Lolland Kommune

International Skole åbner snart på Lolland

Del

Beslutningen om at oprette landets første internationale folkeskole i Lolland Kommune blev endeligt vedtaget med kommunens budgetforlig for 2021. Arbejdet med at gøre skolen klar til åbning i august 2021 er derfor i fuld gang. Stillingerne som skoleleder og projektleder er opslået, og i løbet af november og december vil der være virtuelle informationsmøder om skolen for alle interesserede.

Den internationale skole skal understøtte Lolland Kommunes store ambitioner om rekruttering af international arbejdskraft. Både de kommende år, hvor mange udenlandske borgere og deres familier kommer til Lolland i forbindelse med Femernbyggeriet, og for eftertiden. Skolen er primært tiltænkt undervisningspligtige børn af udlændinge med midlertidigt ophold her i landet, men også danske børn har mulighed for at blive optaget i det omfang, der er kapacitet til det.

”Jeg er glad for og ikke mindst vildt stolt over, at den første internationale folkeskole snart bliver en realitet i Lolland Kommune. Skolen er et visionært og ambitiøst supplement til vores skolevæsen til fordel for både danske og udenlandske børn. Den giver os en spændende mulighed for at invitere internationale borgere ind i den danske kultur, og samtidig får vores danske elever en chance for at tage en international uddannelse, som fører til flere jobmuligheder i den globaliserede verden, vi lever i,” siger formand for Børne- og Skoleudvalget Signe Lund.

Den internationale skole skal udvikles og drives efter den nye og endnu ikke afprøvede KIG-lov. KIG-loven indebærer, at skolen er en del af det kommunale skolevæsen med egen ledelse, egen bestyrelse og egen økonomi. Der er derfor flere forhold, der skal afklares, inden skolen kan stå klar til åbning næste år. Lolland Kommune er derfor nu i fuld gang med planlægningen. Rammerne og målene for skolen skal fastlægges af byrådet i løbet af vinteren og foråret, der skal findes en skoleleder og en projektleder, og interesserede forældre skal informeres om den internationale skole og om muligheden for at skrive sit barn op.

”Vi vil gerne allerede nu gøre omverdenen opmærksom på, at vi til næste år er klar med et internationalt skoletilbud. Derfor har vi udarbejdet informationsmaterialer til både virksomheder og forældre, og den kommende tid bliver der mulighed for at deltage i virtuelle informationsmøder, hvor man kan få mere at vide om skolen. Inden årets udgang er vi også klar med en selvstændig hjemmeside om skolen,” forklarer sektorchef for Skole og Dagtilbud Espen Fossar Andersen.

Skolens hjemmeside internationalschool.lolland.dk forventes at gå i luften i løbet af december 2020.

Stillingsopslagene til stillingerne som henholdsvis skoleleder og projektleder kan ses på www.lolland.dk/job. Ansøgningsfristen er 12. november 2020.

Om informationsmøderne

Du kan høre mere om den internationale skole på en række virtuelle infomøder. På møderne bliver der informeret om baggrunden for den internationale skole og om tilblivelsesprocessen. Samtidig får du mulighed for at stille spørgsmål til Søren Skovbølling, som er projektleder i Lolland Kommune, og til Thomas Mulhern, som er ekstern projektleder i rådgivningsfirmaet Globally Local.

Møderne afvikles over Skype følgende dage:

  • 10/11 kl. 15-16
  • 24/11 kl. 15-16
  • 8/12 kl. 15-16

For at deltage i møderne skal du tilmelde dig til projektleder Søren Skovbølling på mail sossk@lolland.dk senest i ugen op til de respektive møder, hvorefter du får tilsendt det link, du kan anvende for at deltage i mødet.

De virtuelle møder suppleres af et fysisk infomøde på den internationale skole den 13. januar kl. 16.00-17.30. Ønsker du at tilmelde dig det fysiske infomøde, skal du også tilmelde dig til Søren Skovbølling på ovenstående mail senest 6. januar.

Om den internationale skole

Den internationale skole bliver etableret efter en såkaldt bilingual model, hvor den ene halvdel af undervisningen foregår på engelsk, mens den anden halvdel foregår på dansk. Eleverne bliver undervist efter Cambridgecertificerede standarder, og det giver dem en række fordele:

  • Stærke sproglige kompetencer
  • Globale perspektiver
  • En bred kulturel forståelse
  • Mulighed for at fortsætte uddannelsen i andre lande

Den internationale skole bliver placeret i tilknytning til Maribo Gymnasium, og skolen vil få sin egen skoleleder, bestyrelse og økonomi.

I løbet af vinteren og det tidlige forår fastlægger Lolland Kommunes byråd mål og rammer for den internationale skole. Der skal blandt andet tages beslutninger om del- og slutmål for fagene, antal skoledage, elevernes undervisningstimetal, skoledagens længde, optagelseskriterier og klassedannelse. Indskrivnings- og optagelsesprocedurerne er endnu ikke afklaret. Så snart den formelle proces er fastlagt, vil Lolland Kommune informere om det på den internationale skoles hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Signe LundFormand for Børne- og Skoleudvalget

Tlf:30 12 37 82

Espen Fossar AndersenSektorchef for Skole og Dagtilbud

Tlf:23 80 73 67

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum