Varde Kommune

Jubel på Vestkysten: Rute 11 mellem Varde og Korskro udvides til 2+1 vej

Del

I fremtiden er det slut med at hænge i kø på Hovedvej 11 mellem Varde og Korskro ved Esbjergmotorvejen. Forligskredsen bag infrastrukturaftalen udmønter 511 millioner kroner, der betyder, at vejen udvides med et ekstra spor til en 2+1 vej.

TRANSPORT

Hovedvej 11 fra E20 ved Korskro til Varde er Vestkystens forbindelse til resten af Danmark. Men den ti kilometer lange vej er en flaskehals, der hvert år fanger tusindvis af turister, erhvervsdrivende og lokale borgere i lange køer.

Den flaskehals bliver nu opløst.

Med infrastrukturplanen 2035 blev der afsat midler til at udvide Hovedvej 11, og nu har forligskredsen bag besluttet at udmønte de 511 millioner kroner, som vejudvidelsen vurderes at koste.

Dermed har forligskredsen valgt den fulde løsning, hvor der sker forbedringer langs hele strækningen. Det betyder, at Hovedvej 11 flere steder udbygges til en 2+1 vej, så hastigheden kan øges til 90 kilometer i timen. Samtidig bliver der anlagt cykelsti langs vejen.

Forbedringerne får flere gevinster, da det bliver nemmere for bilisterne at komme frem, og sikkerheden langs strækningen øges.

Citat

Mads Sørensen, borgmester i Varde Kommune:

”Udvidelsen af Hovedvej 11 er en kæmpe sejr – ikke bare for os i Varde Kommune, men for hele Vestkysten. Det kommer borgerne, turisterne og erhvervslivet til gode, da de ikke længere skal bruge unødig tid og ressourcer på at hænge fast i trafikken. Samtidig sikrer udvidelsen den fortsatte vækst og udvikling i vores del af landet. Dermed er beslutningen med til at fremtidssikre erhvervslivet langs hele Vestkysten.”

Kontakter

Om Varde Kommune

- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye