Innovative proteinkrummer hjulpet på vej af Food eHub
Det seneste år har fire innovative virksomheder kunnet fortsætte deres iværksættereventyr med midler fra Fonden for Entreprenørskab, Future Food & Bioressource Innovation, EIT S og Early Cash.
I alt er det blevet til ikke mindre end 449.806 kr.
Det er sket ved hjælp af Institut for Fødevarers Food eHub, der er sat i verden for at støtte talentfulde studerende med iværksætterdrømme inden for landbrugs- eller fødevareområdet.
- Nye virksomheder bringer nye løsninger ind på markedet, men det kan være vanskeligt at komme i gang på egen hånd. Derfor tilbyder vi netværk, mentorer og rådgivning til for eksempel at finde den nødvendige funding, der kan gøre det lettere for iværksætterne at tage springet fra idé til handling, fortæller Charlotte Bay, der er daglig leder og iværksætterrådgiver hos Food eHub og selv erfaren fødevareiværksætter.
Plantebaserede proteinkrummer skal bekæmpe fejlernæring
Food eHub har hjemsted i The Kitchen i Aarhus C og på Institut for Fødevarer, der siden slutningen af 2019 har været beliggende i Agro Food Park i Skejby, men det er et tilbud til alle studerende på Aarhus Universitet.
Den mulighed har en række talentfulde iværksætterspirer fra forskellige studieretninger grebet det seneste år. Inden for rammerne af Food eHub har de arbejdet ihærdigt med alt fra plantebaserede sugerør til fermenterede drikkevarer - og også en virksomhed, der vil bekæmpe fejlernæring med proteinberigende krummer har set dagens lys.
Josephine Quist, medicinstuderende på Aarhus Universitet, er iværksætteren bag det innovative proteinprodukt ”procrumbs” og stifteren af virksomheden Nutrilution, der har modtaget næsten 100.000 kroner fra EIT Seedbed og Fonden for Entreprenørskab.
- I Danmark er hver fjerde person over 65 år fejlernæret. Det resulterer i større skrøbelighed, lavere knogledensitet, sænket livskvalitet og større mortalitetsrisiko. I mit studiejob som sygeplejevikar har jeg oplevet uhensigtsmæssig ernæring hos ældre, og det gav mig idéen til ”procrumbs”, fortæller Josephine Quist, og uddyber:
- De plantebaserede ”procrumbs” kan træde i stedet for rasp i enhver form for madlavning - lige fra æblekage til lasagne og panering - og med sit høje proteinindhold løse typiske problemer i forbindelse med fejlernæring hos ældre.
Fra løs idé til første kunde på 14 måneder
På bare 14 måneder er Josephine Quist gået fra løs idé til færdigt produkt og sin første kunde, og hun er ikke i tvivl om, hvor vigtig tilknytningen til Food eHub har været i den sammenhæng.
- Food eHub har været en uvurderlig støtte i forhold til at få fremdrift i tingene. Når man går i gang med en startup, så er det en rigtig rodet oplevelse, for der er ingen retningslinje, der er ingen opskrift at følge. Food eHub har hjulpet mig med at få en retning og med at komme videre med projektet igennem sparring om alt lige fra det fødevaretekniske og til finansiering. Pengene fra Fonden for Entreprenørskab, hvoraf 10.000 kr. var øremærket markedsundersøgelser, har været helt afgørende i forhold til at få kontakt med potentielle kunder, fortæller Josephine Quist.
- Selv om Nutrilution er en enkeltmandsvirksomhed, så har jeg ikke stået alene. Jeg har haft uvurderlig støtte fra Food eHub og Charlotte Bay - og fra de andre iværksættere, som jeg har mødt i netværket, konkluderer hun.
Læs mere
Besøg Nutrilutions hjemmeside her
Du kan også besøge de andre virksomheder, der det seneste år har opnået støtte, på følgende hjemmesider:
Besøg GreenStraws hjemmeside her
Besøg Olden Kombuchas hjemmeside her
Besøg Ziropas hjemmeside her
Her kan du læse om Fonden for Entreprenørskab
Her kan du læse om Future Food & Bioressource Innovation
Her kan du læse om Early Cash
Kontakt
Charlotte Bay Hansen, Iværksætterrådgiver og daglig leder hos Food eHub, Institut for Fødevarer - E-mail: charlotte@food.au.dk - Telefon: 93508925
Josephine Quist, Nutrilution E-mail: info@nulo.dk - Telefon: 40259690
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Studie baner vejen for ny viden om mavetarmsygdomme17.4.2024 10:13:17 CEST | Pressemeddelelse
Overgangen fra spiserøret til mavesækken er et ret sårbart område set ud fra et medicinsk synspunkt, som ofte er forbundet med patologiske sygdomme, der kan føre til kræft. Et internationalt forskerhold har nu opnået ny viden om dette område, som kan bane vejen for nye forebyggelses- og behandlingsmuligheder.
Fremtidens industrirobotter skal i langt højere grad tænke selv16.4.2024 08:25:13 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt skal ved hjælp af kunstig intelligens give robotter mulighed for at tilpasse sig uforudsete hændelser og nye scenarier i fremtidens automatiserede arbejdsopgaver.
Nu ved vi, hvornår Limfjorden naturligt har været åben ud til Nordsøen11.4.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis ikke vi konstant gravede sand væk, ville Limfjorden være lukket ud mod Nordsøen. Men sådan har det ikke altid været. Ny forskning viser, hvornår i løbet af de sidste 10.000 år Limfjorden fra naturens side har været åben.
Nye klimavenlige ingredienser til fødevarer skal komme fra planter10.4.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt forskningsprojekt skal reducere klimaaftrykket af fødevareingredienser med mindst 33% ved at erstatte æg med plante-baserede ingredienser, som giver god tekstur og smag, der tiltaler forbrugerne og deres pengepung. Projektet er et samarbejde mellem to institutter ved Aarhus Universitet og Ingrediensvirksomhederne Palsgaard A/S og Nexus A/S. Innovationsfonden har investeret 23 mio. kr. i projektet.
Digitale tvillinger skal gøre fremstillingsindustrien mere robust over for uforudsete begivenheder27.3.2024 09:15:13 CET | Pressemeddelelse
Force majeure, ufred, blokerede handelsruter, pandemier. Uforudsete nedbrud i den globale forsyningskæde som følge af pludselige hændelser gør fremstillingsindustrien sårbar. Det skal et nyt internationalt forskningsprojekt nu forsøge at tackle.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum