![Meyers](/data/images/00973/45de3231-9834-4de4-80d3-db4a5dca0583-w_300_h_100.jpg)
I dag åbner Meyers traktørstedet Fasangården i Frederiksberg Have
![Fasangården. Foto: Fasangården PR.](/data/images/00061/b5c70fa1-61d2-40fc-9622-01af5627f946-w_720.jpg)
1. maj 2020 overtog Meyers nøglerne til den historiske bygning Fasangården i Frederiksberg Have. Siden er sommeren gået med at samle fasanholdet, indrette huset fra kælder til kvist, planlægge køkkenhaven og tilplante prydhaven.Når Fasangården åbner for offentligheden torsdag den 1. oktober, bliver det som traktørsted, hvor gæster vil fylde stuerne til frokost og aften, men der vil også blive holdt mondæne middage i de tilstødende private stuer, muntre fællesspisninger, petanqueslag og andre skæve events. Den tildækkede terrasse mod syd vil danne ramme om fejringer af livets største øjeblikke, og senere på året åbner, efter planen, et af verdens mindste hoteller på 1.sal og et lille stalddørsudsalg orienteret imod havens mange gæster.
Nysgerrige frederiksbergere har i omkring tre år kigget med over plankeværket, mens Slots- og Kulturstyrelsen foretog den omfattende restaurering, der har fået Fasangården til at stråle igen. Nu er Meyers endelig klar til at føre Fasangården ind i en ny æra, når de fine stuer bliver til et moderne traktørsted midt i byen for gæster og mindre selskaber, der vil kunne blive beværtet fra morgen til aften.
Et spisested helt nede på jorden
Bag gryderne står Anika Madsen (tidligere køkkenchef og partner på Kadeaus lillesøster-restaurant, Roxie), der på Fasangården har skabt en jordnær menu, der trækker tråde tilbage til 1800-tallets begyndelse, undersøger det eventyrlige i naturen, men som også vedkender sig, at der findes en verden udenfor kongeriget. Man spiser a la carte retter til frokost, og om aftenen vil det blive suppleret med en lille og en lidt større menu.
”Jeg bor selv et stenkast væk, og det her sted rummer alt, hvad jeg kunne drømme om. Jeg glæder mig usigeligt meget til at åbne vores spiseri for havens besøgende og gæster, som er kommet langvejs fra,” forklarer køkkenchef Anika Madsen.
Designerne Christina Meyer Bengtsson og Ulrik Nordentoft har stået for valg af interiør, og de har taget udgangspunkt i husets alder og historie, men forholder sig ikke slavisk til romantikken. Med et ønske om at genbruge mest muligt, har makkerparret været på jagt efter møbler, vaser og lamper på auktioner og loppemarkeder, fortrinsvis i Skandinavien. Interiøret er en blanding af Empire, Biedermeier, jugend, Art Deco og nutidigt design.
Udformningen af haven er kraftigt inspireret af romantikken. Foruden bærbuske og spiselige blomster, huser haven en voliere med høns, der lægger æg til Fasangårdens sovende gæsters morgenmad, bistader, der forsyner køkkenet med honning og dertil et større antal krydderurt- og grøntagsbede.
”Vi er meget glade for, at vi nu er nået hertil. Med Anika og et stærkt hold i køkkenet, Rasmus Mørch til at lede restauranten og det lille stalddørsudsalg på vej, er jeg overbevist om, at Fasangården kommer til at sprede stor glæde blandt havens besøgende, Frederiksbergs borgere og hos de besøgende, som kommer hertil, ” siger Claus Meyer.
Store madoplevelser i grønne omgivelser – hele året rundt
Udover restauranten i de tre stuer en suite og de mindre private spisestuer på 1.sal vil et særligt designet parktelt med plads til 120 gæster danne rammen om firmaevents, fødselsdage, bryllupper og andre private fester.
I Slots- og Kulturstyrelsen er man glade for, at livet på Fasangården nu går ind i en ny fase.
”I Slots- og Kulturstyrelsen har vi i mange år arbejdet med en gennemgribende restaurering af Fasangården, så bygningerne og de mange smukke rum nu fremstår, som da de blev skabt. Derfor kan man i dag tydeligt fornemme Fasangårdens helt særlige historie både ude og inde. Det har været en kæmpe opgave, og vi skylder en stor tak til alle, der har været en del af restaureringsprojektet. Vi ser frem til samarbejdet med Meyers, som er et rigtig godt match for os og Fasangården, og vi glæder os til at se et nyt traktørsted slå dørene op til glæde for de mange gæster, vi har i Frederiksberg Have,” siger Gerti Axelsen, vicedirektør i Slots- og Kulturstyrelsen.
En tro på fremtiden
Fasangården åbner midt i en usikker tid, hvor en stor del af restaurationsbranchen er i knæ, og mens COVID-19 stadig er en væsentlig faktor. Alligevel er genåbningen et stærkt signal om, at selvom meget synes ustabilt, må vi også se fremad og sætte nye initiativer i søen, forklarer administrerende direktør for Løgismose Meyers, Jesper Uggerhøj:
”Åbningen og hele projektet har ligesom alt andet været ramt af forsinkelser, men når vi endelig åbner dørene 1. oktober, er det samtidig også en investering i fremtiden. Det føles helt rigtigt, at vi nu langt om længe kan invitere folk inden for i de historiske stuer og åbne stedet for offentligheden med store madoplevelser som omdrejningspunkt; naturligvis med de hensyn, som tiden kræver,” siger, Jesper Uggerhøj, administrerende direktør for Løgismose Meyers.
Fakta:
Hvad: Fasangården i Frederiksberg Have.
Hvor: Fasangården i Frederiksberg Haves nordvestlige del, Søndre Fasanvej 73, 2000 Frederiksberg.
Hvornår: Fasangården åbner den 1. oktober 2020.
Booking: Der kan reserveres bord frokost og aften, tirsdag-lørdag via Dinnerbooking.
Hvor meget: 8 serveringer 595 kroner. A la carte-priser til frokost starter ved 125 kroner.
Åbningstider:
Frokost: Tirsdag til søndag: 12.00 - 15.00.
Aften: Tirsdag til lørdag: 17.00 - 22.00.
Kapacitet: Fasangården har 6 rum til frokoster, middage og møder mv. Stueplan: Havesalen: 28 personer, Kabinettet: 8 personer, Spisestuen: 26 personer. 1. sal: Dagligstuen: Mødelokale/ private dining 12 personer. Oehlenschlæger værelset: "Lounge" med bløde møbler med plads til 9 siddende personer. Frøkenens værelse: Mødelokale/private dining 12 personer. Teltet udendørs vil have plads til 120 personer, mens hotelværelset er en en suite med et soveværelse på 14m2 og en stue på 16m2 med en smuk udsigt til haven. Vi tager forbehold for, at angivelserne af kapacitet kan skifte i henhold til myndighedernes retningslinjer for COVID-19.
Læs mere: www.fasangaardenfrb.dk
Fakta og historie
- Fasangården blev opført til opdræt af fasaner til de kongelige jagter under Christian d. 5. i 1682. Den nuværende bygning er fra 1828 og er tegnet af arkitekt Jørgen Hansen Kock, som istandsatte Kronprinsens Palæ på Amalienborg i samme periode.
- Fra 1842 til 1850 fungerede Fasangården som sommerbolig for dramatikeren, digteren og forfatteren Adam Oehlenschläger. Senere fik også videnskabsmanden Hans Christian Ørsted tilbudt Fasangården som æresbolig.
- Bygningen er statens ejendom, og forpagtningsperioden for Meyers lyder på foreløbigt fem år.
- Meyers driver i forvejen restauranter på Det Kongelige Teater, Folketinget, og Det Danske Filminstitut/Cinemateket. Læs mere: Meyers.dk
Om Anika Madsen:
Anika Madsen har i en alder af kun 27 år allerede været partner og køkkenchef på Kadeaus Roxie, arbejdet på Kadeaus Nabo, Eldorado og er uddannet på Formel B. Hun er en af de få kvindelige køkkenchefer i København, og i 2018 blev hun kåret som Årets Talent af White Guide – nu står hun i spidsen for Fasangården som partner og køkkenchef. Hun har netop vundet andenpladsen i Danmarks Bedste Osteret og er desuden nomineret til Årets Ret 2020. Derudover har hun en baggrund med en grønlandsk mor og dansk far.
Nøgleord
Kontakter
Kaspar Mørk AriantoPR & Kommunikationsrådgiver
Meyers
Billeder
![Fasangården. Foto: Fasangården PR.](/data/images/00061/b5c70fa1-61d2-40fc-9622-01af5627f946-w_240.jpg)
![Anika Madsen. Foto: Marie Louise Munkegaard.](/data/images/00983/6a705238-1650-4c41-a509-d7c2dbb34e95-w_240.jpg)
![Fasangårdens vægge er beklædt med genoptryk af det oprindelige tapet. Foto: Fasangården PR.](/data/images/00976/923e15cb-3383-42b0-bd7b-254366f01494-w_240.jpg)
![Fasangårdens vægge er beklædt med genoptryk af det oprindelige tapet. Foto: Fasangården PR.](/data/images/00952/68b18213-23e3-4807-9915-6d2c201a8d64-w_240.jpg)
![Foto: Fasangården PR.](/data/images/00280/b1871096-ca36-4bea-97d4-2c8baf617e8f-w_240.jpg)
![Foto: Fasangården PR.](/data/images/00561/77c88faa-869a-4146-8153-4c46fd24c15d-w_240.jpg)
![Foto: Fasangården PR.](/data/images/00813/bf2f8706-064d-4112-ba60-616dd56c2044-w_240.jpg)
![Fasangårdens vægge er beklædt med genoptryk af det oprindelige tapet. Foto: Fasangården PR.](/data/images/00530/d68ded21-5b55-4a43-b79d-55e6f45ef299-w_240.jpg)
![Fasangården pop-up: Makrel, hvide asparges og syltede solbærblade er nomineret til Årets Ret 2020. Foto: Fasangården PR.](/data/images/00362/f0180615-caab-48f9-85ce-1b19cdecbff0-w_240.jpg)
![Skærsild med røget oksemarv og Vin Jaune af Anika Madsen blev nummer to til Danmarks Bedste Osteret 2020. Foto: Thomas Alcayaga for Ost & Ko / Mejeriforeningen.](/data/images/00346/8ce4c0b8-adef-48f3-83e4-1ea6abaa1f58-w_240.jpg)
Links
Information om Meyers
Om Meyers:
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer og har i mere end 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.
Følg pressemeddelelser fra Meyers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Meyers
Meyers lancerer hudplejeserie baseret på bælgfrugter1.4.2023 06:42:56 CEST | Pressemeddelelse
Med afsæt i et overraskende forskningsresultat løfter Meyers nu sløret for, hvad der skal være et nyt forretningsben i virksomheden: En hudplejeserie baseret på økologiske, danske bælgfrugter, hvor alle produkter kan bruges både i hudplejerutinen og i madlavningen.
Meyers tager næste skridt på bæredygtighedsrejse med B Corp-certificering25.1.2023 07:39:00 CET | Pressemeddelelse
Meyers indtræder i den anerkendte globale B Corp-certificering, der dokumenterer, at virksomheder lever op til de højeste krav inden for gennemsigtighed og social og miljømæssig ansvarlighed.
Torsten Vildgaard indtager Fasangården med moderne dansk-fransk landkøkken13.1.2023 11:15:22 CET | Pressemeddelelse
Meyers og Torsten Vildgaards veje krydses igen, når den tidligere Michelin-kok rykker ind i køkkenet på Fasangården. Vildgaard indtager det historiske traktørsted i Frederiksberg Have med sin version af et dansk-fransk landkøkken med nyfortolkninger af både danske frokostklassikere og franske favoritter.
Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse
I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.
MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.