HK Kommunal

HK: Fornuftig kommuneaftale med plads til forbedringer

Del

Trods corona-krise undgår vi væsentlige velfærdsforringelser med den netop indgåede kommuneaftale, der imidlertid langtfra retter op på mange års udhuling af økonomien, lyder det fra HK Kommunal.

- Halvanden milliard kroner ekstra til driften, et markant løft til kommunernes muligheder for at bygge og renovere samt noget nær fuld kompensation for de coronarelaterede ekstraudgifter er udtryk for rettidig omhu i en svær tid. Sådan lyder det fra HK Kommunals formand, Lene Roed, om den netop indgåede aftale om næste års kommuneøkonomi.

Aftalen efterlader imidlertid ifølge Lene Roed også løse ender.

- Den økonomiske ramme, kommunerne har at gøre med næste år, giver på ingen mulighed for at genoprette noget af den velfærd, der igennem 10 år er blevet udhulet gevaldigt med 30.000 færre kommunale hænder til følge. Ligesom kommunerne kun lige knap og nap bliver kompenseret for den demografiske udvikling med flere børn, ældre og udgifter på det specialiserede socialområde, siger Lene Roed.

HK Kommunals formand erkender, at man i en krisetid ikke kan løse alle udfordringer, og er helt overordnet tilfreds med, at økonomiaftalen giver nogenlunde ro på den kommende budgetlægning.

Større tiltro til de ansatte faglighed

Og så hæfter hun sig ved, at det mellem finansministeren og kommunerne er aftalt, at mål- og rammestyring fremover skal være det bærende princip for den borgernære velfærd.

- Jeg ser meget frem til, at man for eksempel via en nærhedsreform for alvor får gjort op med den procesregulering og detailstyring, der har gennemsyret det offentlige i en længere periode. Jeg forventer større tillid til de ansattes faglighed og tiltro til, at vores professionelle medarbejdere kan finde de mest effektive løsninger for borgerne, som vi også har set det under corona-krisen, siger Lene Roed.

Endelig kvitterer formanden for, at parterne som følge af gårsdagens trepartsaftale om AUB-midler er blevet enige om som følge af corona-nedlukningen at øge antallet af kommunale elevpladser.

- Jeg håber, at man i kommunerne også vil ansætte flere af de kontorelever, der kan sikre fremtidens arbejde med at udvikle velfærdens maskinrum gennem en effektiv og smidig administration, siger Lene Roed, der repræsenterer 10 procent af den samlede, kommunale medarbejderstab. 

Kontakter

Lene Roed, formand HK Kommunal, tlf. 24216431

Information om HK Kommunal

HK KommunalFølg pressemeddelelser fra HK Kommunal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Kommunal