Kost og Ernæringsforbundet

Hjælpepakke skal dække bredt

Del

En hjælpepakke til sundhedsvæsenet skal dække alle faggrupper og ikke kun dem, der fylder mest i medierne, mener formand for Kost og Ernæringsforbundet Ghita Parry.

Covid-19 har trukket store veksler på sundhedsvæsnet, og udsigterne til, at arbejdspresset aftager, er små. Indsatsen har krævet meget af mange faggrupper, og derfor er det vigtigt, at man ikke ser sig blind på afgrænsede personalegrupper, når man skal fordele en hjælpepakke til sundhedsvæsnet. For mange medarbejdergrupper har mærket arbejdspresset, og derfor skal deres ekstra indsats naturligvis også honoreres, påpeger formand for Kost og Ernæringsforbundet Ghita Parry.

- På plejehjem, hospitaler og mange andre arbejdspladser er der blevet løbet stærkt, og intet tyder på, at presset aftager lige foreløbigt. Derfor er det også tiltrængt – og på høje tid – at Christiansborg har fået øje på de store veksler, der er trukket på medarbejderne. Det tyder på, at der er mere end venlige ord og ros på vej til de berørte medarbejdere, og der rent faktisk tilføres nogle midler. Det manglede da bare, siger Ghita Parry.

Hun sender samtidig en alvorlig opfordring til, at politikerne på Christiansborg ikke blander ligeløns-problematikken sammen med en akut hjælpepakke til de pressede faggrupper. De to ting skal holdes adskilt, hvis der skal findes langsigtede, ordentlige løsninger på ligelønsproblemet. Hjælpepakken må derfor ikke blive til varige midler til få faggrupper, understreger Ghita Parry.

Her må politikerne på Christiansborg forud for OK24 istedet sikre tilstrækkelige midler, som parterne kan forhandle om til den tid, siger hun og tilføjer:

-  Uanset, hvad der sker de kommende dage, vil det ikke løse det grundlæggende, strukturelle ligelønsproblem, der er på det offentlige arbejdsmarked. I mere end et halvt århundrede er ”de traditionelle kvindedominerede fag” blevet underbetalt sammenlignet med andre grupper på arbejdsmarkedet. Dette udtalte lige- og lavtlønsproblem er skabt af politikerne med tjenestemandsreformen, og derfor skal det løses af politikerne. Men det gøres ikke bare i en håndevending en decemberdag i Finansministeriet. Det kræver mere grundlæggende, gennemtænkte beslutninger, siger Ghita Parry.

Nøgleord

Kontakter

Information om Kost og Ernæringsforbundet

Kost og Ernæringsforbundet
Kost og Ernæringsforbundet
Holmbladsgade 70
2300 København S

4080 3657

Kost og Ernæringsforbundet er fagforening og interesseorganisation for ca. 8.500 ernæringsprofessionelle, fx ernæringsassistenter, økonomaer, professionsbachelorer i ernæring og sundhed, ledere, kliniske diætister og ernæringsteknologer. De kæmper hver dag for smagfuld og god ernæring og vejledning for hundredtusindvis af mennesker på hospitaler, plejehjem, kantiner, daginstitutioner og mange andre steder.

Forbundets medlemmer spiller en afgørende rolle i velfærdssamfundet – både for den enkelte borgers sundhed, trivsel og livskvalitet og for folkesundheden. For mad giver livsvigtig energi, er forudsætningen for, at vores børn udvikler sig, og giver livskvalitet for vores ældre. Den rette mad forebygger sygdomme, og den forkerte mad eller underernæring kan forkorte liv. Derfor arbejder vi hver dag for at tydeliggøre medlemmernes betydning for et sundere Danmark og forbedre rammerne om deres arbejde.

Følg pressemeddelelser fra Kost og Ernæringsforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kost og Ernæringsforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum