Lolland Kommune

Ja tak til udlignings-besøg i Albertslund Kommune

Del

Lolland Kommune skrev den 6. januar til stats-, finans- og social- og indenrigsministeren om det nuværende udligningssystems mange absurditeter. Den henvendelse har nu affødt et brev til de selvsamme fra Albertslund Kommune. Blandt andet med en invitation til borgmester Holger Schou Rasmussen om at besøge Albertslund for ved selvsyn at opleve vestegnskommunens udfordringer.

Det er en god idé, synes borgmester Holger Schou Rasmussen, som vil benytte sig af invitationen, hvis den kan udvides med et besøg også i Lolland Kommune, så deltagerne får det komplette billede.

”Lolland og Albertslund kommuner står med mange af de samme muligheder og udfordringer. Også selvom der selvfølelig er store gradsforskelle, når man bevæger sig uden for hovedstaden. Ingen sætter spørgsmålstegn ved, at kommuner som Brøndby og Albertslund står med udfordringer, men heldigvis har de så blandt andet hovedstadsudligningen, der giver dem helt andre muligheder, end landdistriktskommuner som Lolland”, siger Holger Schou Rasmussen.

Holger Schou Rasmussen håber også, at borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen vil tage imod en udfordring om, at de to kommuner som øvelse bytter byråd, når budgetterne skal lægges. Det vil helt sikkert være en øjenåbner for hovedstadskommunen, der vil komme på en hård opgave på Lolland, som hvert år siden kommunesammenlægningen har skulle spare, hvad der svarer til 1-1,5 skatteprocent.

Foruden invitationen til Lolland Kommune har Albertslunds brev til regeringen angiveligt til formål at bidrage til en ”nuanceret debat”, som bygger på ”saglige”, ”gennemskuelige”, ”korrekte” og ”realistiske tal”, så en udligningsreform ikke kommer til at bygge på ”forkerte regnestykker”. Og afslutningsvis i brevet skærpes tonen: ”Netop af samme grund, er det essentielt ikke at lægge forkerte fakta på bordet – det ville da i den grad være absurd.”

Det fremgår dog ikke af brevet, hvori Lolland Kommunes angivelige forkerte fakta eller regnestykker består i analysen af udligningssystemets absurditeter. Ligesom Albertslund Kommune ikke vedlægger Lolland Kommunes brev, så læserne selv kan vurdere spørgsmålene. 

”Vi står fuldstændig på mål for vores analyse af udligningssystemets absurditeter. Jeg bemærker også, at Steen Christiansen kun forsøger at anfægte få af de mange forhold, som vi lægger frem. Det tager jeg som uforbeholden opbakning til vores øvrige indvendinger, og det er jeg selvfølgelig glad for”, siger Holger Schou Rasmussen.

”Men at Albertslund Kommune ikke kan eller vil genkende vores billede kommer ikke som en stor overraskelse. For det er symptomatisk, at mange har mere travlt med at forsvare deres store stykke af fælleskabets kage fremfor at sikre, at udligningssystemet lever op til, hvad det er sat i verden for, så Danmark hænger sammen – nemlig at sikre lige velfærd for lige skat også uden for hovedstaden og de store provinsbyer. Det gør udligningssystemet ikke i dag”, slutter Holger Schou Rasmussen.

Vedlagt er Lolland Kommunes brev med bilag af 6. januar henholdsvis Albertslund Kommunes brev af 15. januar til stats-, finans- og social- og indenrigsministeren.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Center for Handicap med i projekt om flere aktive arbejdspladser28.1.2020 07:00:44 CETPressemeddelelse

Center for Handicaps botilbud Stormarken 1-5 er sammen med fem andre virksomheder i Danmark udvalgt til at deltage i Dansk Firmaidrætsforbunds pilotprojekt ”Flere Aktive Arbejdspladser”, der er støttet af TrygFonden. Formålet med projektet er at knække koden til, hvordan arbejdspladser kan indføre og fastholde kollegamotion i arbejdstiden. Center for Handicap tager hul på projektet med et kick-off-arrangement i Stormarken i Nakskov for personale og ledere torsdag den 6. februar kl. 14-15. Pressen er velkommen.

Massiv opbakning til foreningskonference16.1.2020 08:42:45 CETPressemeddelelse

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Forslag om ændret adgang til ældreboliger sendes i høring14.1.2020 09:39:50 CETPressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. marts at sende forslag om justering af kommunens kvalitetsstandarder for ældre-, pleje- og midlertidige boliger i høring i otte uger. For kvalitetsstandarderne for pleje- og midlertidige boliger er der alene tale mindre præciseringer og ændringer af layout, mens der for kvalitetsstandarden for ældreboliger foreslås en ændring af kravene for adgangen til boligerne.

Mød Ældre & Sundhed på Skills14.1.2020 09:07:39 CETPressemeddelelse

Lolland Kommunes sektor for Ældre & Sundhed er med, når unge fra landets erhvervsskoler dyster i DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar. En flok medarbejdere og to af kommunens social- og sundhedsassistentelever står i Hal E stand E-024, hvor de vil fortælle om de mange gode muligheder for at uddanne sig og arbejde inden for SOSU-området i Lolland Kommune. Fredag den 17. januar får de selskab af borgmester Holger Schou Rasmussen og sektorchef Søren Wollesen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum