Huawei

Huawei opnår som første 5G-leverandør sikkerhedsgodkendelse fra tele-standardorganisationerne GSMA og 3GPP

Del

Huaweis 5G- og LTE-udstyr er blevet sikkerhedsgodkendt af den verdensomspændende standard-organisation 3GPP. Virksomhedens 5G-udstyr opnår derved som den første 5G-leverandør både sikkerhedsgodkendelse fra verdens to vigtigste standardorganisationer 3GGP og GSMA.

3GGPs såkaldte SCAS-tests omfatter blandt andet generel sikkerhed, luft-interface sikkerhed, basale sårbarhedstests, så som data og informationsbeskyttelse, m.m., og det er de tests, som Huaweis 5G- og LTE-udstyr netop har fået godkendelse på.

Da Huawei allerede sidste år bestod GSMA´s netværkssikkerhedstests, kendt som NESAS, har Huaweis 5G-udstyr derfor både opnået NESAS-sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedsgodkendelsen fra 3GGP, kaldet SCAS.

Eftersom både NESAS og SCAS-testene indgår i en samlet vurderingsproces, sikrer man sig derved mod fejl og ”huller” i vurderingerne.

NESAS/SCAS er et standardiseret vurderingsværktøj, der bruges ifm. vurderinger af cybersikkerhed i telekommunikationsnetværksudstyr.

Vurderingerne er blevet til i et samarbejde mellem de to ledende, globale standardorganisationer GSMA og 3GPP, som fastsætter industristandarder for telekommunikationsindustrien i samarbejde med operatører, leverandører, lovgivere og industripartnere over hele verden.

”Huawei støtter GSMA og 3GPP i udviklingen af en global standard for sikkerhedsevalueringer, og opfordrer hele industrien til at adoptere NESAS/SCAS, for at sikre en bæredygtig udvikling af de globale netværkssikkerhedsstandarder,” lyder det i en officiel kommentar fra Huawei.

Nøgleord

Information om Huawei

Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum