Alexandra Instituttet

Her er hovedlinjerne for vores forskningsindsats de næste fire år

Del

De aftaler, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen netop har indgået med GTS-institutterne betyder blandt andet, at Alexandra Instituttet skal etablere digitale test-, demonstration- og udviklingsfaciliteter, kaldet TDU, som kan styrke brugen datadrevne services i virksomheder. Visionen er at bringe danske virksomheder ind i eliten inden for anvendelse af data og digitale teknologier til bæredygtig grøn vækst.

Digitale teknologier til datadrevet, bæredygtig vækst, digital sundhed og digital sikkerhed, tillid og dataetik. 

Sådan lyder hovedtemaerne for de resultatkontrakter, som Alexandra Instituttet skal udvikle teknologiske services målrettet centrale samfundsbehov på over de næste fire år. Aftalerne er en del af en samlet bevilling, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen netop indgået med de syv danske GTS-institutter. 

Du har mulighed for at deltage som casevirksomhed. Vil du vide hvordan, så kontakt vores CSO Martin Møller https://alexandra.dk/kontakt/

Datadrevet, grøn vækst

Der ligger et stort potentiale for øget vækst inden for grøn omstilling hos danske virksomheder gennem brugen af datadrevne, digitale løsninger. Særligt inden for industri, produktion, transport, landbrug, fødevarer, klima og miljø samt energi er der et stort uudnyttet potentiale for at effektivisere den grønne omstilling gennem digitalisering. 

Vi vil etablere en digital test-, demonstrations- og udviklingsfacilitet (TDU) til hurtig udvikling og afprøvning af datadrevne services. Her vil der blive udviklet en række nye platforme og værktøjer, som skal accelerere anvendelsen af data i virksomhederne, og som kan anvendes til nye produkter, forretningsmodeller og bæredygtig vækst på tværs af brancher. Visionen er at bringe danske virksomheder ind i eliten inden for anvendelse af data og digitale teknologier til bæredygtig grøn vækst.

Kontakt: Laura Møller, laura.moller@alexandra.dk

Digital sundhed

Vi fortsætter vores forskning og udvikling af digital sundhed, som kan være med til at forbedre arbejdsgange, hjemmebehandling, forebyggelse og diagnosticering. Gennem øget fokus på anvendelse af sundhedsdata, databeskyttelse, fælles komponenter og standard, så skal vi udvikle de digitale teknologier, der gør det nemmere for virksomheder og offentlige aktører at anvende digitale løsninger til sundhedssektoren.

Kontakt: Helle Markmann, helle.markmann@alexandra.dk 

Digital tillid

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og vi har tillid til hinanden, virksomhederne og det offentlige. Hvis vi skal fastholde den tillid, så skal de digitale løsninger, som vi udvikler, i højere grad bygge på tillid ved at være cybersikre og transparente. Med denne indsats skal vi udvikle redskaber, standarder og benchmarks, som gør det nemmere for virksomheder at sætte nye løsninger i drift inden for fx kunstig og tillidsskabende AI.

Kontakt: Henrik Overballe, henrik.overballe@alexandra.dk

Du kan også læse mere på bedreinnovation.dk

Billeder

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Bevilling på ti millioner skal styrke danske virksomheders it-sikkerhed10.2.2021 06:00:00 CETPressemeddelelse

Cybersikkerhed skal være en nem og naturlig del af udviklingen af de løsninger, der kommer fra danske leverandører af softwareprodukter og hos de konsulenthuse, som ofte udgør det digitale fundament for hverdagen i mange små og mellemstore virksomheder. En ny bevilling på 10,4 millioner kr. fra Industriens Fonds cybersikkerhedsprogram skal løfte cybersikkerheden i dansk erhvervsliv ved at højne cybersikkerhedsniveauet i virksomhedernes digitale løsninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum