Huawei

Huawei, NGO´en Rainforrest Connection og ORCA Ireland søsætter maritimt beskyttelsesprogram for hvaler ud for Irland

Del

Ni kilometer ud for Irlands sydkyst har Huawei netop udsat en bøje i det keltiske hav, der via en gigantisk undervandsmikrofon skal indsamle lyddata om områdets hvalarter, og den undersøiske støjforurening, de udsættes for.

Bøjen, som er udstyret med en hydrofon, der kan opfange hvalernes kalden
Bøjen, som er udstyret med en hydrofon, der kan opfange hvalernes kalden

Den mere end fire meter høje specialbyggede bøje, der er udstyret med en gigantisk undervandsmikrofon, skal indsamle undersøiske lyddata de næste tolv måneder.

De lyddata, som mikrofonen opfanger, bliver videregivet til en kunstig intelligens, der kan identificere kald fra forskellige hvalarter, som i fremtiden vil kunne blive brugt til at identificere andre havdyr verden over. Desuden kan projektet også bruges til at monitorere mængden af maritim støjforurening fra sejlads, der menes at have en negativ indvirkning på de store havpattedyrs adfærd.

Huawei har lanceret projektet i samarbejde med naturbeskyttelsesorganisationerne ORCA Ireland og Rainforest Connection, der specialiserer sig i at monitorere dyrelivet gennem lyd.

”Den øgede trafik fra containerskibe, fritidsbåde, speedbåde og naturoplevelsesoperatører, har skabt en anseelig forøgelse i støjforurening. Støjforurening er lige så ødelæggende for havets dyreliv som overfiskeri, forurening og klimaforandringer. Og man mener også, at det kan skabe adfærdsmæssige forstyrrelser, der har indvirkning på dyrenes sundhed og overlevelse. Kvalificerede estimater peger på, at støjforureningen i havene er op til ti gange højere i dag, end de var for et par årtier siden, ” siger Emer Keaveney fra ORCA Ireland.

Meningen med ”Smart Whale Sounds”, som projektet hedder, er at øge forståelsen af livet under havoverfladen gennem lyddata. Ved at analysere kald fra hvaler og andet lydinput kan man få ny viden om hvalernes fordeling i området, deres adfærd og hvordan undersøisk støjforurening fra sejlads påvirker hvalernes adfærd.

Tony Yangxu, som er CEO for Huawei i Irland, har også udtrykket begejstring for projektet:

”Huawei har været en trofast partner i Irland i mere end seksten år, og vi er rigtig glade for at støtte det gode arbejde, som ORCA Ireland udfører. Smart Whale Sounds-projektet vil gøre Irland ledende i at bruge teknologi og data til at få en bedre forståelse af liv i havet og yde hjælp ved at informere om, hvordan vi bedst kan styre potentielle beskyttede havzoner.”

På længere sigt vil man med disse data kunne opsætte et alarmsystem, der kan give fartøjer besked, hvis de sejler i farvand med en høj population af hvaler. Herved kan skibene nå at sætte farten ned, og undgå at hvalerne støder sammen med skibene.

”Uanset hvor vi kigger hen her på jorden, så udtrykker liv sig via lyd. Der er ikke nogen bedre måde at udforske de små nuancer og essensen af økologien på, end ved at studere naturens kalden. Ved at begynde at indfange lyd i stor skala fra vores have, og ved at bruge de kræfter, som ligger bag cloud-teknologi, kunstig intelligens og big-data-analyse, har vi nu anbragt os selv på tærsklen af ambitiøse, videnskabelige opdagelser og kritisk konserveringsarbejde, ” konkluderer Topher White, CEO for Rainforest Connection, der er Huaweis mangeårige partner i de naturbeskyttelsesprojekter, som virksomheden laver.

Nøgleord

Billeder

Bøjen, som er udstyret med en hydrofon, der kan opfange hvalernes kalden
Bøjen, som er udstyret med en hydrofon, der kan opfange hvalernes kalden
Download

Information om Huawei

Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

For spørgsmål kontakt venligst Xukun Ji, VP of Communications, Huawei Danmark: xukun.ji@huawei.com

 

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum