Ingeniørstuderende fremlægger 54 bud på en bedre verden

Hvordan løser vi verdens problemer inden for energi, sundhed og fødevarer? Det vil 250 civilingeniør-studerende give i alt 54 svar på den 14. maj 2019, hvor Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, afholder sin første ”opfindelses-pitch”.
På dagen skal de ingeniørstuderende nemlig fremlægge deres egenudviklede, patentbare bud på banebrydende teknologiske løsninger på nogle af vores største udfordringer til virksomheder, forskere og andre inviterede gæster. Og senere på dagen bliver det bedste pitch kåret ved en præmieoverrækkelse.
Det er altså en slags ingeniørvidenskabens version af Løvens Hule, men alt sammen med de tre verdensmål for øje: Sundhedsteknologi, fødevareteknologi og vedvarende energiteknologi.
De mange studerende har brugt de sidste fire måneder på at opfinde og udvikle noget, der skal kunne skabe disruption med udgangspunkt i de tre verdensmål. Selve eventen er således kulminationen på 9. semester-faget Innovation & Entrepreneurship, hvor de studerende har arbejdet sammen i grupper på tværs af fem vidt forskellige studieretninger.
Det betyder eksempelvis, at kemiingeniører har arbejdet sammen med bygningsingeniører og softwareingeniører, og den form for tværfaglighed fremmer i høj grad innovationen, mener institutleder Thomas S. Toftegaard:
”Ingeniørvidenskab handler om at omsætte dyb teoretisk viden til løsninger på reelle problemstillinger, og dén løsningsorienterede tankegang oplever jeg igen og igen hos vores studerende. Det er simpelthen en fornøjelse at opleve, hvor hurtigt de kan sætte sig ind i et tværfagligt problem og finde en løsning på det. Det er indbegrebet af ingeniørernes DNA, og det er den tankegang, vi har brug for, hvis vi skal gøre verden grønnere,” siger han.
Aarhus Universitets ”opfindelses-pitch” foregår den 14. maj i Institut for Ingeniørvidenskabs nye, eksperimentelle forskningsfacilitet i Skejby. Eventen starter allerede kl. 13:00, hvor der er åbent for inviterede. Fra kl. 16:00 åbnes dørene for alle.
Adressen er Deep Tech Experimental Hub, Skejby Nordlandsvej 301, 8200 Aarhus N.
Nøgleord
Kontakter
Jesper Bruun
Kommunikationspartner
Mail: bruun@eng.au.dk
Tlf.: 42404140
Billeder


Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Fagligt grundlag skal ruste borgere og myndigheder til at håndtere ulve i Danmark20.10.2025 13:18:27 CEST | Pressemeddelelse
Nu får borgere og myndigheder viden og redskaber til at forstå, dokumentere og håndtere ulves adfærd – både ved naturlig og problematisk adfærd.
Ny professor på AU FOOD: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”9.10.2025 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været sektionsleder for forskergruppen Plant, Food and Sustainability og leder for forsøgsstationen AU Auning og har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed.
Mini-organer afslører, hvordan livmoderhalsen selv bekæmper infektioner3.10.2025 20:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Ved hjælp af laboratoriedyrkede mini-organer har forskere fra Aarhus Universitet afsløret, hvordan celler i livmoderhalsen aktivt opdager og bekæmper infektioner. Opdagelsen baner vejen for nye behandlinger mod kønssygdomme og ufrivillig barnløshed.
PFAS i dansk hjortevildt udgør ikke en sundhedsrisiko1.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der har over de senere år vist sig stort indhold af PFAS i ænder fra nogle danske lokaliteter, og derfor har der været stor interesse for, om hjortevildt også har koncentrationer af de farlige PFAS-stoffer, der ligger over de anerkendte grænseværdier.
Nyt forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød30.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum