Huawei

Huaweis vilde ambition: Vil skabe to millioner flere IT-folk over de næste fem år

Del

[Shenzhen, China, February 27, 2020] Med en investering på mindst 50 mio. USD over fem år lancerer Huawei talentudviklingsprogrammet ”Huawei ICT Academy Program 2.0”, der skal fremme virksomhedens samarbejde med universiteter verden over og skabe 2 millioner flere IT-folk på verdensplan.

[Shenzhen, China, February 27, 2020] I disse dage løber konferencen “Industrial Digitial Transformation Conference-Live” af stablen, hvor Huawei netop har offentliggjort store ambitioner for deres telekommunikationsakademi, ”Huawei ICT Academy Program 2.0”.

Initiativet skal være drivkraften i at opfylde Huaweis ambition om at skabe 2 millioner flere IT-folk på globalt plan. Samtidig skal initiativet også bruges som afsæt til at skærpe de digitale færdigheder blandt studerende. Planen er, at denne del af initiativet skal iværksættes via samarbejde med universiteter verden over.

”Vi går meget op i at der skal være nok IT-folk i fremtiden – også i Danmark. Vi har allerede Seeds for the Future-programmet i Danmark, hvor vi samarbejder med AAU og DTU om hvert år at give studerende muligheden for at besøge vores Research & Development Center på vores hovedkvarter i Shenzen i Kina. Vi undersøger pt. også mulighederne for at etablere samarbejder med danske universiteter inden for kunstig intelligens”, siger Rene Rasmussen, Nordic Sales Director & Head of Enterprise Business Group for Huawei (Danmark) ApS.

Opretter fond der skal styrke telekommunikationsuddannelser

Initiativet udgør blot en del af Huaweis verdensomspændende digitale inklusionsprojekt kaldet TECH4ALL, som er sat i søen for at sikre, at alle mennesker kan få gavn af teknologi, uanset hvor man er.

Huawei kickstarter Huawei ICT Academy Program 2.0 ved at operette fonden Huawei ICT Academy Development Incentive Fund (ADIF), som virksomheden vil investere mindst 50 mio. USD i over de næste fem år.

I 2013 etablerede Huawei deres Huawei ICT Academy program. Som en del af programmet har Huawei både tilbudt kurser og supporterende services til universiteter med henblik på at træne undervisere, forbedre kvaliteten af telekommunikationsuddannelser og undervisningen, samt at bygge laboratorier.

Huawei ICT Academy præsenterer også de studerende for Huaweis telekommunikations-teknologier og produkter på universiteter verden over. Samtidig opfordres de også til at deltage i Huaweis certificeringskurser. Initiativet bidrager også til innovation, og fremmer teknisk talent inden for applikations-orienteret teknologi, der kan gavne både samfundet og den globale telekommunikationsindustri.

Siden 2015 har Huawei samarbejdet med mere end 600 internationale universiteter om at etablere Huaweis telekommunikationsakademier. Herigennem har Huawei hjulpet universiteterne med at styrke undervisningskompetencen inden for telekommunikation ved at afholde træningssessioner med mere end 1500 undervisere.

Fordi der hele tiden opstår nye krav og udfordringer inden for telekommunikationsindustrien, går Huawei ICT Academy nu ind i sin anden fase i løbet af 2020.

”Huawei vil fortsætte med at etablere telekommunikationsakademier. Vi har i sinde at bygge mellem 600 og 1000 telekommunikationsakademier om året. På den måde kan vi hjælpe endnu flere undervisere og studerende med at skabe uddannelser af høj kvalitet, forberede digitale færdigheder og skabe fremdrift i industrien”, siger Hank Stokbroekx, Vice President for Enterprise Service hos Huawei.

Med lanceringen af Huawei ICT Academy Program 2.0 går Huawei ind i en fase af sit talentudviklingsprogram. I fremtiden er hensigten at Huawei skal fremme et endnu tættere samarbejde med alle involverede parter, øge investering og accelerere talentudviklingen yderligere. Formålet er at skabe fremdrift i den digitale transformation som industrisektoren står overfor.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Huawei

Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

Huawei er en af verdens ledende leverandører af informations- og kommunikations teknologisk infrastruktur og smarte enheder. Ved at producere integrerede enheder på tværs af fire nøgledomæner (telenetværk, IT, smarte enheder og cloud-teknologi) er vores mål at bringe den digitale verden tættere på alle mennesker og at skabe hjem og organisationer, der er en del af en fuldt forbundet, intelligent verden.

Huaweis end-to-end katalog af produkter, løsninger og services er både konkurrencedygtige og sikre. Gennem åbent samarbejde med partnere i vores økosystem, skaber vi vedvarende værdi for vores kunder. Herved hjælper vi mennesker med at skabe et rigt liv både i hjemmet, men også ved at inspirere til innovation i alle typer af organisationer. 

Hos Huawei kredser vores innovation om vores kunders behov. Vi investerer kraftigt i grundforskning, og koncentrerer vores indsats om at lave teknologiske gennembrud, der driver verden fremad. Ved udgangen af 2018 havde vi mere end 188.000 medarbejdere, og vi operer i mere end 170 lande og regioner. Huawei blev grundlagt in 1987, og er en privat virksomhed, der er 100% ejet af medarbejderne. Besøg os på www.huawei.com for mere information, eller følg os på:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

Huawei etablerer verdens højeste 5G-netværk på Mount Everest12.5.2020 15:46:24 CESTPressemeddelelse

Omkring 150 medarbejdere uden højdeskræk og 40 okser slæbende på 8 ton udstyr og materialer er, hvad det kræver at etablere 5G på verdens højeste bjerg. Den nye, lynhurtige forbindelse gør det muligt for bjergbestigere og forskere at opleve og videreformidle helt nye sider af Mount Everest. En af de første ekspeditioner, der får glæde af verdens højeste 5G-netværk, er en nepalesisk ekspedition, der skal genopmåle og bestemme bjergets højde.

Huawei modstår amerikansk pres og leverer solidt årsregnskab31.3.2020 12:18:15 CESTPressemeddelelse

På trods af massivt amerikansk pres har Huawei stadig flere 5G-kontrakter end nogen anden virksomhed verden over. 91 i alt, 47 af disse i Europa. Årets resultater blev præsenteret på den netop overståede pressekonference fra Shenzhen, Kina, hvor journalister så med fra hjemmekontorer verden over. Imod alle odds har Huawei i 2019 præsteret en omsætning på 822,26 mia kr. (19,1 pct. stigning) og en bundlinje på 60 mia. kr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum