Højeste bevilling til social dumping nogensinde
Der er afsat 245 mio. kroner ekstra til indsatsen mod social dumping over de næste fire år på finansloven for 2020. Aftalen er indgået mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet.
Næste år bliver der lagt 70 mio. kroner oveni den nuværende bevilling på 171,3 mio. kroner. Bevillingen på 241,3 mio. kroner i 2020 har aldrig været højere. Herudover tilføres der 75 mio. kroner årligt i 2021 og 2022, som løfter bevillingen til over 200 mio. kroner i både 2021 og 2022. Endelig tilføres der 25 mio. kroner i 2023.
En stor del af pengene går til den fælles myndighedsindsats, som styrkes med 50 mio. kroner næste år og 48 mio. kroner årligt i 2021 og 2022. Også når det gælder den fælles myndighedsindsats løftes bevillingen i de næste tre år til det højeste niveau nogensinde.
Indsatsen bliver gennemført i et samarbejde mellem Arbejdstilsynet, skattemyndighederne og politiet og er central for at sikre, at arbejde i Danmark foregår på danske vilkår og efter danske regler.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:
- Jeg er glad for, at vi med finansloven yderligere får prioriteret indsatsen mod social dumping. Det er afgørende for et sundt arbejdsmarked, at arbejdet foregår under ordentlige vilkår og til en fair løn.
- Vi har set flere eksempler på udenlandske arbejdere, der har arbejdet ulovligt og under farlige forhold, og det skal vi sætte ind over for. Nu sikrer vi, at bevillingen til at bekæmpe social dumping i de næste tre år er historisk høj.
Bevillingen fra 2021 og frem ligger ikke endelig fast, da den bl.a. afhænger af politiets økonomiske flerårsaftale, der skal forhandles for 2021 og frem.
Kontakter
Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830
Information om Beskæftigelsesministeriet
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
EU’s beskæftigelsesministre sætter tydelig retning for mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder8.7.2025 15:09:54 CEST | Pressemeddelelse
Konstruktive drøftelser på det netop overståede uformelle ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre peger frem mod mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU. I Aalborg havde EU-ministrene særligt fokus på at sikre fair arbejdsvilkår og undgå social dumping. Det blev også drøftet, hvordan man kan skabe mere konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU, og mødedeltagerne blev introduceret til partssamarbejdet i praksis i den danske model.
Invitation til uformelt ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre den 7.-8. juli i Aalborg om fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU3.7.2025 07:57:06 CEST | Pressemeddelelse
Den 7.- 8. juli afholdes det første uformelle ministermøde under det danske EU-formandskab i Aalborg. Fri og fair bevægelighed i EU og EU-landenes konkurrenceevne er på dagsordenen for EU’s beskæftigelsesministre.
Ny overenskomstordning for udenlandsk arbejdskraft og nye initiativer mod social dumping30.6.2025 11:23:03 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen præsenterer en ny overenskomstbaseret erhvervsordning, som skal sikre dansk erhvervsliv nemmere adgang til udenlandsk arbejdskraft fra udvalgte lande på danske løn- og arbejdsvilkår. Derudover præsenterer regeringen nye initiativer mod social dumping, herunder krav om ID-kort på større bygge- og anlægsprojekter.
Invitation til doorstep om udenlandsk arbejdskraft og initiativer mod social dumping30.6.2025 09:36:22 CEST | Pressemeddelelse
Der afholdes i dag doorstep om en ny ordning for udenlandsk arbejdskraft og nye initiativer mod social dumping.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202520.6.2025 08:08:23 CEST | Pressemeddelelse
I april 2025 var der 3.055.700 lønmodtagere i job. Det er 5.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2024 er der dermed samlet set kommet 35.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.200 flere lønmodtagere fra marts til april 2025. I samme periode er der kommet 200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Der er fortsat stor aktivitet i vores virksomheder, og beskæftigelsen har endnu en gang taget et hop opad. Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at dansk erhvervsliv formår at stå så stærkt i en urolig verdensøkonomi med konstante trusler om international handelskrig". "Virksomhederne har stadig brug for nye medarbejdere og rigtig mange - herunder seniorer - er i job og spiller en vigtig rolle på vores arbejdsmarked. Der er også masser af potentiale i de 43.000 unge, der i dag står uden job og uddannelse. Det glæder mig, hver gang virksomheder giver unge mennesker med udfordringer
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum