Lolland Kommune

Invitation til indvielse af Jøncksvej i Rødbyhavn

Del

Lolland Kommune og Femern A/S indvier tirsdag den 24. september den nye omfartsvej, Jøncksvej i Rødbyhavn, hvor alle er velkomne. Den nye omfartsvej forbedrer trafikafviklingen og trafiksikkerheden, og så gør den området klar til byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen.

Omfartsvejen, Jøncksvej i Rødbyhavn
Omfartsvejen, Jøncksvej i Rødbyhavn

Omfartsvejen er anlagt i samarbejde med Femern A/S, og vejen skal lede trafikken til og fra trafikhavnen i Rødbyhavn uden om Havnegade.

I Lolland Kommune ser borgmester Holger Schou Rasmussen frem til, at den nye omfartsvej åbner:

"Allerede i dag er der et stort pres på Havnegade, og her vil Jøncksvej betyde en aflastning af hovedgaden i Rødbyhavn. Trafikafviklingen bliver bedre, trafiksikkerheden løftes, og så får den nye omfartsvej også en vigtig rolle at spille i byggeriet af Femernforbindelsen, hvor der bliver hektisk aktivitet omkring tunnelelementfabrikken. Her vil den nye omfartsvej lede den tunge trafik uden om Havnegade", siger Holger Schou Rasmussen, som også glæder sig over det gode samarbejde med Femern A/S, der har finansieret den nye adgangsvej til Rødbyhavn Trafikhavn.

Holger Schou Rasmussen vil 24. september sammen administrerende direktør for Femern A/S, Claus F. Baunkjær forestå den officielle indvielse af Jøncksvej. Herefter bydes der på en varm pølse med brød og en sodavand til de fremmødte.

Tid og sted

Tirsdag den 24. september kl. 12.00 på Jøncksvej ved Rødbyhavn Trafikhavn.

Program

  • 12.00-12.10: Velkomst og tale ved borgmester Holger Schou Rasmussen.
  • 12.10-12.20: Tale ved adm. direktør i Femern A/S Claus F. Baunkjær.  
  • 12.20: Indvielse af Jøncksvej.
  • Herefter er pølsevognen åben, og der bydes på en varm pølse med brød og en sodavand. 

Arbejdet på Femernforbindelsen er begyndt

Folketinget besluttede i marts 2019 at igangsætte arbejdet på Femernforbindelsen på dansk side. Beslutningen kom efter, at forbindelse officelt fik godkendelse fra tysk side måneden før. Det drejer sig konkret om følgende anlægsarbejder:

  • Anlæg af den store tunnelelementfabrik ved Rødbyhavn.
  • Etableringen af en ny arbejdshavn ved Rødbyhavn.
  • Etableringen af tunnelportalen på Lolland.
  • Etableringen af beboelses- og administrationsfaciliteter.
  • Bestilling af særligt marint udstyr, bl.a. gravemaskiner til tunnellen.
  • En række øvrige mindre forberedende arbejder.

Anlægsarbejderne påbegyndes i efteråret 2019.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Omfartsvejen, Jøncksvej i Rødbyhavn
Omfartsvejen, Jøncksvej i Rødbyhavn
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Bosætningspulje støtter aktiviteter for tilflyttere9.10.2019 06:15:00 CESTPressemeddelelse

Nu er der igen mulighed for at søge tilskud fra Bosætningspuljen til aktiviteter, som kan hjælpe tilflyttere til at føle sig velkomne i Lolland Kommune. Bosætningspuljen blev forsøgsvis lanceret i 2018 som en del af kommunens bosætningsindsats. Den har bidraget til at føre en række initiativer ud i livet til glæde for både nye borgere og borgere, der har boet mange år i kommunen. Økonomiudvalget har besluttet at videreføre puljen i 2019 og 2020.

Center for Handicap og Firmaidrætten Nakskov indgår samarbejde7.10.2019 06:10:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommunes Center for Handicap arbejder løbende på at give centrets borgere de bedste muligheder for at bevare deres fysiske funktionsniveau ved hjælp af en aktiv fritid. Det får de bedre vilkår for nu, hvor de netop har indgået en samarbejdsaftale med Firmaidrætten Nakskov, der hører under Dansk Firmaidrætsforbund. Aftalen gør det muligt at udvikle og udbyde flere idræts- og motionstilbud til fysisk og psykisk handicappede.

Overraskende udvikling: Færre udlændinge i Gentofte og Frederiksberg giver færre sociale udfordringer på Lolland5.9.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har i en årrække kæmpet med faldende befolkningstal og en skæv befolkningssammensætning. Trods en aktiv socialpolitik har det været svært at vende udviklingen – men nu er der hjælp fra en uventet kant: Svaret er ikke flere i arbejde eller tidlig indsats for udsatte børn. Det er færre udlændinge i Frederiksberg og Gentofte kommuner. Det er i hvert fald den logik udligningssystemet arbejder efter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum