EjendomDanmark

Hovedstaden endnu engang kåret som landets mindst ejendomsvenlige region

Del
Igen i år er Region Hovedstaden endt på sidstepladsen over landets mest ejendomsvenlige regioner - ligesom København fortsat er blandt de lavest rangerede kommuner.

Historien gentager sig desværre år for år. Når det kommer til at skabe de bedste vilkår for ejendomme, byudvikling og vækst, er Region Hovedstaden den mindst ejendomsvenlige region.  

Det skyldes blandt andet, at regionen er hjemstavn for ni ud af ti af de mindst ejendomsvenlige kommuner. Det kan ses i EjendomDanmarks årlige ejendomsvenlighedsanalyse. 

“Region Hovedstaden og København er ellers en af de mest attraktive området at bosætte sig i – og efterspørgslen på boliger og nybyggeri er derfor høj, men de ringe vilkår for ejendomsbranchen hæmmer byudviklingen og gør det desværre svært at imødekomme den store interesse,” fortæller Peter Stenholm, adm. direktør i EjendomDanmark. 

Rangerer lavest på næsten alle parametre 

Region Hovedstaden klarer sig dårligst i fem ud af seks kategorier – og Hovedstaden står derfor i skarp kontrast til resten af landet.   

I år er den gennemsnitlig byggesagsbehandlingstid på 76 dage, hvilket er 15 dage mere end landsgennemsnittet. Den enormt lange ventetid er en af ejendomsbranchens største udfordringer, samtidig med at byggesagsgebyret på 505 kroner er 54 kroner højere end landsgennemsnittet.  

Når det gælder dækningsafgiften, ligger Region Hovedstaden også i bund.  Hovedstaden har en gennemsnitlig dækningsafgift på 7,6 promille, men alle de andre regioner i gennemsnit er på under 1 promille.  

Et parameter, hvor regionen ikke ligger i bund, er grundskylden. Her er Region Hovedstaden placeret på en tredjeplads, men det er ikke nok til at rette op på Hovedstadens bundplacering. 

Udfordringer hindrer udvikling og vækst 

Det er ikke kun på regionslisten, at hovedstaden rangerer lavt. København er med sin 89. plads ligeledes den lavest rangerede storby, om end hovedstaden er rykket fire pladser op. Det skyldes et fald i ejendomsforbrydelser, og at byggesagsgebyret er afskaffet, mens en markant stigning i byggesagsbehandlingstiden – den er steget med hele 42 dage - trækker den anden vej. 

En forbedring af de vilkår, der hiver storbyen og regionen nedad, vil resultere i langt bedre vilkår for lokal udvikling og vækst. 

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85 % af det professionelle ejendomsmarked, som understøtter flere end 130.000 arbejdspladser i Danmark og bidrager til BNP med 140 mia. kr. om året. Vores medlemmer er blandt andet pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum