Varde Kommune

Historier gemt i klitterne: Stjernearkitekt Bjarke Ingels forvandler bunker fra 2. Verdenskrig til moderne museum

Del

H.K.H. Kronprins Frederik er med ved indvielsen af et nyt museumskompleks, TIRPITZ, som er tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group.

BILLEDER

En original bunker fra 2. Verdenskrig, som blev bygget til at være en del af Hitlers Atlantvold, åbner nu som et topmoderne museum. Museet er tegnet af BIG, som blandt andet er verdensberømt for det nye World Trade Center på Manhattan og globale hovedkvarterer for Google og Lego.

Det nye TIRPITZ er bygget som en portal til den skatkiste af historier fra 2. Verdenskrig, som ligger gemt på den jyske vestkyst. Her vidner resterne af talrige bunkers om vestkystens fortid som en del af Nazi-Tysklands forsvarslinje mod vest.

TIRPITZ er blandt de mest imødesete byggerier i 2017 og udvider den eksisterende bunker fra 2. Verdenskrig med en ny, 2.500 kvadratmeter stor bygning, hvor udstillinger og oplevelser skal gå op i en højere enhed.

TIRPITZ er bygget ind i det vestjyske klitlandskab og ligger i udkanten Vadehavet, der er udpeget som UNESCO Verdensarv. 

FAKTA:

  • Byggeriet er finansieret med en stor donation fra A.P. Møller Fonden og med støtte fra Varde Kommune.
  • Det nye museum dækker i alt 2.500 m2.
  • Byggeriet krævede 10.560 ton beton og 600 ton armeringer i jern.
  • Udstillingerne er muliggjort med støtte fra A.P. Møller Fonden, Nordea-fonden, Augustinus Fonden og Varde Kommune.
  • Der forventes cirka 100.000 gæster om året. TIRPITZ åbner 30. juni.

Kontakter

Steffen Kjær
Kommunikationschef i Varde Kommune
23 36 26 38
Stkj@varde.dk

Martin Kastoft
Kommunikationsmedarbejder i Varde Kommune
23 44 22 13
Manr@varde.dk

Billeder

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- Det sydvestlige Jylland.
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- Visionen ”Vi i Naturen”.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Kronprins Frederik og stjernearkitekt Bjarke Ingels indviede bunkermuseum29.6.2017 15:04pressemeddelelse

For øjnene af 250 indbudte gæster og pressefolk fra seks lande blev det nye TIRPITZ indviet i formiddags. Blandt gæsterne var stjernearkitekt Bjarke Ingels og H.K.H. Kronprins Frederik, som begge var synligt begejstrede for det splinternye museum. Kulturminister Mette Bock forestod selve indvielsen ved at flytte et såkaldt tjekkisk pindsvin. Hun fik en hjælpende hånd af H.K.H. Kronprins Frederik.

Sidste chance for akkreditering: TIRPITZ bliver indviet med deltagelse af H.K.H. Kronprins Frederik27.6.2017 08:18pressemeddelelse

TIRPITZ i Blåvand, som er tegnet af Bjarke Ingels Group, indvies officielt den 29. juni 2017. Museet er på forhånd udråbt som arkitektur i absolut verdensklasse og er på CNNs liste over de 13 mest imødesete byggerier i 2017 – på verdensplan. TIRPITZ er på spektakulær vis bygget ind i det karakteristiske vestjyske klitlandskab og rummer udstillinger om 2. Verdenskrig, rav og 20.000 års historie på den jyske vestkyst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum