Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Henrik Nordbrandt læser op i Holstebro

Del

Den store lyriker er månedens digter i april

Foto: Robin Skjoldborg
Foto: Robin Skjoldborg

Digteren Henrik Nordbrandt, en af Danmarks bedste, men også mest og skønt udfordrende lyrikere, optræder den 7. april kl. 20.00 som månedens digter på poesiarrangementet, Poesi på en torsdag. Arrangementet foregår på spillestedet Knudsens i centrum af Holstebro.

Henrik Nordbrandt blev født den 21. marts på Frederiksberg. Allerede hans debutdigtsamling, Digte (Gyldendal, 19665), vakte stor opmærksomhed og blev prist i høje toner af tidens førende anmeldere. Siden har Nordbrandt skrevet mere end 30 digtsamlinger foruden romaner, børnebøger, essaysamlinger og en tyrkisk kogebog,

Hans digte kan på én gang være både hvasse og forbundet med en stor skønhed. Og så er de underfundige. Som læser tror man naivt, at man er på vej i én retning, når man går i gang med et digt, men det er så for blot at opdage, at man befinder sig i en labyrint, man ikke kan komme ud af.

Meget fortjent har han gennem tiden modtaget et stort antal priser og udmærkelser. Blandt andre Emil Aarestrup-medaljen, Det Danske Akademis Store Pris, Svenska Akademiens nordiske pris, De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds litteraturpris.

Nordbrandt er medlem af Det Danske Akademi siden 2014.

Andre indslag

Odin Teatrets Husorkester med gæstemusikere sørger for arrangementets musikalske underholdning. Den kendte holstebroer, der læser op af sine yndlingsdigte, er den nyudnævnte direktør på Uddannelsescenter Holstebro, Nanna Seidelin. Gerd Schmidt Nielsen vil fremføre sit lyriske essay om aftenens forfatter. Desuden kåres vinderen af ”Månedens digt”, der bliver oplæsning af Omar Khajjâm digte, og man kan købe sig fattig i Lemvig Boghandels lille bordbod.

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Lemvig Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Kontakter

Billeder

Foto: Robin Skjoldborg
Foto: Robin Skjoldborg
Download
Foto: Robin Skjoldborg
Foto: Robin Skjoldborg
Download

Links

Information om Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro

http://www.odinteatret.dk

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Med poesien som fortolker af verden9.5.2022 13:31:25 CEST | Pressemeddelelse

"Den poetiske løsning" er titlen på en dansk-italiensk multiforestilling, og samtidigt en hyldest til den italienske digter Valerio Magrelli, med digtoplæsning, levende jazzmusik, optræden og meget mere. Valerio Magrelli er en af Italiens mest anerkendte, nulevende forfattere. Multiforestillingen er blevet til gennem et samarbejde mellem Poesi på en torsdag i Holstebro og Associazione Culturale Appercezioni fra Rom, Italien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum