HK Handel

HK Handel: Reformkommission træder på de faglærtes arbejdsmarked

Del

HK Handel frygter, at reformkommissionens anbefaling om at omlægge SU’en på kandidaten til lån kan få utilsigtede konsekvenser for de faglærtes jobmuligheder, hvis det bliver til endelig politik.

Reformkommissionen har i dag præsenteret anbefalinger, der lægger op til store forandringer på uddannelsesområdet.

Især de kandidatstuderendes SU er kommet under kommissionens lup. De foreslår den helt afskaffet og omlagt til lån i stedet for. Samtidig lægger kommissionen op til, at livslang efter- og videreuddannelse for voksne skal gøres gratis, så det bliver lettere at gå fra ufaglært til faglært.

Målet er at gøre uddannelsessystemet mere erhvervsrettet.

Men selvom hensigten er sympatisk, frygter HK Handel, at Reformkommissionens anbefalinger vil ende som et mislykket eksperiment. 

- Vi risikerer at stå tilbage med den modsatte effekt og forringe det arbejdsmarked, som de faglærte kommer ud til. Vi skal ikke have et arbejdsmarked, hvor bachelorer dropper deres kandidatuddannelse på grund af økonomi og i stedet tager de faglærtes job, siger HK Handels formand Mette Høgh.

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Handel

HK Handel
HK Handel
Weidekampsgade 8
2300 København S

7011 4545http://www.hk.dk

HK Handel er fagforening for alle, der arbejder i butik, på kontor eller lager i handelsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra HK Handel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Handel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum