Beskæftigelsesministeriet

Højeste bevilling til social dumping nogensinde

Del

Med finansloven for 2020 styrkes den samlede bevilling til indsatsen mod social dumping med ekstra 245 mio. kroner. Bevillingen løftes i de næste tre år til det højeste niveau nogensinde.

Der er afsat 245 mio. kroner ekstra til indsatsen mod social dumping over de næste fire år på finansloven for 2020. Aftalen er indgået mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet.

Næste år bliver der lagt 70 mio. kroner oveni den nuværende bevilling på 171,3 mio. kroner. Bevillingen på 241,3 mio. kroner i 2020 har aldrig været højere. Herudover tilføres der 75 mio. kroner årligt i 2021 og 2022, som løfter bevillingen til over 200 mio. kroner i både 2021 og 2022. Endelig tilføres der 25 mio. kroner i 2023. 

En stor del af pengene går til den fælles myndighedsindsats, som styrkes med 50 mio. kroner næste år og 48 mio. kroner årligt i 2021 og 2022. Også når det gælder den fælles myndighedsindsats løftes bevillingen i de næste tre år til det højeste niveau nogensinde. 

Indsatsen bliver gennemført i et samarbejde mellem Arbejdstilsynet, skattemyndighederne og politiet og er central for at sikre, at arbejde i Danmark foregår på danske vilkår og efter danske regler. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg er glad for, at vi med finansloven yderligere får prioriteret indsatsen mod social dumping. Det er afgørende for et sundt arbejdsmarked, at arbejdet foregår under ordentlige vilkår og til en fair løn.

- Vi har set flere eksempler på udenlandske arbejdere, der har arbejdet ulovligt og under farlige forhold, og det skal vi sætte ind over for. Nu sikrer vi, at bevillingen til at bekæmpe social dumping i de næste tre år er historisk høj. 

Bevillingen fra 2021 og frem ligger ikke endelig fast, da den bl.a. afhænger af politiets økonomiske flerårsaftale, der skal forhandles for 2021 og frem.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 202021.9.2020 09:37:42 CESTPressemeddelelse

I juli 2020 var der 2.747.000 personer i job, hvilket er en stigning i forhold til juni svarende til 0,6 pct. Det er den hidtil største månedlige stigning siden statistikkens start. Der var 19.000 flere private ansatte og 4.000 færre offentligt ansatte. Det er 56.000 færre lønmodtagere sammenlignet med februar, som var sidste måned, før Danmark, på linje med mange lande verden over, blev delvist lukket ned som følge af COVID-19. Tallene skal ifølge Danmarks Statistik på grund af de særlige omstændigheder, der har præget arbejdsmarkedet under COVID-19, tages med forbehold. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Det er positivt, at der i juli kom hele 15.000 flere i job, og beskæftigelsen steg for anden måned i træk. Derudover kan vi se, at der også bliver slået flere stillinger op på Jobnet end før coronakrisen. Det tyder på, at hjælpen til lønmodtagere og virksomheder, som fx lønkompensation, har virket efter hensigten. - Men arbejdsmarkedet er fortsat stærkt påvirket af cor

Hjælp til corona-ramte børnefamilier omfatter også selvstændige20.9.2020 08:03:01 CESTPressemeddelelse

Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev for nyligt enige om at give forældre, der har hjemsendte børn som følge af covid-19, mulighed for at få barselsdagpenge. Forslaget omfatter forældre til børn, der hjemsendes i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger og forældre til børn, der er konstateret smittet med covid-19. Aftalen henvendte sig i første omgang alene til lønmodtagere, men nu fremsættes lovforslaget, der både omfatter lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende. De omfattede forældre skal opfylde barselslovens betingelser for ret til dagpenge, herunder beskæftigelseskravet. Det er en betingelse, at ingen af dem har mulighed for hjemmearbejde, og at de ikke har omsorgsdage og afspadsering, de har mulighed for at bruge til pasning af deres børn. Hvis barnet er konstateret smittet med covid-19, skal forældrene desuden havde opbrugt barnets 1. og 2. sygedag. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg er glad for, at vi nu kan give de forældre, som

Regeringen forlænger mulighed for digitale og telefoniske samtaler i jobcentrene og a-kasser16.9.2020 06:33:44 CESTPressemeddelelse

Under corona-krisen har jobcentrene kunnet afholde digitale eller telefoniske samtaler med ledige for at mindske smittetrykket. Den mulighed forlænger regeringen nu indtil 31. december, så jobcentrene og a-kasserne kan fortsætte med den praksis, hvis der er behov. Muligheden for at afholde virtuelle møder i de kommunale rehabiliteringsteams, der bl.a. behandler sager om jobafklaringsforløb og ressourceforløb, bliver også forlænget. Regeringen vil desuden forlænge muligheden for at tilføje nye online-kurser til de positivlister, som ledige kan vælge kurser fra, når de skal opkvalificere sig. Normalt offentliggøres listerne kun 1. april og 1. oktober, men frem til nytår kan der altså løbende komme nye kurser til, som kan tages online. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Corona-virusset er desværre fortsat iblandt os, og vi skal hele tiden sikre, at vi gør, hvad vi kan for at holde den nede, både nationalt og lokalt. Her er de digitale samtaler en god mulighed for at undgå f

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum