Aarhus Universitet Technical Sciences

iClimate-initiativet: Klimawebinar med DI Fødevarer og AU

Del

DI Fødevarer og iClimate-initiativet: 70% CO2-reduktion - barrierer og muligheder for dansk erhvervsliv. Gratis Klima-webinar 30. august 2021.

Værdikædeanalyser, teknologi, vækst, konkurrence og rammevilkår er i fokus, når DI Fødevarer og Aarhus Universitet inviterer til det tredje webinar i iClimate-initiativet - en forskningsbaseret tilgang til at løse erhvervslivets klimaindsats.

Målet er en reduktion på 70% i CO2-uledningerne - men med hvilke midler skal det nås? Og kan vi undgå at miste konkurrenceevne, men tværtimod blive stærkere i processen?

Mød og diskutér med blandt andre Arla Foods, Danish Crown, Chr. Hansen og en række andre aktører fra den danske fødevarebranche om hvad der skal til af forskning, innovation og rammer for at bringe danske virksomheder i front i klimakampen.

Sammen med forskere og eksperter fra fødevarebranchens virksomheder sætter DI Fødevarer og Aarhus Universitet fokus på fødevareindustriens klimaindsats.

Vær med til at identificere barrierer, muligheder og vidensbehov for, hvordan vi sammen kan gøre den grønne dagsorden til en løftestang for ny udvikling og vækst i fødevaresektoren globalt, og hvilke teknologier og løsninger vi både nu og på sigt kan eksportere til resten af verden med henblik på efterlevelsen af Verdensmål #13: Klimaindsats.  

Gratis tilmelding her. 

Program:

Mandag den 30. august 2021 kl. 13.00-15.00

13.00 Velkomst v/ Michael Strangholt, journalist, Aarhus Universitet

13.10 Introduktion til webinaret - Verdensmål #13: Klimaindsats v/ Hans Sanderson, seniorforsker, Aarhus Universitet

13.20 AU State of the science: Prof. Milena Corredig, head of Center for innovative Food (CiFOOD)

13.30 Klimamål: Barrierer, muligheder og vidensbehov for vækst - oplæg og paneldebat v/

- Jørn Stryger, CPKelco

- Jan Dalsgård Johannesen, Arla Foods

- Annemarie Meisling, Chr. Hansen

- Jakob Thøisen, Palsgaard

- Karl Christian Møller, Danish Crown

- Leif Nielsen, branchedirektør DI Fødevarer

15.15 Breakout sessions

15:30 Opsamling på breakout sessions og plenumdiskussion

15.50 Afrunding v/ Hans Sanderson  

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://tech.au.dk/

Om iClimate-initiativet:
DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ønsker at fremme en indsats som går på tværs af erhvervssektorer i bestræbelserne på  at nå 70% reduktion i udledningerne af CO2 i 2030. iClimate-initiativet skal inspirere, samle viden, analysere og give konkrete bud på erhvervslivets barrierer og muligheder for at opfylde klimalovens mål.

For hvert webinar inden for bl.a. fødevarer, energi og byggeri vil forskere fra Aarhus Universitets tværgående forskningscenter iClimate og DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi samle, analysere og syntetisere sektorens behov i samarbejde med deltagerne. Som opfølgning på de enkelte sektorers webinarer samles repræsentanter fra de enkelte sektorer til et fælles arrangement i oktober. Her fremlægges sektorernes konklusioner, der skal danne grundlag for handling på tværs af sektorerne i dansk erhvervsliv og nye forsknings- og innovationsaktiviteter.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum