Varde Kommune

Ny model skal sikre international arbejdskraft til flere virksomheder i Varde Kommune

Del

Et nyt partnerskab skal støtte virksomhederne i tiltrækningen af internationale medarbejdere og deres familier. Dermed får de lokale virksomheder i Varde Kommune nu flere muligheder, når det kommer til rekruttering af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Lokale virksomheder i Varde Kommune får med en ny model flere muligheder, når det kommer til rekruttering af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.
Lokale virksomheder i Varde Kommune får med en ny model flere muligheder, når det kommer til rekruttering af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

ARBEJDSKRAFT

Manglende arbejdskraft er en stor udfordring i både den offentlige og private sektor. Der mangler medarbejdere til at løse opgaver samtidig med, at de yngre generationer er markant mindre end de ældre. Kort sagt: Arbejdsudbuddet skrumper.

En af løsningerne på problematikken er at kigge mod udlandet, når der skal rekrutteres nye medarbejdere. Netop den løsning skal et nyt partnerskab hjælpe de lokale virksomheder i Varde Kommune godt på vej med.

En skalerbar model

Varde Kommune har i samarbejde med Jobcenter Varde, Work In Denmark, Rybners, AOF og ProVarde Erhvervsudvikling udviklet en model, som de lokale virksomheder kan gøre brug af, når de skal rekruttere international arbejdskraft.

Modellen består af fem pakker med en række skalerbare og fleksible tilbud, der tilrettelægges efter virksomhedens behov og ønsker. Virksomhederne tilbydes blandt andet støtte til rekruttering, sprogundervisning, opkvalificering og onboarding.

Fokus på hele familien

Internationale medarbejdere, der tager deres familie med, er i højeste grad dem, der bosætter sig og bliver i Danmark. Men det er en stor beslutning at rykke rødderne op og flytte til et andet land – særligt hvis man har familie.

Derfor er der i partnerskabet fokus på at understøtte hele familien, så det bliver mere attraktivt for hele husstanden at flytte.

Virksomheder inviteres til workshop

Den 1. marts 2024 afholder ProVarde Erhvervsudvikling og work-live-stay en workshop om udenlandsk arbejdskraft, hvor alle virksomheder i Varde Kommune er velkomne.

Workshoppen varer fra klokken 10.00-12.00 og har følgende program:

  • 10.00-10.10: Velkomst
  • 10.10-11.30: work-live-stay fortæller om, hvordan virksomheder får succes med international rekruttering
  • 11.30-11.45: Varde-modellen og bosætning
  • 11.45-12.00: Spørgsmål og afrunding

Tilmelding og mere information kan findes via dette link: https://provarde.nemtilmeld.dk/125/

Citater

Steen Holm Iversen, 2. viceborgmester i Varde Kommune:

”Vi bliver færre unge og flere ældre, og derfor er vi nødt til at øge arbejdsudbuddet frem mod 2030, hvis vi fortsat skal kunne løfte de opgaver, vi løfter i dag. Det gælder både kommunalt og hos vores lokale virksomheder. Vi mangler arbejdskraft, og med den nye model styrker vi virksomhedernes muligheder for at kigge mod udlandet, når de skal rekruttere kvalificerede medarbejdere. Samtidig skaber vi grobund for, at de internationale medarbejderes familier kan få en god start på livet og tilværelsen i et nyt land.”

Michael Mathiesen, repræsentant for DI Byggeri Sydjylland:

”Hvis vi skal sikre vækst og udvikling i Varde Kommune, er det essentielt, at vi får tiltrukket kvalificeret international arbejdskraft. Befolkningstallet falder, og virksomhederne mangler medarbejdere. Med den nye model bliver det nemmere for de lokale virksomheder at kigge mod udlandet, når de mangler medarbejdere, og det bliver mere attraktivt for de udenlandske kolleger at tage familien med.”

Kontakter

Om Varde Kommune

- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye