Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen hædrer Andreas Mogensen

Del

Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen (40), blev i dag tirsdag den 14. marts hædret som rollemodel for sin særlige indsats for ingeniørprofessionen og de naturvidenskabelige fag. Det skete ved et arrangement, hvor Andreas Mogensen fik sin egen hædersflise ved indgangen til IDA-huset på Kalvebod Brygge i København. IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen, bød velkommen på dagen og sagde om Andreas Mogensens indsats:

”Andreas’ ophold på rumstationen ISS og hans forskning i rummet var en kæmpe bedrift. Men jeg er næsten endnu mere imponeret over hans vedholdende indsats for at inspirere og begejstre børn og voksne. Andreas’ indsats er en kæmpemæssig fysisk, teknologisk og oplysende bedrift, der har fået børn og voksne til at drømme om naturvidenskab. Det er lige den slags forbilleder, Danmark har brug for, hvis vi skal manglen på teknologiske eksperter til livs.”

Andreas Mogensen understreger selv vigtigheden for ham i at inspirere børn og unge til at få øjnene op for, hvor spændende ingeniørfaget og de naturvidenskabelige og tekniske fag er.

”Jeg kan selv huske fra gymnasietiden, hvordan jeg var i tvivl om, hvad en ingeniør var, for jeg kendte ikke rigtig nogen ingeniører. Det er vigtigt at have rollemodeller fra ingeniørstanden så børn og unge kan spejle sig i dem og forestille sig selv som ingeniører. Derfor er det også en stor ære at modtage den anerkendelse. Jeg håber meget, at mit arbejde kan bidrage med en større dansk forståelse for, hvad der foregår i rummet og hvad ingeniørfaget og de naturvidenskabelige uddannelser kan føre til personligt.”

Meget tyder på, at Andreas Mogensens tur til Den Internationale Rumstation (ISS) for alvor har fået danskernes øjne op for ingeniørfagets muligheder. Stort set alle danskere fulgte Andreas Mogensen i september 2015, og en undersøgelse Userneeds har gennemført for IDA viser, at hans tur i rummet fortsat har afsmittende effekt i næsten hver tredje børnefamilie, hvor 31 procent svarer, at de taler mere om teknik og naturvidenskab med deres børn efter Andreas Mogensens tur i rummet.

Andreas Mogensen var den første dansker i rummet, da han efter en 51 timers rumrejse i det russiske rumfartøj Sojuz TMA-18M den 4. september 2015 ankom til Den Internationale Rumstation (ISS), hvor han arbejdede i otte dage.

Hans mission har været med til at sætte fokus på Danmarks muligheder i rummet, og siden Mogensens mission har Danmark fået en rumlov, der udstikker rammerne for danske aktiviteter i det ydre rum. Loven er blevet fulgt op af en rumstrategi, der har til opgave at sikre, at virksomheder, forskere og myndigheder kan ’høste de forventede potentialer på området’.

Fra klokken 18 kan der downloades foto fra arrangementet her

Kontakter

Tina Splidsboel 60 66 67 00

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Hvad blev der af investeringer i forskning og uddannelse, Lars Løkke?3.10.2017 13:29pressemeddelelse

Statsministeren sagde i sin åbningstale, at vi skal være klar til at bruge den ny teknologi. ”Robotter kan give bedre velfærd. Digitalisering kan mindske klimaforandringer. Fremtidens job kan blive mere givende og mindre nedslidende,” sagde statsministeren. Men Ingeniørforeningen, IDA, savner, at de fine ord om fremtiden bliver fulgt op af handling. ”Det er positivt, at statsministeren har fokus på fremtiden og er åben overfor ny teknologi, men vi savner i høj grad investeringer i fremtiden. Hvis vi skal være klar til fremtiden, kræver det investeringer i forskning og uddannelse. For robotterne udvikles på baggrund af teknisk forskning – og de der udvikler dem og i vist omfang betjener dem, skal have de rette kompetencer, hvis vi skal kunne følge med. Derfor er de fortsatte besparelser på uddannelse på automatpilot hovedrystende,” siger Thomas Damkjær Petersen, der er formand for Ingeniørforeningen, IDA. Det samme gælder, når vi taler forskning, for IDA er bekymret for, hvad vi skal le

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum