Lolland Kommune

Ja tak til udlignings-besøg i Albertslund Kommune

Del

Lolland Kommune skrev den 6. januar til stats-, finans- og social- og indenrigsministeren om det nuværende udligningssystems mange absurditeter. Den henvendelse har nu affødt et brev til de selvsamme fra Albertslund Kommune. Blandt andet med en invitation til borgmester Holger Schou Rasmussen om at besøge Albertslund for ved selvsyn at opleve vestegnskommunens udfordringer.

Det er en god idé, synes borgmester Holger Schou Rasmussen, som vil benytte sig af invitationen, hvis den kan udvides med et besøg også i Lolland Kommune, så deltagerne får det komplette billede.

”Lolland og Albertslund kommuner står med mange af de samme muligheder og udfordringer. Også selvom der selvfølelig er store gradsforskelle, når man bevæger sig uden for hovedstaden. Ingen sætter spørgsmålstegn ved, at kommuner som Brøndby og Albertslund står med udfordringer, men heldigvis har de så blandt andet hovedstadsudligningen, der giver dem helt andre muligheder, end landdistriktskommuner som Lolland”, siger Holger Schou Rasmussen.

Holger Schou Rasmussen håber også, at borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen vil tage imod en udfordring om, at de to kommuner som øvelse bytter byråd, når budgetterne skal lægges. Det vil helt sikkert være en øjenåbner for hovedstadskommunen, der vil komme på en hård opgave på Lolland, som hvert år siden kommunesammenlægningen har skulle spare, hvad der svarer til 1-1,5 skatteprocent.

Foruden invitationen til Lolland Kommune har Albertslunds brev til regeringen angiveligt til formål at bidrage til en ”nuanceret debat”, som bygger på ”saglige”, ”gennemskuelige”, ”korrekte” og ”realistiske tal”, så en udligningsreform ikke kommer til at bygge på ”forkerte regnestykker”. Og afslutningsvis i brevet skærpes tonen: ”Netop af samme grund, er det essentielt ikke at lægge forkerte fakta på bordet – det ville da i den grad være absurd.”

Det fremgår dog ikke af brevet, hvori Lolland Kommunes angivelige forkerte fakta eller regnestykker består i analysen af udligningssystemets absurditeter. Ligesom Albertslund Kommune ikke vedlægger Lolland Kommunes brev, så læserne selv kan vurdere spørgsmålene. 

”Vi står fuldstændig på mål for vores analyse af udligningssystemets absurditeter. Jeg bemærker også, at Steen Christiansen kun forsøger at anfægte få af de mange forhold, som vi lægger frem. Det tager jeg som uforbeholden opbakning til vores øvrige indvendinger, og det er jeg selvfølgelig glad for”, siger Holger Schou Rasmussen.

”Men at Albertslund Kommune ikke kan eller vil genkende vores billede kommer ikke som en stor overraskelse. For det er symptomatisk, at mange har mere travlt med at forsvare deres store stykke af fælleskabets kage fremfor at sikre, at udligningssystemet lever op til, hvad det er sat i verden for, så Danmark hænger sammen – nemlig at sikre lige velfærd for lige skat også uden for hovedstaden og de store provinsbyer. Det gør udligningssystemet ikke i dag”, slutter Holger Schou Rasmussen.

Vedlagt er Lolland Kommunes brev med bilag af 6. januar henholdsvis Albertslund Kommunes brev af 15. januar til stats-, finans- og social- og indenrigsministeren.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum