HK Handel

HK Handel: Glædeligt med genåbning af butikker

Del

Det er godt for både økonomien, erhvervslivet og de butiksansatte, at der nu er udsigt til genåbning af de mindre butikker.

Udsigten til, at danskerne snart igen kan gå i udvalgsvarebutikker som tøj- og skobutikker på op til 5000 kvadratmeter uden for landets storcentre, er en god nyhed. Både for butiksindehaverne, dansk økonomi og for de ansatte.

Det mener HK Handels formand Per Tønnesen, efter regeringen i dag har bebudet, at landets mindre detailhandelsbutikker kan åbne igen fra 1. marts.

-Vi er meget tilfredse med, at en stor del af vores medlemmer kan møde på arbejde igen allerede fra 1. marts, og vi er glade for, at regeringen har haft øje for, hvor svær den seneste tid har været for mange af landets butikker og de ansatte, siger Per Tønnesen.

Forsvarlig genåbning

Udvalgsvarebutikker på op til 5000 kvadratmeter, der ikke ligger i storcentre, kan genåbne under skærpede afstandskrav, som skal sikre, at der er færre kunder i butikkerne ad gangen.

Og det er helt centralt for HK Handels opbakning til den kommende genåbning, at der ligger forsvarlige sundhedsfaglige vurderinger bag regeringens og støttepartiernes beslutning om igen at give kunderne adgang til udvalgsvarebutikkerne.

- Vores medlemmer skal selvfølgelig trygt kunne gå på arbejde, selvom pandemien stadig raser. Derfor er det afgørende for os, at beslutningen om at genåbne store dele af detailhandlen er bakket op af gennemarbejdede sundhedsmæssige vurderinger, siger Per Tønnesen.

Kontakter

Heidi Røndbjerg-ChristensenPressemedarbejder

Tlf:33304821

Information om HK Handel

HK Handel
HK Handel
Weidekampsgade 8
2300 København S

7011 4545http://www.hk.dk

HK Handel er fagforening for alle, der arbejder i butik, på kontor eller lager i handelsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra HK Handel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Handel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum