Hvad fuck er en bælgfrugt?

Del

Fødevarestyrelsen vil med en række kampagneinitiativer sætte fornyet fokus på De officielle Kostråd. Et af slagnumrene er kampagnesangen: ’Hvad fuck er en bælgfrugt’

Hvad fuck er en bælgfrugt? spurgte en gruppe studerende sig selv, og så skrev de en ørehænger, som nu er udkommet på video.
Hvad fuck er en bælgfrugt? spurgte en gruppe studerende sig selv, og så skrev de en ørehænger, som nu er udkommet på video.

​​​​Knap halvdelen af danskerne prioriterer at spise klimavenligt til hverdag, Det er dog kun hver 10. forbruger, der dagligt har fokus på at spise mindre kød og vælge bælgfrugter og fisk. Det viser tal fra analyseinstituttet Epinion. En offensiv på de sociale medier, nye Kostråd til Måltider i daginstitutioner, skoler og kantiner og undervisningsmateriale til folkeskoleeleverne skal i løbet af 2022 få flere til at skrue ned for kødet og op for bælgfrugter som kikærter og bønner. Til gavn for både sundhed og klima.

'Hvis danskerne skal spise både sundere og mere klimavenligt, så skal vi have både forbrugere og dem i de professionelle køkkener med om bord. Vi kan nemlig løfte sundheden og sænke klimaaftrykket, hvis flere spiser efter De officielle Kostråd', siger Enhedschef i Fødevarestyrelsen, Anne Pøhl Enevoldsen som optakt til offensiven i 2022.

Få måneder efter at De officielle Kostråd blev lanceret, gav 66 procent af forbrugerne udtryk for, at de kendte De officielle Kostråd. Siden dalede kendskabet til 42 procent, viser tal fra Epinion.

'Vi kan se, at vi kan løfte kendskabet til kostrådene, når vi kommunikerer aktivt, og at kendskabet daler, hvis vi ikke følger op. Derfor skal vi ud til både forbrugere og kantiner, køkkener og klasselokaler og minde om De officielle Kostråd, og blandt andet prøve at forklare, hvad en bælgfrugt egentlig er', siger Anne Pøhl Enevoldsen henvisning til kampagnesangen 'Hvad fuck er en bælgfrugt'.

Slagsangen er lavet af fire kommunikationsstuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus, som en del af et eksamensprojekt, og musikvideoen er netop udgivet af Fødevarestyrelsen. Sangen sætter fokus på kostrådene og både stiller og besvarer spørgsmålet: Hvad fuck er en bælgfrugt?

Find sangen på YouTube 

Kampagnesangen findes på alle streaming tjenester og på Fødevarestyrelsens YouTube kanal her: https://youtu.be/aM7JlzYLVsk  og understøttes af en kostrådskampagne på de sociale medier, ligesom flere partnere i Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima bakker op om sang og kampagnen.

Kostråd til Måltider i daginstitutioner, skoler og kantiner, lanceres d. 27. januar kl. 14.00. Følg med på www.altomkost.dk.

Materiale til folkeskolen lanceres inden sommerferien 2022.

Desuden Bælgfrugternes dag 10. februar.

YouTube-link: Hvad fuck er en bælgfrugt

Link til sangen på Spotify, Tidal, deezer, YouSee m.fl. KLIK HER​ 

​De officielle kostråd – godt for sundhed og klima

• Spis planterigt, varieret og ikke for meget

• Spis flere grøntsager og frugter

• Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk

• Spis mad med fuldkorn

• Vælg planteolier og magre mejeriprodukter

• Spis mindre af det søde, salte og fede

• Sluk tørsten i vand

FAKTA:

De Officielle Kostråd – godt for sundhed og klima blev lanceret i januar 2021. De syv kostråd erstatter de tidligere ti kostråd og er møntet på at være både sunde for den enkelte, men også have en klimavinkel, så der vælges fødevarer med et lavt klimaaftryk.

Se mere om kostrådene på altomkost.dk​, hvor der bl.a. også vil være quizzer om de syv kostråd samt link til musikvideoen 'Hvad fuck er en bælgfrugt'. 

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Musikvideoen Hvad fuck er en bælgfrugtVideokanal

Billeder

Hvad fuck er en bælgfrugt? spurgte en gruppe studerende sig selv, og så skrev de en ørehænger, som nu er udkommet på video.
Hvad fuck er en bælgfrugt? spurgte en gruppe studerende sig selv, og så skrev de en ørehænger, som nu er udkommet på video.
Download

Information om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31
2600 Glostrup

72 27 69 00​http://www.foedevarestyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum