Huawei

Huawei top-chef: “Vi håber at USA vil genoverveje sin politik”

Del

Huawei top-chef, Guo Ping, håber, at USA vil genoverveje sine handelsrestriktioner mod virksomheden. Det siger han i forbindelse med virksomhedens stort anlagte konference Huawei Connect 2020, som løber fra onsdag til fredag denne uge i Shanghai.

Guo Ping fremhæver dog, at Huawei også ønsker at genoptage handlen med de amerikanske virksomheder, som Huawei hidtil har handlet med:

”Vi håber at USA's regering vil genoverveje sin politik. Og hvis den amerikanske regering vil give os tilladelse til det, vil vi fortsat gerne købe produkter af amerikanske virksomheder, ” siger han med henvisning til det amerikanske handelsforbud, der trådte i kraft d. 15. september.

”USA har for tredje gang ændret deres restriktioner, og det har selvfølgeligt skabt en del udfordringer i forhold til vores produktionsmæssige forhold, ” siger Guo Ping til fremmødte rapportere i Shanghai.

På trods af de nyeste sanktioner, ser det dog alligevel ud til, at flere amerikanske virksomheder har fået lov til at handle med Huawei. Tidligere på ugen kom det frem, at den amerikanske tech-gigant Intel, som producerer computerchips, har fået dispensation til at handle med Huawei.

Intel er dog langt fra er den eneste tech-virksomhed, der har søgt om dispensation. Også virksomheder som den amerikanske tech-virksomhed Qualcomm, Semiconductor Manufacturing International Corporation, MediaTek Inc., og SK Hynix har alle bekræftet, at de enten har sendt en dispensationsansøgning afsted, eller er i gang med det.

Ikke overrasket

For Huaweis danske kommunikationschef Tommy Zwicky vidner det om, at det er noget nær umuligt, at omgå de globale leveringskæder i praksis.

”I telebranchen køber alle jo teknologi af alle. Sådan har det altid været, og sådan vil man globalt set gerne, at det fortsætter med at være. Forskellige virksomheder er gode til forskellige ting. Det man ikke selv har en spidskompetence i, køber man så af andre for at fuldende sine produkter. ”

Netop derfor er han heller ikke overrasket over at se, at Intel får tilladelse til at handle med Huawei trods de handelsrestriktioner, der sidste uge er trådt i kraft.

”Der er egentligt ikke noget mærkeligt i, at vi allerede nu ser, at bl.a. amerikanske virksomheder som Intel både indsender dispensationsansøgninger, og at de får dem godkendt. Godt nok har Trump-administrationen lagt en hård kurs mod Huawei, men det her er bare et udtryk for, at det i realiteten er rigtig svært at ignorere globale handelskæder – også for USA, ” afslutter Tommy Zwicky.

Nøgleord

Information om Huawei

Huawei
Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

For spørgsmål kontakt venligst kommunikationschef hos Huawei Technologies Denmark ApS, Tommy Zwicky, pr. e-mail: tommy.zwicky@huawei.com 

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

Huawei høster anerkendelse fra kunderne i international undersøgelse af ny Cloud-løsning til virksomheder28.5.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Med Wifi-produktet ´AirEngine Wi-Fi 6´ og ´CloudEngine 5 Series Switches´ høstede Huawei anerkendelse fra kunderne ved 2021 Gartner Peer Insights Customers' Choice for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure, hvor virksomheden modtag to ´Customer´s Choice´ priser for disse to produkter i deres nye cloud-totalløsning ´CloudCampus Solution´.

Ny finsk 5G-sikkerhedslov trådt i kraft – markant anderledes end den danske27.5.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I forbindelse med den nye, finske 5G-sikkerhedslovgivning har finske myndigheder 19. maj udgivet en liste over kritiske komponenter i 5G-netværkene. Samtidig har loven indført et nyt overvågende rådgivningsorgan for netværkssikkerhed. Ifølge en ny rapport fra det højt respekterede finske advokatfirma Avance, er den finske model et godt bud på ”best-practice” for andre EU-lande.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum