14.30 i Østergade 9, 9800 Hjørring. Tilmelding på tlf.: 29 64 40 99 eller 41 93 60 41 eller mail: rav-hjoerring@hjoerring.dk senest d. 30. april 2024

  3. Demenskonsulenterne arrangerer Erindringsbio.
    Onsdag d. 8. maj 2024 kl. 10.30- 11.30 i MovieHouse Åstrupsvej 8, 9800 Hjørring. Tilmelding på hjorring.moviehouse.dk (pris 50 kr. inkl. kaffe og kage).

  4. Demenskonsulenterne har inviteret særligt indbudte fra foreningslivet 60+ til oplæg omkring demens, og dialog om hvordan foreningslivet kan være medvirkende til, at mennesker med demens bibeholder kontakten.

Nøgleord

Kontakter

Stine Hede Eliasen - 51 54 48 67 - stine.hede.eliasen@hjoerring.dk
Mette Bro Wernlund - 20 56 13 21 - mette.wernlund@hjoerring.dk
Lone Falkner Nielsen - 30 46 06 85 - lone.falkner.nielsen@hjoerring.dk
Rikke Thon Andreasen - 20 34 83 29 - rikke.thon.andreasen@hjoerring.dk
Anja Szast Andersen - 21 66 21 72 - anja.szast.andersen@hjoerring.dk

Billeder

To hænder, der rækker ud mod hinanden
Demens
Download

Om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye