Huawei

Irsk teleoperatør vælger Huawei til 5G: “De fleste europæiske operatører bruger jo Huawei alligevel”

Del

Den store irske teleoperatør Eir melder ud, at Huawei bliver en del af deres fremtidige 5G-netværk. Eir er fint selv i stand til, at teste og overvåge deres netværk, lyder det fra Eirs direktør Carolan Lennon.

”Vi støtter EU's lovforslag [om udrulning af 5G]. I det lovforslag står der ikke noget om, at man har tænkt sig at bandlyse bestemte leverandører, ” siger hun i en kommentar til det amerikanske medie CNBC.

Hun mener, at der vil være en kæmpe udgift forbundet med at lave en ændring i det lovforslag, som EU har lavet, hvis en sådan ændring skulle medføre, at man automatisk må udelukke bestemte leverandører på forhånd.

”De fleste europæiske teleoperatører bruger jo Huawei alligevel, så det vil helt sikkert tage farten af udrulningen af de her lynhurtige netværk. I så fald ville det ske på et tidspunkt, hvor både privat- og erhvervskunder har allermest brug for dem, ” siger hun og fortsætter:

”Det er helt åbenlyst, at en sådan ændring vil medføre ekstra omkostninger for operatørerne, som vil resulterer i højere priser. ”

Klar tendens får bekymringer til at klinge hult

På Huaweis danske kontor i København ser man Eirs beslutning som endnu et skud på stammen i en større tendens på EU's 5G-marked.

”I EU-lande som Sverige, Finland og nu Irland er vi tilstede på 5G-markedet. Island og Tyskland har meldt ud, at de ikke lægger op til at dømme nogen ude på forhånd i udrulningen af 5G. Faktisk har vi allerede hele 47 5G-kontrakter på EU-plan, og vi satser på at få endnu flere snart. Så tendensen i EU er klart, at vi på ingen måder er dømt ude – tvært imod, ” siger Huaweis danske kommunikationschef Tommy Zwicky.

”Der har været sagt og skrevet meget om, hvilken rolle vi skal have i det danske 5G-netværk. Men i forhold til den debat, så klinger det da hult at sige, at operatører på tværs af EU skulle have særlige bekymringer i forhold til os. Jeg er sikker på, at man går ligeså meget op i sikkerhed i Irland, Sverige og Finland som vi gør i Danmark, ” afslutter Tommy Zwicky.

Nøgleord

Information om Huawei

Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

For spørgsmål kontakt venligst VP of Communications hos Hauwei Technologies Danmark ApS, Tommy Zwicky pr. e-mail: tommy.zwicky@huawei.com 

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

Minister afviser at forbyde omstridt Huawei-video – nu kan alle se den10.9.2020 14:39:48 CESTPressemeddelelse

Huawei Danmark offentliggør nu dummyen til Youtube-serien “Tech med Tommy”, som firmaet for nylig fremviste for udvalgte journalister. Uden at have set videoen forsøgte en Venstre-politiker at få Børne- og Undervisningsministeren til at forbyde, at videoen blev brugt i undervisningen på den danske skoler. Ministeren har nu afvist anmodningen og svaret, at det er op til skolerne selv at vælge undervisningsmateriale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum