H.K.H. Kronprinsesse Mary udnævnt til præsident for WWF Verdensnaturfonden

H.K.H. Kronprinsesse Mary er netop tiltrådt som præsident for WWF Verdensnaturfonden og vil dermed stå i spidsen for fondens fremtidige arbejde med at bevare dyrenes levesteder og naturens mangfoldighed.
Kronprinsessen, som igennem flere år blandt andet har arbejdet aktivt med FN’s verdensmål, glæder sig til at blive en del af WWF Verdensnaturfondens vigtige arbejde med at finde løsninger på de udfordringer, verden møder i forhold til naturbevarelse, beskyttelse af truede dyrearter og med at skabe mere natur til glæde for danskerne.
”Vi har kun én klode, og vi skal passe godt på den og dyrene, hvis vores børn og generationerne efter dem også skal have en tryg og naturrig verden at vokse op i. De projekter, som WWF Verdensnaturfonden arbejder med over hele verden, er vigtige i bestræbelserne på at bevare vores skove, koralrev og mangfoldige dyreliv, og det er afgørende, at vi i fællesskab finder nye løsninger på, hvordan mennesker kan leve i balance med naturen,” udtaler Kronprinsessen.
Generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, ser frem til samarbejdet med Kronprinsessen som ny præsident.
”Jeg er meget stolt over, at Kronprinsessen har sagt ja til at bidrage med at skabe opmærksomhed om arbejdet med at sikre en bedre fremtid for naturen og dyrene. Med Kronprinsessen som præsident kan vi med uformindsket styrke fortsætte det gode arbejde, som Prins Henrik startede for 48 år siden i Danmark,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden.
World Economic Forum estimerer, at tab af biodiversitet og menneskeskabte miljøkatastrofer er blandt de fem største globale risici i 2020. WWF har mere end 1.000 aktive projekter over hele verden, og Kronprinsessen kommer blandt andet til at engagere sig i projekter, der er relateret til ikoniske dyrearter, regnskov, plastik, hav, og Arktis.
”COVID-19 har om noget vist os, at vi er dybt afhængige af naturen omkring os og stabile og velfungerende økosystemer. Men hvis vi skal forhindre, at flere arter udryddes og stoppe naturødelæggelsen, er der brug for et markant skifte i, hvordan vi behandler naturen. Kronprinsessen har en eminent evne til at bygge bro mellem beslutningstagere, erhvervsliv og borgere, og hun kan om nogen være med til at skabe vigtige vedvarende forandringer,” siger Bo Øksnebjerg.
WWF Verdensnaturfonden, der er den danske afdeling af World Wildlife Fund for Nature, blev grundlagt i 1972 af H.K.H. Prins Henrik, og Kongehuset har igennem alle årene spillet en vigtig rolle i at skabe opmærksomhed omkring Verdensnaturfondens projekter og fundraising-aktiviteter til gavn for naturen og verdens vilde dyr.
Billedet af H.K.H. Kronprinsesse Mary skal krediteres Steen Brogaard, Kongehuset. Billedet er kun til redaktion anvendelse.
Nøgleord
Kontakter
Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, træffes via pressechef Kasper Kankelborg på kasper.kankelborg@wwf.dk eller +45 26 13 57 71.
Billeder

Information om WWF Verdensnaturfonden
WWF har kontorer i 100 lande og mere end 1.000 projekter over hele verden. WWF er en af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer med mere end fem millioner støtter globalt. WWF’s stærke position gør, at vi spiller en væsentlig rolle, når beslutninger skal tages globalt som nationalt. WWF’s mission er at stoppe forringelsen af jordens naturlige miljø og skabe en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen. WWF Verdensnaturfonden er den danske afdeling af World Wide Fund for Nature.
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Ny rapport: Minedrift i dybhavet kan få store konsekvenser for naturen26.3.2025 08:09:17 CET | Pressemeddelelse
Minedrift efter mineraler i det dybe hav vil være i strid med en lang række internationale naturforpligtelser og verdensmål, viser en ny WWF-rapport. Rapporten udkommer, mens den internationale havbundsmyndighed (ISA) i slutningen af marts skal beslutte, om minedrift i dybhavet skal tillades. WWF opfordrer til, at ISA følger det globale moratorium mod dybhavsminedrift, som blandt andre Rigsfællesskabet har tilsluttet sig.
Brug én time på naturen lørdag den 22. marts20.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Med seks forskellige naturaktiviteter kan danskerne på bare én time gøre en lille forskel for naturen. Sådan lyder opfordringen fra WWF Verdensnaturfonden, der lørdag den 22. marts markerer den årlige mærkedag Earth Hour over hele verden.
Den 19. marts rammer Danmark sin Overshoot Day17.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Hvis alle forbrugte som os danskere, ville jordens ressourcer for i år være opbrugt den 19. marts. Danmark rykker samtidig en plads op på listen over lande med det højeste fodaftryk og indtager nu en 12. plads. Det haster med at få lavet og vedtaget en dansk natur- og biodiversitetslov, der kan sænke vores fodaftryk på verdens natur, lyder det fra WWF Verdensnaturfonden.
Naturtopmøde skal sikre mere finansiering og mindre fodaftryk25.2.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Danmark bør have fokus på at sikre fremdrift i den globale naturbeskyttelse og -genopretning samt sænke fodaftrykket på naturen under det kommende biodiversitetstopmøde i Rom, lyder det fra WWF Verdensnaturfonden. I første omgang skal verdens rige lande finde 20 milliarder dollars allerede i år.
Kunstig intelligens finder tonsvis af spøgelsesnet i havet18.2.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Et nyt WWF-værktøj kan ved hjælp af kunstig intelligens kortlægge opspore tabte fiskeredskaber i havet. Det bør tænkes ind i den nationale handlingsplan for spøgelsesnet, som regeringen arbejder på i de igangværende fiskeriforhandlinger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum