Beskæftigelsesministeriet

Højeste bevilling til social dumping nogensinde

Del

Med finansloven for 2020 styrkes den samlede bevilling til indsatsen mod social dumping med ekstra 245 mio. kroner. Bevillingen løftes i de næste tre år til det højeste niveau nogensinde.

Der er afsat 245 mio. kroner ekstra til indsatsen mod social dumping over de næste fire år på finansloven for 2020. Aftalen er indgået mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet.

Næste år bliver der lagt 70 mio. kroner oveni den nuværende bevilling på 171,3 mio. kroner. Bevillingen på 241,3 mio. kroner i 2020 har aldrig været højere. Herudover tilføres der 75 mio. kroner årligt i 2021 og 2022, som løfter bevillingen til over 200 mio. kroner i både 2021 og 2022. Endelig tilføres der 25 mio. kroner i 2023. 

En stor del af pengene går til den fælles myndighedsindsats, som styrkes med 50 mio. kroner næste år og 48 mio. kroner årligt i 2021 og 2022. Også når det gælder den fælles myndighedsindsats løftes bevillingen i de næste tre år til det højeste niveau nogensinde. 

Indsatsen bliver gennemført i et samarbejde mellem Arbejdstilsynet, skattemyndighederne og politiet og er central for at sikre, at arbejde i Danmark foregår på danske vilkår og efter danske regler. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er glad for, at vi med finansloven yderligere får prioriteret indsatsen mod social dumping. Det er afgørende for et sundt arbejdsmarked, at arbejdet foregår under ordentlige vilkår og til en fair løn.

- Vi har set flere eksempler på udenlandske arbejdere, der har arbejdet ulovligt og under farlige forhold, og det skal vi sætte ind over for. Nu sikrer vi, at bevillingen til at bekæmpe social dumping i de næste tre år er historisk høj. 

Bevillingen fra 2021 og frem ligger ikke endelig fast, da den bl.a. afhænger af politiets økonomiske flerårsaftale, der skal forhandles for 2021 og frem.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 201920.1.2020 11:28:11 CETPressemeddelelse

I november 2019 var der 2.795.700 personer i job, hvilket er et lille fald på 200 forhold til oktober. Tallet dækker over, at antallet af beskæftigede i det private erhvervsliv er steget med 800 personer, mens faldet i den offentlige sektor er på 1000 personer. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har været stigende siden foråret 2013. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - I november var der 200 færre lønmodtagere i beskæftigelse. Det ændrer ikke på, at dansk økonomi fortsat står stærkt, og at historisk mange er i arbejde. Vi har en unik chance for at give ledige en fod indenfor på arbejdsmarkedet. - Regeringens fokus er derfor, at vi har en arbejdsstyrke, som besidder de kompetencer, virksomhederne efterspørger. Vi skal investere i mennesker med opkvalificering, så virksomhederne har gode forudsætninger for at skabe vækst. - Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at vi minimerer risikoen for skader og sygdom ved at tage på arbejde. Jeg glæder mig over, at kontrollen med ar

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum