Klimabevægelsen i Danmark

I dag afholdes demonstration for at stoppe projekt Lynetteholm

Del

Formålet er at markere at truslen mod miljø og klima ikke er blevet afværget med den seneste beslutning om at stoppe dumpning i Køge bugt.

Demonstrationen arrangeres af Den Grønne UngdomsbevægelseDanmarks Naturfredningsforening, foreningen Byen for Borgerne og foreningen Klimabevægelsen i Danmark

Det store problem ved blokering af vandgennemstrømning

Problemerne med projekt Lynetteholm stopper ikke ved dumpningen af slam i Køge Bugt. Øens påvirkning på vandgennemstrømningen risikerer at smadre de i forvejen skrøbelige økosystemer i Østersøen. For slet ikke at tale om projektets økonomi, klimapåvirkning og demokratiske underskud - siger Andreas Stokkendal fra Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Manglende VVM-redegørelse og Espoo-høring

Om ganske kort tid møder vi Transportministeriet og By&Havn i retten, da vi blandt andet mener at de har vedtaget projektet uden en samlet miljøredegørelse, og uden at have inddraget nabolandene i Østersøen, selvom der kommer en stor blokering af vandgennemstrømningen. Det mener vi er ulovligt, og projektet skal stoppes inden det skaber uoprettelig skade på miljø og klima - siger Frederik Roland Sandby, sekretariatsleder i foreningen Klimabevægelsen i Danmark.

Københavnerne ønsker ikke projekt Lynetteholm

Demokratisk underskud er roden til projektets tragedie. Var offentligheden blevet inddraget fra starten, ville By & Havn og forligspartierne havde undgået de skandaler der vælter ned over projektet. 70% af Danskerne mener at Lynetteholm skal stoppes, mens kun 7% mener det bør fortsætte. Vi beder politikerne lytte til de mennesker de repræsenterer, og sige STOP Lynetteholm - siger Nicolas Woolhead, formand i foreningen Byen for Borgerne.

Demonstrationen afholdes klokken 13:00 på Christiansborg Slotsplads

Kontakt Andreas Stokkendal for yderligere information på telefonnummer +45 2972 8106.

Kontakter

Andreas StokkendalAktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse

Tlf:+45 2972 8106

Billeder

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum