iClimate-initiativet: Klimawebinar med DI Fødevarer og AU
Værdikædeanalyser, teknologi, vækst, konkurrence og rammevilkår er i fokus, når DI Fødevarer og Aarhus Universitet inviterer til det tredje webinar i iClimate-initiativet - en forskningsbaseret tilgang til at løse erhvervslivets klimaindsats.
Målet er en reduktion på 70% i CO2-uledningerne - men med hvilke midler skal det nås? Og kan vi undgå at miste konkurrenceevne, men tværtimod blive stærkere i processen?
Mød og diskutér med blandt andre Arla Foods, Danish Crown, Chr. Hansen og en række andre aktører fra den danske fødevarebranche om hvad der skal til af forskning, innovation og rammer for at bringe danske virksomheder i front i klimakampen.
Sammen med forskere og eksperter fra fødevarebranchens virksomheder sætter DI Fødevarer og Aarhus Universitet fokus på fødevareindustriens klimaindsats.
Vær med til at identificere barrierer, muligheder og vidensbehov for, hvordan vi sammen kan gøre den grønne dagsorden til en løftestang for ny udvikling og vækst i fødevaresektoren globalt, og hvilke teknologier og løsninger vi både nu og på sigt kan eksportere til resten af verden med henblik på efterlevelsen af Verdensmål #13: Klimaindsats.
Program:
Mandag den 30. august 2021 kl. 13.00-15.00
13.00 Velkomst v/ Michael Strangholt, journalist, Aarhus Universitet
13.10 Introduktion til webinaret - Verdensmål #13: Klimaindsats v/ Hans Sanderson, seniorforsker, Aarhus Universitet
13.20 AU State of the science: Prof. Milena Corredig, head of Center for innovative Food (CiFOOD)
13.30 Klimamål: Barrierer, muligheder og vidensbehov for vækst - oplæg og paneldebat v/
- Jørn Stryger, CPKelco
- Jan Dalsgård Johannesen, Arla Foods
- Annemarie Meisling, Chr. Hansen
- Jakob Thøisen, Palsgaard
- Karl Christian Møller, Danish Crown
- Leif Nielsen, branchedirektør DI Fødevarer
15.15 Breakout sessions
15:30 Opsamling på breakout sessions og plenumdiskussion
15.50 Afrunding v/ Hans Sanderson
Nøgleord
Kontakter
Michael StrangholtDCE - Nationalt Center for miljø og Energi, Aarhus Universitet
Tlf:87151354Tlf:93508434mis@dce.au.dkLinks
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Om iClimate-initiativet:
DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ønsker at fremme en indsats som går på tværs af erhvervssektorer i bestræbelserne på at nå 70% reduktion i udledningerne af CO2 i 2030. iClimate-initiativet skal inspirere, samle viden, analysere og give konkrete bud på erhvervslivets barrierer og muligheder for at opfylde klimalovens mål.
For hvert webinar inden for bl.a. fødevarer, energi og byggeri vil forskere fra Aarhus Universitets tværgående forskningscenter iClimate og DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi samle, analysere og syntetisere sektorens behov i samarbejde med deltagerne. Som opfølgning på de enkelte sektorers webinarer samles repræsentanter fra de enkelte sektorer til et fælles arrangement i oktober. Her fremlægges sektorernes konklusioner, der skal danne grundlag for handling på tværs af sektorerne i dansk erhvervsliv og nye forsknings- og innovationsaktiviteter.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Klimabekymringer ser ikke ud til at påvirke vores mentale helbred11.7.2025 10:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Helt modsat hvad tidligere studier har fundet frem til, viser ny forskning fra Aarhus Universitet, at unge voksnes klimabekymringer ikke ser ud til at føre til et dårligere mentalt helbred.
Han kæmper for at bringe forskning ud i virkeligheden: Aarhus-professor modtager international hæder11.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Peter Gorm Larsen har bygget broer mellem forskning og industri i fire årtier. Nu bliver han hædret som æresdoktor for sit banebrydende arbejde med digitale tvillinger og internationalt forskningssamarbejde.
Flere vil uddanne sig til ingeniør på Aarhus Universitet5.7.2025 16:27:39 CEST | Pressemeddelelse
Ingeniøruddannelserne oplever en stigning i antallet af kvote-1-ansøgere på seks procent. På de akademiske landbrugsuddannelser er der både fremgang og tilbagegang.
Positiv dyrevelfærd: AU-forsker er med til at sætte retningen på nyt forskningsområde4.7.2025 09:35:22 CEST | Pressemeddelelse
Tidligere i år udgav en række førende forskere fra hele verden en banebrydende artikel, der definerer begrebet positiv dyrevelfærd. En af forskerne er professor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Margit Bak Jensen.
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum