HK: Corona-vinterpakke er rettidig omhu

Del

Alle personalegrupper blandt det hårdt pressede sygehuspersonale får med vinterpakken et helt nødvendigt løft, lyder det fra HK Kommunal, der repræsenterer blandt andre lægesekretærerne.

- Med det midlertidige løft til regionerne på en milliard kroner har man fra politisk hold taget sygehuspersonalets dybt seriøse bekymringer alvorligt, så både ansatte og patienter kan komme bare nogenlunde helskindet gennem vinteren. Det vil jeg gerne kvittere for.

Sådan lyder det fra HK Kommunals formand, Lene Roed, om den akutte corona-vinterpakke, regeringen og dens støttepartier netop har forhandlet på plads.

Lene Roed, der repræsenterer lægesekretærerne og øvrige administrative medarbejdere i sundhedsvæsenet, hæfter sig især ved, at aftalen er møntet på alle faggrupper i sundhedsvæsenet.

- I et moderne og komplekst sygehusvæsen er alle faggrupper hinandens forudsætninger. Det er derfor helt igennem tilfredsstillende, at aftalen betyder, at alle faggrupper sidder med ved bordet, når akut-milliarden skal fordeles i de enkelte regioner. Regeringen skal have ros for at have lyttet til os i organisationerne på det spørgsmål, siger Lene Roed.

Der er ifølge HK Kommunals formand stor forskel på karakteren af udfordringerne blandt de fem regioner. Det er fornuftigt, at det er den enkelte region, der i samarbejde med organisationerne vurderer, på hvilke områder der er allermest brug for et økonomisk boost, mener Lene Roed.

I den forbindelse appellerer HK Kommunals formand til, at man ude i de enkelte regioner kigger på, hvad det er for nogle specifikke opgaver, der skal løses akut.

- Mange steder skyldes det helt urimeligt pressede arbejdsmiljø jo også, at det behandlende personale bruger en del af deres tid på administrative opgaver som registreringer og dokumentation. Jeg vil gerne opfordre til, at man kigger på opgaveløsningen og får lægesekretærer og det øvrige administrative personale ind over til at aflaste læger og sygeplejersker på det område, siger Lene Roed.   

Endelig kvitterer HK Kommunal for, at akut-milliarden er holdt uden for reguleringsordningen.

- Det har været helt afgørende for mig, at reguleringsordningen ikke bliver påvirket af denne vinterpakke. Hvis ikke det var lykkedes os, ville det jo have betydet, at vores regionsansatte risikerer at skulle gå ned i løn. Og det ville jo være helt urimeligt, siger Lene Roed.

Kontakter

Formand for HK Kommunal, Lene Roed, tlf. 24216431

Information om HK Kommunal

HK KommunalFølg pressemeddelelser fra HK Kommunal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Kommunal