Ingeniørstuderende fremlægger 54 bud på en bedre verden

Hvordan løser vi verdens problemer inden for energi, sundhed og fødevarer? Det vil 250 civilingeniør-studerende give i alt 54 svar på den 14. maj 2019, hvor Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, afholder sin første ”opfindelses-pitch”.
På dagen skal de ingeniørstuderende nemlig fremlægge deres egenudviklede, patentbare bud på banebrydende teknologiske løsninger på nogle af vores største udfordringer til virksomheder, forskere og andre inviterede gæster. Og senere på dagen bliver det bedste pitch kåret ved en præmieoverrækkelse.
Det er altså en slags ingeniørvidenskabens version af Løvens Hule, men alt sammen med de tre verdensmål for øje: Sundhedsteknologi, fødevareteknologi og vedvarende energiteknologi.
De mange studerende har brugt de sidste fire måneder på at opfinde og udvikle noget, der skal kunne skabe disruption med udgangspunkt i de tre verdensmål. Selve eventen er således kulminationen på 9. semester-faget Innovation & Entrepreneurship, hvor de studerende har arbejdet sammen i grupper på tværs af fem vidt forskellige studieretninger.
Det betyder eksempelvis, at kemiingeniører har arbejdet sammen med bygningsingeniører og softwareingeniører, og den form for tværfaglighed fremmer i høj grad innovationen, mener institutleder Thomas S. Toftegaard:
”Ingeniørvidenskab handler om at omsætte dyb teoretisk viden til løsninger på reelle problemstillinger, og dén løsningsorienterede tankegang oplever jeg igen og igen hos vores studerende. Det er simpelthen en fornøjelse at opleve, hvor hurtigt de kan sætte sig ind i et tværfagligt problem og finde en løsning på det. Det er indbegrebet af ingeniørernes DNA, og det er den tankegang, vi har brug for, hvis vi skal gøre verden grønnere,” siger han.
Aarhus Universitets ”opfindelses-pitch” foregår den 14. maj i Institut for Ingeniørvidenskabs nye, eksperimentelle forskningsfacilitet i Skejby. Eventen starter allerede kl. 13:00, hvor der er åbent for inviterede. Fra kl. 16:00 åbnes dørene for alle.
Adressen er Deep Tech Experimental Hub, Skejby Nordlandsvej 301, 8200 Aarhus N.
Nøgleord
Kontakter
Jesper Bruun
Kommunikationspartner
Mail: bruun@eng.au.dk
Tlf.: 42404140
Billeder


Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Klimabekymringer ser ikke ud til at påvirke vores mentale helbred11.7.2025 10:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Helt modsat hvad tidligere studier har fundet frem til, viser ny forskning fra Aarhus Universitet, at unge voksnes klimabekymringer ikke ser ud til at føre til et dårligere mentalt helbred.
Han kæmper for at bringe forskning ud i virkeligheden: Aarhus-professor modtager international hæder11.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Peter Gorm Larsen har bygget broer mellem forskning og industri i fire årtier. Nu bliver han hædret som æresdoktor for sit banebrydende arbejde med digitale tvillinger og internationalt forskningssamarbejde.
Flere vil uddanne sig til ingeniør på Aarhus Universitet5.7.2025 16:27:39 CEST | Pressemeddelelse
Ingeniøruddannelserne oplever en stigning i antallet af kvote-1-ansøgere på seks procent. På de akademiske landbrugsuddannelser er der både fremgang og tilbagegang.
Positiv dyrevelfærd: AU-forsker er med til at sætte retningen på nyt forskningsområde4.7.2025 09:35:22 CEST | Pressemeddelelse
Tidligere i år udgav en række førende forskere fra hele verden en banebrydende artikel, der definerer begrebet positiv dyrevelfærd. En af forskerne er professor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Margit Bak Jensen.
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum