DI - Dansk Industri

ISS gør rent bord og vinder Årsrapportprisen

Del

I skarp konkurrence med en lang række af de største danske virksomheder vandt ISS Årsrapportprisen ved dette ås uddeling. Selskabet med sine mere end 500.000 medarbejdere på verdensplan bliver bl.a. fremhævet for god og gennemsigtig beskrivelse af forretningsmodel og forventninger til fremtiden.

ISS har aflagt den bedste årsrapport i 2019. Det var bundlinjen, da Dansk Industri (DI) og FSR - danske revisorer i dag uddelte Årsrapportprisen 2019 i Industriens Hus.

Vinderen af Årsrapportprisen findes blandt de børsnoterede og 100 største danske virksomheder. Årsrapporten fra ISS blev af dommerpanelet bl.a. fremhævet for at give gode oplysninger om forretningsmodellen og om ikke-finansielle KPI’er. Dommerkomiteen peger også på gode beskrivelser af forventningerne til fremtiden blandt de elementer, der gjorde ISS til årets tilfredse vinder.

- Hos ISS er årsrapporten hjørnestenen i al kommunikation til vores interessenter. Vi bestræber os altid på at levere ”best-in-class” årsrapporter, der er transparente og af høj informationsværdi. Vi er derfor ekstremt stolte over at modtage Årsrapportprisen 2019 blandt et felt af imponerende årsrapporter fra de største danske virksomheder, siger Pierre-Francois Riolacci, Group CFO, ISS.

Løfter niveauet for de danske årsrapporter
Formålet med prisuddelingen er at fremhæve de gode årsrapporter, så de kan inspirere andre og være med til at løfte niveauet for virksomhedernes rapportering. De seneste års vindere tæller blandt andet Arla, DSV og Carlsberg.

- Årsrapporten skaber et fælles informationsgrundlag, som investorerne har tillid til, og som alle har lige adgang til. Overvej blot, hvordan markedet ville fungere, hvis der ikke var et fælles fundament, men alene adgang til de oplysninger virksomhederne hver især synes de vil vise omverdenen. Med Årsrapportprisen vil vi gerne fremhæve de virksomheder, som bidrager til at udbygge og forbedre de årsrapporter, der ligger til grund for rigtig mange økonomiske beslutninger, siger Charlotte Jepsen, adm. direktør hos FSR – danske revisorer.

- Vi oplever et meget stort pres på rapporteringen især i forhold til hele tiden at tage mere og mere information med. Derfor er det utroligt vigtigt, at virksomhederne hele tiden arbejder på at holde årsrapporten skarp og fokuseret. Det gælder især nyere områder som informationen omkring klima, bæredygtighed og samfundsansvar. Her har ISS eksempelvis medtaget en række centrale målpunkter, som gør informationen konkret og klar, siger Kent Damsgaard, direktør i DI.

Flügger og IC Group henter SMV-priser
Mens ISS gør rent bord blandt de store virksomheder, så henter Flügger og tøjkoncernen IC Group de to priser, som gives til bedste årsrapporter fra mid- og small-cap selskaber.

Årsrapporten fra Flügger fremhæves for hurtigt at introducere læseren til virksomheden og den vanskelige situation, hvor man er ved at tilpasse virksomheden. Samtidig fremhæves strategigennemgangen, som åbent beskriver de kommende tiltag.

IC Group fremhæves blandt andet for klare oplysninger om strategien, hvor selskabet vil optimere værdien af de enkelte brands med henblik på afhændelse på et for aktionærerne gunstigt tidspunkt.

- De største virksomheder har ressourcerne og sætter standarden, men en informativ og troværdig årsrapport er vigtig for alle virksomheder uanset størrelse. Den er grundlaget for dialogen med samarbejdspartnerne. Her er Flügger og IC Group gode eksempler på virksomheder, som løfter deres rapportering til et højere niveau, siger Charlotte Jepsen.

- Hele formålet med Årsrapportprisen er at inspirere virksomhederne til at arbejde med deres rapportering, så de kommunikerer klart og tydeligt. Derfor er det virkelig godt at se, at dette års bedste har ladet sig inspirere af tidligere års vindere og samtidig har formået at tilpasse erfaringerne til deres egen virksomhed, siger Kent Damsgaard.

FAKTA OM ÅRSRAPPORTPRISEN
Årsrapportprisen gives til virksomheder, hvis årsrapporter udmærker sig og tjener som inspiration for andre. Der uddeles én hovedpris og to SMV-priser til gode ogfremhævelsesværdige årsrapporter fra selskaber i mid- og small cap-segmentet.

Årsrapportprisen er blevet uddelt i over 40 år. Siden 2012 er det FSR – danske revisorer og DI, der har stået for uddelingen.

Vindere 2019
Hovedprisen: ISS (øvrige nominerede: Novozymes, Nilfisk og Pandora)

Mid cap-prisen: IC Group
Small cap-prisen: Flügger

Om Dommerkomiteen
Dommerkomiteen består af repræsentanter for regnskabsbrugere, regnskabsaflæggere, akademikere og revisorer. Dommerkomiteens medlemmer er:

  • Carsten Krogholt Hansen, Associate Professor, CBS
  • Jens Houe Thomsen, senioranalytiker, Jyske Bank
  • Jørgen Blom, partner, EY og medlem af FSR’s regnskabsudvalg
  • Kristian Koktvedgaard, fagleder, DI
  • Michael West Hybholt, aktieanalytiker
  • Pernille Benborg, Head of Group Compliance and Financial Controlling, ISS World Services
  • Stig Enevoldsen, medlem af FSR’s Regnskabsudvalg
  • Tina Aggerholm, VP Group Accounting, Carlsberg Breweries, medlem af bestyrelsen og formand for revisionskomiteen i Juristernes og Økonomernes Pensionskasse
  • Torben Johansen, partner, BDO og formand i FSR’s Regnskabsudvalg

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt venligst fagleder Kristian Koktvedgaard, kko@di.dk, 2949 4577 eller presserådgiver Jonas Forup Stubkjær, jofs@di.dk, 2830 1544

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

PRESSEINVITATION: Klimamøde for service, it, rådgivning og turisme15.1.2020 11:25:34 CETPresseinvitation

Hvornår: Mandag den 20. januar kl. 13.30-16.00 Hvor: Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V Arbejdet i regeringens 13 klimapartnerskaber er i gang. Spørgsmålet er, hvordan erhvervslivet i samarbejde med regeringen kan nå den ambitiøse målsætning om 70 procents CO2-reduktion i 2030? Svarene på det spørgsmål præsenterer og diskuterer klimapartnerskabet for service, it, rådgivere og turisme ved et stort klimamøde. Klimamødet byder på oplæg fra Katherine Richardson, professor og medlem af Klimarådet og Jesper Theilgaard, klimaekspert og meteorolog samt virksomhedscases og debat. Tilmelding hos presserådgiver i DI Lars Bøgeskov på LARB@di.dk eller tlf. 223 3138 Se program her: https://www.danskindustri.dk/arrangementer/soeg/arrangementer/klima-miljo-og-energi/klimapartnerskaberne-skudt-i-gang-virksomheder-i-di-tog-aktiv-del-til-gront-ide-laboratorium/ Følg os på:

DI og 3F Transport jubler over bred aftale om ordnede forhold på vejene15.1.2020 11:03:51 CETPressemeddelelse

Det er godt nyt for både transportvirksomheder og chauffører, at regeringen sammen med Venstre, Radikale, Dansk Folkeparti, Konservative, SF, Enhedslisten, Alternativet og Nye Borgerlige er nået til enighed om at omsætte aftalen mellem DA og FH’s aftale på vejtransportområdet til lov. Aftalen er et vigtigt tiltag for at sikre ordentlige og ordnede forhold på de danske veje, mener DI og 3F Transport.

PRESSEINVITATION: DI og 3F Transport tager hul på overenskomstforhandlingerne ‪14. januar13.1.2020 10:00:00 CETPresseinvitation

3F Transport og Dansk Industri tager hul på forhandlinger om nye overenskomster på transportområdet ‪tirsdag den 14. januar 2020. I den forbindelse inviteres pressen til en kort briefing: ‪Tirsdag den 14. januar kl. 11.00 ‪Industriens Hus ‪H.C. Andersens Boulevard 18 1553 København V Her vil der være mulighed for fotografering og spørgsmål til forhandlerne - navnlig formand, Jan Villadsen, forhandlingssekretær Flemming Overgaard og forhandlingssekretær Karsten Kristensen fra 3F Transport samt Dansk Industris adm. direktør Lars Sandahl Sørensen og viceadm. direktør Kim Graugaard. Forhandlingerne omfatter den såkaldte Fællesoverenskomst, der gælder for lagerarbejdere, chauffører og havnearbejdere, og aftalerne mellem DI og 3F Transport sætter rammerne for 40.000 medarbejdere på godt 900 virksomheder på transportområdet, der er medlem af DI. Følg os på:

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum