Huawei

Huawei udgiver bæredygtighedsrapport for 2020, viser stor fremgang – har sparet over 160 mio. tons CO2 til dags dato

Del

[Shenzhen, Kina, 8. juli, 2021] Huawei udgav i dag sin bæredygtighedsrapport for 2020. Rapporten fokuserer på de fire strategier, som Huawei har lagt for sin bæredygtighedsindsats: Digital inklusion, sikkerhed og tillid, miljøbeskyttelse og et sundt og harmonisk økosystem.

Ift. Huaweis indsats på bæredygtighedsområde har den altoverskyggende udfordring naturligvis været COVID-19. For at imødegå dette problem har Huawei bl.a. brugt telekommunikationsløsninger til at sætte turbo på den samfundsmæssige reaktion på pandemiens udbredelse og tilbyde teknisk assistance i mere end 90 lande. Bl.a. har Huawei udrullet sin mobile og solenergidrevne basestation RuralStar, som giver mobilt bredbånd til 50 millioner mennesker i fjerne egne af udviklingslande, og faciliterer digital kommunikation til mennesker, der ellers havde ingen til beskeden adgang til sådanne kommunikationsformer.

Et af de områder, der har været særligt hårdt ramt pga. pandemien, er undervisningsområdet. I 2020 introducerede Huawei programmerne ´Skills on Wheels´ og ´Connecting Schools´, som støtter mere end 200 skoler verden over og supporterer mere end 60.000 mennesker. Desuden fortsatte Huawei sit arbejde med at implementere sit flagskibsprogram ´Seeds for the Future´, hvor mere end 9000 universitetsstuderende på tekniske uddannelser fra hele verden får indsigt i, hvordan Huawei arbejder med sin teknologiudvikling på et otte dage langt kursus.

Naturbeskyttelse

Et andet område af Huaweis bæredygtighedsindsats, hvor virksomheden også har haft en fremgang, er på dens indsats for naturbeskyttelse. Huawei hjælper nu 22 beskyttede områder i atten lande med at beskytte sine naturressourcer og biodiversitet via digital teknologi. Det sker bl.a. via samarbejdet med naturfredningsorganisationen Rainforrest Connection, hvor virksomheden indsamler lyddata i svært fremkommelige naturområder for at artsbestemme faunaen. Ved at ”lytte” til naturen bidrager Huaweis udstyr også til at opsnappe aktiviteter som krybskytteri og skovhugst via monitorering af lydbilledet i naturen – noget som ellers er utroligt svært at gøre uden denne teknologi.

”En intelligent verden bør være en grøn verden,” siger Liang Hua, Huaweis Chairman i rapporten.

”Teknologiske fremskridt kan hjælpe os med bedre at forstå og beskytte naturen, og håndtere den effekt på planeten, som menneskelig aktivitet har. Vi tror på, at teknologi kan sameksistere på harmonisk vis med naturen, og hjælpe med at gøre verden til et bedre sted,” sagde han.

Nedbringelse af CO2-udledning

Som led i sine bestræbelser på at skabe en grønnere og mere bæredygtig digital verden fokuserer Huawei således på at reducere sin CO2-udledning, fremme vedvarende energi og bidrage til en cirkulær økonomi.

For at fremme vedvarende energi har Huawei bl.a. anvendt sine digitale strømløsninger i mere end 170 lande og regioner, der betjener en tredjedel af verdens befolkning. Hidtil har disse løsninger genereret 325 mia. kWh elektricitet fra vedvarende energikilder, og derved sparet 10 mia. kWh elektricitet. Disse bestræbelser har resulteret i en reduktion af CO2-emissionerne på 160 mio. tons.

Huawei anvender også mere miljøvenlige materialer, designer sine produkter med henblik på holdbarhed, bruger mere bæredygtig emballage, og reducerer også sin affaldsmængde. Tilsammen bidrager disse foranstaltninger til at fremme en cirkulær økonomi.

Så selvom pandemien har været en stor udfordring, er Huawei fortsat med at facilitere gnidningsfri kommunikation til mere end tre mia. mennesker over hele verden.

Fremgang i arbejdet med cybersikkerhed og privatlivsbeskyttelse

Også på sikkerhedsområdet har Huawei gjort en stort indsats i løbet af 2020.

”Vi tror på, at teknologi skal have mennesket i fokus,” siger Tao Jingwen, bestyrelsesmedlem i Huawei i rapporten.

”Teknologi skal tjene mennesker på en måde, der respekterer deres rettigheder ved at garantere informeret samtykke”, siger han.

I løbet af 2020 fik Huawei således tildelt 2963 patenter relateret til cybersikkerhed og privatlivsbeskyttelse over hele verden. Derudover underskrev virksomheden også i 2020 en databehandlingsaftale med mere end 5000 leverandører, og øgede indsatsen ift. due diligence for at imødekomme krav om compliance.

Nøgleord

Kontakter

Xukun JiHuawei Technologies (Denmark) ApS/Public Affairs and Communications Department

Kontakt venligst VP of Communications Xukun Ji pr. mail for pressehenvendelser og spørgsmål relateret til pressemeddelelser.

xukun.ji@huawei.com

Billeder

Links

Information om Huawei

Huawei
Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

For spørgsmål vedrørende denne pressemeddelelse, kontakt venligst Xukun Ji, Vice President of Communications hos Huawei Danmark, pr. mail: xukun.ji@huawei.com

Huaweis bæredygtighedsrapport for 2020 kan hentes her: http://www.huawei.com/en/sustainability/sustainability-report

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

Huaweis Ryan Ding i tale på Mobile World Congress: Innovation er afgørende for global økonomisk fremdrift30.6.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

[Barcelona, Spanien, 29. juni, 2021] Huaweis Executive Director og President of Carrier Business Group Ryan Ding leverede tirsdag en af dagens hovedtaler på andendagen af verdens største telekommunikationsmesse, Mobile World Congress. Her fokuserede Ryan Ding på den stigende vigtighed af innovation som en afgørende faktor for økonomisk vækst over hele verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum