Telia Danmark

Halvårsregnskab 2022: Vækst i Telias serviceomsætning for fjerde kvartal i træk

Del

Telia Company offentliggør i dag resultatet for første halvår af 2022, hvor Telia Danmark rapporterer om fortsat vækst i service revenue og EBITDA.

Telias netværksmodernisering og 5G-udrulning nåede 62% befolkningsdækning den første juli 2022.
Telias netværksmodernisering og 5G-udrulning nåede 62% befolkningsdækning den første juli 2022.

I andet kvartal leverer Telia Danmark et service revenue-resultat på 706 mio. danske kroner mod 687 mio. danske kroner i andet kvartal 2021. Det er fjerde kvartal i træk, at Telia rapporterer om vækst i serviceomsætningen (YoY).

Driftsresultatet (adjusted EBITDA) ender på 176 mio. danske kroner i Q2 mod 159 mio. danske kroner i andet kvartal af 2021.

Kundebasen er vokset til 1.631.000 sim-kort, hvoraf 1.351.000 er mobilkunder og 280.000 er IoT/M2M-løsninger.

”Vi leverer konsekvent på Telia Danmarks turnaround med fokus på profitabel vækst. Vores forbedrede prissætning og nye kundetilbud bidrager til den fortsatte vækst i serviceomsætningen. Den betydelige EBITDA-vækst er understøttet af vores løbende forenkling og digitalisering af forretningen. Vi følger samtidig nøje, hvordan inflationspresset fra stigende energiomkostninger med mere påvirker vores økonomiske resultater. Samlet set er jeg glad for at se, hvordan vores dedikerede indsats og målrettede initiativer viser sig i resultaterne”, siger Petr Cermak, CEO i Telia Danmark.

I maj lancerede Telia ’Næsten Ny’, der giver kunderne mulighed for at købe en klargjort, brugt mobiltelefon til en attraktiv pris med samme garanti som en ny telefon. Tiltaget er et væsentligt element i Telias cirkulære indsats, hvor de genbrugte telefoner er med til at sikre en bedre udnyttelse af klodens begrænsede ressourcer ved at forlænge mobiltelefonernes levetid.

I juni indgik Telia og Telenor en elkøbsaftale med Better Energy, som vil resultere i opførelsen af en ny solcellepark i Danmark, som forventes færdigopført og i drift i løbet af 2024. Over en tiårig periode vil solcelleparken levere grøn strøm svarende til 75% af energiforbruget i Telia og Telenors fælles mobilnetværk.

Telias netværksmodernisering og 5G-udrulning nåede 62% befolkningsdækning den første juni 2022. Telias målsætning er at nå 75% befolkningsdækning med 5G ved udgangen af 2022 og fuld 5G-dækning i løbet af 2023. 

Nøgletal

Q2 2021

Q2 2022

Service Revenue

687 MDKK

706 MDKK

Adjusted EBITDA

159 MDKK

176 MDKK

Telia Danmark er organiseret som filial under Telia Company. Derfor aflægges Telia Danmarks regnskab fra Stockholm og i svenske kroner. De ovenstående beløb er omregnet til danske kroner. Det samlede Q2 2022-resultat for Telia Company er tilgængeligt på Investor Relations-sitet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Telias netværksmodernisering og 5G-udrulning nåede 62% befolkningsdækning den første juli 2022.
Telias netværksmodernisering og 5G-udrulning nåede 62% befolkningsdækning den første juli 2022.
Download
Petr Cermak, CEO i Telia Danmark
Petr Cermak, CEO i Telia Danmark
Download

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

Telia og Telenor sikrer ny grøn strøm til nettet gennem stor elkøbsaftale med Better Energy9.6.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Telia og Telenor har indgået en elkøbsaftale med Better Energy, der betyder, at der bliver tilført 125 GWh om året af ny grøn og støttefri strøm til det danske elnet. På grund af aftalen vil Better Energy således opføre en ny solcellepark, der forventes nettilsluttet indenfor 2-3 år. Solcelleparken skal levere grøn strøm til Telia og Telenors mobilnetværk, som med aftalen vil dække ca. 75 % af selskabernes strømforbrug til netværket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum