iClimate-initiativet: Klimawebinar med DI Fødevarer og AU
Værdikædeanalyser, teknologi, vækst, konkurrence og rammevilkår er i fokus, når DI Fødevarer og Aarhus Universitet inviterer til det tredje webinar i iClimate-initiativet - en forskningsbaseret tilgang til at løse erhvervslivets klimaindsats.
Målet er en reduktion på 70% i CO2-uledningerne - men med hvilke midler skal det nås? Og kan vi undgå at miste konkurrenceevne, men tværtimod blive stærkere i processen?
Mød og diskutér med blandt andre Arla Foods, Danish Crown, Chr. Hansen og en række andre aktører fra den danske fødevarebranche om hvad der skal til af forskning, innovation og rammer for at bringe danske virksomheder i front i klimakampen.
Sammen med forskere og eksperter fra fødevarebranchens virksomheder sætter DI Fødevarer og Aarhus Universitet fokus på fødevareindustriens klimaindsats.
Vær med til at identificere barrierer, muligheder og vidensbehov for, hvordan vi sammen kan gøre den grønne dagsorden til en løftestang for ny udvikling og vækst i fødevaresektoren globalt, og hvilke teknologier og løsninger vi både nu og på sigt kan eksportere til resten af verden med henblik på efterlevelsen af Verdensmål #13: Klimaindsats.
Program:
Mandag den 30. august 2021 kl. 13.00-15.00
13.00 Velkomst v/ Michael Strangholt, journalist, Aarhus Universitet
13.10 Introduktion til webinaret - Verdensmål #13: Klimaindsats v/ Hans Sanderson, seniorforsker, Aarhus Universitet
13.20 AU State of the science: Prof. Milena Corredig, head of Center for innovative Food (CiFOOD)
13.30 Klimamål: Barrierer, muligheder og vidensbehov for vækst - oplæg og paneldebat v/
- Jørn Stryger, CPKelco
- Jan Dalsgård Johannesen, Arla Foods
- Annemarie Meisling, Chr. Hansen
- Jakob Thøisen, Palsgaard
- Karl Christian Møller, Danish Crown
- Leif Nielsen, branchedirektør DI Fødevarer
15.15 Breakout sessions
15:30 Opsamling på breakout sessions og plenumdiskussion
15.50 Afrunding v/ Hans Sanderson
Nøgleord
Kontakter
Michael StrangholtDCE - Nationalt Center for miljø og Energi, Aarhus Universitet
Tlf:87151354Tlf:93508434mis@dce.au.dkLinks
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Om iClimate-initiativet:
DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ønsker at fremme en indsats som går på tværs af erhvervssektorer i bestræbelserne på at nå 70% reduktion i udledningerne af CO2 i 2030. iClimate-initiativet skal inspirere, samle viden, analysere og give konkrete bud på erhvervslivets barrierer og muligheder for at opfylde klimalovens mål.
For hvert webinar inden for bl.a. fødevarer, energi og byggeri vil forskere fra Aarhus Universitets tværgående forskningscenter iClimate og DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi samle, analysere og syntetisere sektorens behov i samarbejde med deltagerne. Som opfølgning på de enkelte sektorers webinarer samles repræsentanter fra de enkelte sektorer til et fælles arrangement i oktober. Her fremlægges sektorernes konklusioner, der skal danne grundlag for handling på tværs af sektorerne i dansk erhvervsliv og nye forsknings- og innovationsaktiviteter.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Fagligt grundlag skal ruste borgere og myndigheder til at håndtere ulve i Danmark20.10.2025 13:18:27 CEST | Pressemeddelelse
Nu får borgere og myndigheder viden og redskaber til at forstå, dokumentere og håndtere ulves adfærd – både ved naturlig og problematisk adfærd.
Ny professor på AU FOOD: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”9.10.2025 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været sektionsleder for forskergruppen Plant, Food and Sustainability og leder for forsøgsstationen AU Auning og har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed.
Mini-organer afslører, hvordan livmoderhalsen selv bekæmper infektioner3.10.2025 20:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Ved hjælp af laboratoriedyrkede mini-organer har forskere fra Aarhus Universitet afsløret, hvordan celler i livmoderhalsen aktivt opdager og bekæmper infektioner. Opdagelsen baner vejen for nye behandlinger mod kønssygdomme og ufrivillig barnløshed.
PFAS i dansk hjortevildt udgør ikke en sundhedsrisiko1.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der har over de senere år vist sig stort indhold af PFAS i ænder fra nogle danske lokaliteter, og derfor har der været stor interesse for, om hjortevildt også har koncentrationer af de farlige PFAS-stoffer, der ligger over de anerkendte grænseværdier.
Nyt forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød30.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
