Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturprisen 2020?

Del

For fjerde gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger samt til haveanlæg og grønne fællesområder med særlige arkitektoniske kvaliteter. Har du et forslag til, hvilket byggeri eller haveanlæg der fortjener at vinde, skal du indsende det senest 31. august 2020. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i begyndelsen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I 2014 nedsatte Klima-, Miljø- og Teknikudvalget et udvalg, der hvert andet år skal præmiere ejendomme i Lolland Kommune. I år skal priserne uddeles for fjerde gang, og udvalget ser frem til at få borgernes bud på, hvilke byggerier og haveanlæg der skiller sig særligt ud i kommunen.

I år er medlem af Teknisk Udvalg Leif Utermöhl valgt som ny formand for præmieringsudvalget, og han ser frem til, at de positive sider af Lolland bliver fremhævet:

”Lolland Kommune er meget mere end faldefærdige boliger, fattigdom og arbejdsløshed. Med Arkitekturprisen ønsker vi at åbne vores egne og omverdenens øjne for alle de smukke og godt udførte byggerier og haveanlæg, vi har her i kommunen. Forhåbentlig er der mange, som har lyst til at hjælpe med det ved at sende os de bedste eksempler,” fortæller Leif Utermöhl.

Alle kan indstille til Arkitekturprisen 2020. Forslaget kan være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Forslag og billeder skal sendes via en elektronisk formular på www.lolland.dk/arkitekturpris og være udvalget i hænde senest 31. august 2020.

Kategorierne for 2020 er:

A)        Nye bygninger, både erhverv og privat

B)        Om- og tilbygninger på eksisterende bygninger

C)        Restaurering af bevaringsværdige og fredede bygninger

D)        Øvrige, eksempelvis haveanlæg, grønne fællesområder mv.

Udvalget bedømmer byggeriet efter følgende kriterier:

  • At arbejdet er udført og taget i brug inden for de sidste 2 år.
  • At byggeriet er flot udført med gode materialer og er arkitektonisk pænt.
  • At byggeriet ved om- eller tilbygninger er foretaget i respekt for og tilpasset det eksisterende byggeri.
  • At byggeriet forskønner og passer ind i det eksisterende miljø.
  • At det kan være tale om både helheden i byggeriet, men ligeledes en særlig detalje i byggeriet.

Bedømmelsesudvalget består af:

- Leif Utermöhl, formand - Byrådsmedlem
- Henning A. Rasmussen - Byrådsmedlem
- Flemming Willum Petersen - Nakskov Bygningsbevaringsforening
- Benny Andersen - Bevaringsforeningen By og Land Maribo
- Jesper Petersen - Lolland Håndværker- og Industriforening
- Lindy Fynholm - Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster
- Henry Ebbe - Arkitektgården ApS

I 2018 var vinderen Johs. Mertz A/S i Maribo i kategorien Nye bygninger, både erhverv og privat.

Nøgleord

Kontakter

Leif Utermöhl
Medlem af Teknisk Udvalg og formand for præmieringsudvalget
Tlf.: 20 25 92 45

Lars Reck Sørensen
Byggeri og Ejendomme, Lolland Kommune
Tlf.: 54 67 64 06.
Mail: laso@lolland.dk

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Evaluering af specialundervisningsområdet er klar18.8.2022 18:39:10 CEST | Pressemeddelelse

Børne- og Skoleudvalget i Lolland Kommune fik på deres møde den 18. august præsenteret Epinions evaluering af kommunens specialundervisningsstrategi. Evalueringsrapporten konkluderer, at strategien grundlæggende har virket efter hensigten, og at der generelt er en positiv udvikling i gang. Rapporten peger dog samtidig på en række udfordringer og giver anbefalinger til, hvad der bør rettes op på – Anbefalinger, som udvalget har taget til efterretning og vil tage med i det videre arbejde med implementering af strategien.

Politikere og økontaktudvalg er gået ombord i en ny færgestrategi17.8.2022 11:39:34 CEST | Pressemeddelelse

Beboerne på de tre øer Fejø, Femø og Askø/Lilleø har travlt med at diskutere kommunens forskellige forslag til besparelser på færgepriserne, som er en del af budgettet for 2023. Samtidig har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget inviteret Økontaktudvalget til en snak om fremtidens færgefart på den længere bane. Det skyldes, at udvalget har fået en opgave fra Økonomi- og Erhvervsudvalget, der handler om at modernisere færgedriften og nedbringe driftsomkostningerne med 5-10 mio. kr. årligt.

Nye affaldsregulativer er nu på vej16.8.2022 13:37:01 CEST | Pressemeddelelse

Kommunerne skal vedtage nye affaldsregulativer som en del af opgaven med at implementere den nye lovgivning på affaldsområdet med sortering i 10 fraktioner. I maj måned valgte Klima- Teknik- og Miljøudvalget i Lolland Kommune at udsætte behandlingen af de nye affaldsregulativer, fordi der var tvivl om tallene bag de forskellige beregninger. Men nu er udvalget blevet betrygget i, hvordan de forskellige skøn er foretaget, og hvad konsekvenserne vil være for borgerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum