Huawei

Huawei viser, hvordan teknologi kan løse klimaudfordringer på COP26

Del

[Glasgow, d. 3. november, 2021] Dr. Fang Liangzhou, Vice President og CMO for Huawei Digital Power er i dag inviteret af UNFCCC Global Innovation Hub, som er en del af COP26, til at tale om, hvordan man kan bygge intelligente samfund med lavt CO2-forbrug.

Fang Liangzhou, Vice President og CMO for Huaweis forretningsenhed Huawei Digital Power, taler til COP26.
Fang Liangzhou, Vice President og CMO for Huaweis forretningsenhed Huawei Digital Power, taler til COP26.

Med på en online forbindelse beskriver Dr. Fang, hvordan Huaweis forretningsenhed Huawei Digital Power integrerer brugen af digitale teknologier til at spare energi og nedbringe CO2-udledning ved at effektivisere strømproduktion fra fornyelige energikilder, og derved gøre både transport og byer grønnere.

"At opnå CO2-neutralitet er blevet noget, som hele verden arbejder hen imod. Teknologisk innovation vil komme til at spille en central rolle i håndteringen af klimaudfordringerne og i at opnå målsætninger om nedsættelse af CO2-forbruget. I Huawei Digital Power sammenfletter vi digitale teknologier med strømproducerende teknologier. Derved skaber vi grønnere energi, og hjælper med at digitalisere energisektoren for en grønnere og bedre fremtid, " siger han i sin tale og fortsætter:

"Vi fokuserer på innovative teknologier, der accelererer digitaliseringen af energisektoren, og vi bygger grønne transportmuligheder, lokationer og datacentre. Her arbejder vi med vores industripartnere på at bygge et intellligent samfund med lavt CO2-forbrug."

Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) kommer størstedelen af CO2-udledningerne fra elektricitet, industriel produktion og transport, hvoraf elektricitetsproduktion og transport står for 40% af udledningerne, mens industriel produktion står for ca. 21%. 

Derfor arbejder Huawei Digital Power også hele tiden med partnere på at innovere inden for energiproduktion og forbrug med henblik på at skabe grønne løsninger. 

Eksempelvis udvikler Huawei rene, fornyelige energisystemer, der bygger på sol- og vindenergi, og som også har fokus på oplagring af energi. 

I forhold til energimæssig digitalisering udvikler Huawei også kunstig intelligens, der kan hjælpe med automatisk at identificere typiske risici og defekter i distributionsnettet. Takket være denne præventivt orienterede driftstilgang baseret på kunstig intelligensanalyse, kan driftseffektiviseringen forøges med op til 80 gange i de strømnetværk, der bruger løsningen. Huawei har også brugt sin grønne teknologi til at hjælpe den amerikanske bilproducent SERES med at lave verdens første, masseproducerede high-performance elektriske SUV-coupé med en opladningsrækkevide på 1000 km. 

Huawei arbejder ud fra devisen "Tech for en bedre planet", og er fortsat med at investere i at reducere CO2-udledning, fremme grøn energi, bidrage til en cirkulær økonomi og at bruge teknologi til at hjælpe med at konservere naturen. Pr. d. 30. september, 2021, har Huaweis forretningsenhed Huawei Digital Power hjulpet kunder med at generere 443,5 mia. kWh grøn strøm og har samtidig sparet 13.6 kWh strøm. Herved har Huawei vidraget til at reducere CO2-udledninger med 210 mio. tons, hvilket svarer til at plante 290 mio. træer.

Nøgleord

Kontakter

Xukun JiHuawei Technologies (Denmark) ApS/Public Affairs and Communications Department

Kontakt venligst VP of Communications Xukun Ji pr. mail for pressehenvendelser og spørgsmål relateret til pressemeddelelser.

xukun.ji@huawei.com

Billeder

Fang Liangzhou, Vice President og CMO for Huaweis forretningsenhed Huawei Digital Power, taler til COP26.
Fang Liangzhou, Vice President og CMO for Huaweis forretningsenhed Huawei Digital Power, taler til COP26.
Download

Information om Huawei

Huawei
Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum