HK Handel

HK Handel: Flygtede ukrainere fortjener ordentlige forhold

Del

Ukrainere på flugt fra krigen i hjemlandet skal være velkomne på det danske arbejdsmarked - men det er afgørende, at de får ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Flygtede ukrainere, der kommer til landet nu og i den kommende tid, skal kunne komme i job hurtigt og gnidningsfrit i Danmark, mener Mette Høgh, formand for fagforeningen HK Handel.

”Vi står i en ulykkelig situation, hvor der er krig i Europa. Det er afgørende, at vi formår at tage godt imod de ukrainere, der flygter hertil, ved bl.a. at tilbyde dem arbejde. Og det skal naturligvis ske på overenskomstmæssige vilkår, så de får en løn, de kan leve af i Danmark,” siger Mette Høgh.

Som formand for HK Handel repræsenterer hun ansatte fra landets butikker, lagre og kontorer i detailhandlen, hvor der er mangel på arbejdskraft. Derfor giver det god mening, hvis en del af de flygtede ukrainere, der er parate til at komme i arbejde, søger mod handelsbranchen, påpeger Mette Høgh:

”Vi vil tage godt imod dem og være med til at sørge for, at de falder godt til i Danmark og på vores arbejdsmarked. Vi vil insistere på, at de får sprogundervisning, så de kan indgå i et kollegialt fællesskab, ligesom vi kan hjælpe dem med, hvordan vores arbejdsmarked fungerer og hvilke rettigheder, man har som ansat,” siger hun.

Mette Høgh roser regeringen for at handle hurtigt i forhold til den hurtigt eskalerede situation i Ukraine ved at indkalde til trepartsforhandlinger:

”Hvis der kommer mange flygtninge, kan det blive en stor udfordring for vores samfund, og derfor er det fornuftigt af regeringen at bede arbejdsmarkedets parter være med til at finde løsninger. Vi tager gerne ansvar og viser, hvordan international solidaritet fungerer i praksis, fastslår Mette Høgh.

Kontakter

Information om HK Handel

HK Handel
HK Handel
Weidekampsgade 8
2300 København S

7011 4545http://www.hk.dk

HK Handel er fagforening for alle, der arbejder i butik, på kontor eller lager i handelsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra HK Handel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Handel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum