Lolland Kommune

Invitation til indvielse af Jøncksvej i Rødbyhavn

Del

Lolland Kommune og Femern A/S indvier tirsdag den 24. september den nye omfartsvej, Jøncksvej i Rødbyhavn, hvor alle er velkomne. Den nye omfartsvej forbedrer trafikafviklingen og trafiksikkerheden, og så gør den området klar til byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen.

Omfartsvejen, Jøncksvej i Rødbyhavn
Omfartsvejen, Jøncksvej i Rødbyhavn

Omfartsvejen er anlagt i samarbejde med Femern A/S, og vejen skal lede trafikken til og fra trafikhavnen i Rødbyhavn uden om Havnegade.

I Lolland Kommune ser borgmester Holger Schou Rasmussen frem til, at den nye omfartsvej åbner:

"Allerede i dag er der et stort pres på Havnegade, og her vil Jøncksvej betyde en aflastning af hovedgaden i Rødbyhavn. Trafikafviklingen bliver bedre, trafiksikkerheden løftes, og så får den nye omfartsvej også en vigtig rolle at spille i byggeriet af Femernforbindelsen, hvor der bliver hektisk aktivitet omkring tunnelelementfabrikken. Her vil den nye omfartsvej lede den tunge trafik uden om Havnegade", siger Holger Schou Rasmussen, som også glæder sig over det gode samarbejde med Femern A/S, der har finansieret den nye adgangsvej til Rødbyhavn Trafikhavn.

Holger Schou Rasmussen vil 24. september sammen administrerende direktør for Femern A/S, Claus F. Baunkjær forestå den officielle indvielse af Jøncksvej. Herefter bydes der på en varm pølse med brød og en sodavand til de fremmødte.

Tid og sted

Tirsdag den 24. september kl. 12.00 på Jøncksvej ved Rødbyhavn Trafikhavn.

Program

  • 12.00-12.10: Velkomst og tale ved borgmester Holger Schou Rasmussen.
  • 12.10-12.20: Tale ved adm. direktør i Femern A/S Claus F. Baunkjær.  
  • 12.20: Indvielse af Jøncksvej.
  • Herefter er pølsevognen åben, og der bydes på en varm pølse med brød og en sodavand. 

Arbejdet på Femernforbindelsen er begyndt

Folketinget besluttede i marts 2019 at igangsætte arbejdet på Femernforbindelsen på dansk side. Beslutningen kom efter, at forbindelse officelt fik godkendelse fra tysk side måneden før. Det drejer sig konkret om følgende anlægsarbejder:

  • Anlæg af den store tunnelelementfabrik ved Rødbyhavn.
  • Etableringen af en ny arbejdshavn ved Rødbyhavn.
  • Etableringen af tunnelportalen på Lolland.
  • Etableringen af beboelses- og administrationsfaciliteter.
  • Bestilling af særligt marint udstyr, bl.a. gravemaskiner til tunnellen.
  • En række øvrige mindre forberedende arbejder.

Anlægsarbejderne påbegyndes i efteråret 2019.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Omfartsvejen, Jøncksvej i Rødbyhavn
Omfartsvejen, Jøncksvej i Rødbyhavn
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Center for Handicap med i projekt om flere aktive arbejdspladser28.1.2020 07:00:44 CETPressemeddelelse

Center for Handicaps botilbud Stormarken 1-5 er sammen med fem andre virksomheder i Danmark udvalgt til at deltage i Dansk Firmaidrætsforbunds pilotprojekt ”Flere Aktive Arbejdspladser”, der er støttet af TrygFonden. Formålet med projektet er at knække koden til, hvordan arbejdspladser kan indføre og fastholde kollegamotion i arbejdstiden. Center for Handicap tager hul på projektet med et kick-off-arrangement i Stormarken i Nakskov for personale og ledere torsdag den 6. februar kl. 14-15. Pressen er velkommen.

Massiv opbakning til foreningskonference16.1.2020 08:42:45 CETPressemeddelelse

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Forslag om ændret adgang til ældreboliger sendes i høring14.1.2020 09:39:50 CETPressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. marts at sende forslag om justering af kommunens kvalitetsstandarder for ældre-, pleje- og midlertidige boliger i høring i otte uger. For kvalitetsstandarderne for pleje- og midlertidige boliger er der alene tale mindre præciseringer og ændringer af layout, mens der for kvalitetsstandarden for ældreboliger foreslås en ændring af kravene for adgangen til boligerne.

Mød Ældre & Sundhed på Skills14.1.2020 09:07:39 CETPressemeddelelse

Lolland Kommunes sektor for Ældre & Sundhed er med, når unge fra landets erhvervsskoler dyster i DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar. En flok medarbejdere og to af kommunens social- og sundhedsassistentelever står i Hal E stand E-024, hvor de vil fortælle om de mange gode muligheder for at uddanne sig og arbejde inden for SOSU-området i Lolland Kommune. Fredag den 17. januar får de selskab af borgmester Holger Schou Rasmussen og sektorchef Søren Wollesen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum