Aarhus Universitet: Science and Technology

Invitation til IT Camp for piger på Institut for datalogi, Aarhus Universitet

Del

For 13 år i træk slår Institut for Datalogi dørene op til den årlige IT-Camp for piger. Selvom flere andre universiteter tilbyder lignende camps, så har pladserne været i høj kurs.

55 piger deltager på næste uges IT-Camp for piger. Der har været så stor efterspørgspørgsel på pladserne, at det har været nødvendigt at oprette en venteliste. 

Deltagerne skal bruge deres ferie på at lære mere om programmering, ny teknologi og design. 

Institutleder og professor Kaj Grønbæk er glad for den store interesse i IT Camp for piger.

"Det er rart, at der er stigende interesse i IT-Camp for piger. Vi har for få kvinder på vores studier. Virksomhederne efterspørger kvinder, derfor håber vi selvfølgelig at flere kvinder får smag for studierne, når de er blevet introduceret. Med en uddannelse i datalogi eller IT-Produktudvikling er der jobgaranti. De studerende får lært, hvordan de kan være med til at designe gode løsninger, så man kan være med til at løse samfundets fremtidige udfordringer", siger Kaj Grønbæk.

I løbet af campen vil deltagerne blive introduceret til Institut for Datalogis to uddannelser, IT-Produktudvikling og Datalogi, gennem forelæsninger, øvelser, virksomhedsbesøg og workshops hvor de skal programmere LEGO Mindstorms og deres eget Pac-Man spil. 

"Ved at være deltager af IT-Camp for Piger kan man få en fornemmelse af, hvordan det er at være universitetsstuderende på Datalogi og IT-Produktudvikling på Aarhus Universitet. Her vil de opleve, at design, programmering og matematikken bag er sjovt og kreativt - og at IT bestemt også er noget for kvinder," siger Alberte Herold Hansen, som er en af arrangørerne bag IT-Camp for piger. 

Det er frivillige studerende, som står bag hele IT camp for piger, som finder sted fra 17-19 oktober - pressen er velkommen til at deltage. 

Nøgleord

Kontakter

Alberte Herold - aherold@au.dk - 25721756
Mathias Kofod - Mathiasmundtkofod@gmail.com - 22830727

Billeder

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Fra 5-12. april samles Danmarks digitale eksperter på Katrinebjerg4.4.2019 13:30:25 CESTPressemeddelelse

Fredag den 5. april byder Aarhus Universitet indenfor til Digital Innovation festival, som løber over de næste otte dage. Her industrispecialister, forskere og ambitiøse studerende mødes til halvanden uge med hacking, workshops, konference og karrieredag. Omkring 1500 personer som repræsentere universitet og 80 forskellige virksomheder forventes at deltage i festivalens mange spændende aktiviteter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum