Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturprisen 2020?

Del

For fjerde gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger samt til haveanlæg og grønne fællesområder med særlige arkitektoniske kvaliteter. Har du et forslag til, hvilket byggeri eller haveanlæg der fortjener at vinde, skal du indsende det senest 31. august 2020. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i begyndelsen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I 2014 nedsatte Klima-, Miljø- og Teknikudvalget et udvalg, der hvert andet år skal præmiere ejendomme i Lolland Kommune. I år skal priserne uddeles for fjerde gang, og udvalget ser frem til at få borgernes bud på, hvilke byggerier og haveanlæg der skiller sig særligt ud i kommunen.

I år er medlem af Teknisk Udvalg Leif Utermöhl valgt som ny formand for præmieringsudvalget, og han ser frem til, at de positive sider af Lolland bliver fremhævet:

”Lolland Kommune er meget mere end faldefærdige boliger, fattigdom og arbejdsløshed. Med Arkitekturprisen ønsker vi at åbne vores egne og omverdenens øjne for alle de smukke og godt udførte byggerier og haveanlæg, vi har her i kommunen. Forhåbentlig er der mange, som har lyst til at hjælpe med det ved at sende os de bedste eksempler,” fortæller Leif Utermöhl.

Alle kan indstille til Arkitekturprisen 2020. Forslaget kan være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Forslag og billeder skal sendes via en elektronisk formular på www.lolland.dk/arkitekturpris og være udvalget i hænde senest 31. august 2020.

Kategorierne for 2020 er:

A)        Nye bygninger, både erhverv og privat

B)        Om- og tilbygninger på eksisterende bygninger

C)        Restaurering af bevaringsværdige og fredede bygninger

D)        Øvrige, eksempelvis haveanlæg, grønne fællesområder mv.

Udvalget bedømmer byggeriet efter følgende kriterier:

  • At arbejdet er udført og taget i brug inden for de sidste 2 år.
  • At byggeriet er flot udført med gode materialer og er arkitektonisk pænt.
  • At byggeriet ved om- eller tilbygninger er foretaget i respekt for og tilpasset det eksisterende byggeri.
  • At byggeriet forskønner og passer ind i det eksisterende miljø.
  • At det kan være tale om både helheden i byggeriet, men ligeledes en særlig detalje i byggeriet.

Bedømmelsesudvalget består af:

- Leif Utermöhl, formand - Byrådsmedlem
- Henning A. Rasmussen - Byrådsmedlem
- Flemming Willum Petersen - Nakskov Bygningsbevaringsforening
- Benny Andersen - Bevaringsforeningen By og Land Maribo
- Jesper Petersen - Lolland Håndværker- og Industriforening
- Lindy Fynholm - Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster
- Henry Ebbe - Arkitektgården ApS

I 2018 var vinderen Johs. Mertz A/S i Maribo i kategorien Nye bygninger, både erhverv og privat.

Nøgleord

Kontakter

Leif Utermöhl
Medlem af Teknisk Udvalg og formand for præmieringsudvalget
Tlf.: 20 25 92 45

Lars Reck Sørensen
Byggeri og Ejendomme, Lolland Kommune
Tlf.: 54 67 64 06.
Mail: laso@lolland.dk

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

Ny rådgivningscafé hjælper borgere med psykiske eller sociale udfordringer1.9.2020 11:37:28 CESTPressemeddelelse

Mandag den 7. september slår Lolland Kommune dørene op for et nyt rådgivnings- og vejledningstilbud til alle borgere mellem 18 og 65 år, som oplever psykiske og/eller sociale udfordringer. Rådgivningscaféen er fysisk placeret på bibliotekerne i Maribo og Nakskov. Her kan man henvende sig anonymt og blandt andet få hjælp til budgetplanlægning, til at forstå post fra det offentlige og til at skabe overblik over hverdagen. Pårørende er også velkomne til at benytte sig af Rådgivningscaféen.

National Flagdag for veteraner i Lolland Kommune28.8.2020 06:10:00 CESTPressemeddelelse

For sjette år i træk hylder Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende 5. september. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov fra kl. 11.00 til 11.30 og i den efterfølgende kirkelige højtidelig i Sankt Nikolai Kirke fra kl. 12.00 til 12.45. Dagen rundes af med en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum